Hästar döda i direktsänning

repotage från Tidningen Ridsport! Under Grand National i Liverpool dog 2 hästar Lördags under loppet som gick direktsänt! Hästarna täcktes bara över med pressänning och loppet fortsatte!
Här bryter hästen Dooneys Gate nacken och dör, täcks över med pressenning och loppet fortsätter.
Så här skriver Tidningen Ridsport:

De döda hästarn benämndes av BBC:s kommentator som "ett hinder i loppet", nu får tv-bolaget kritik.

Hästen Ornais föll och bröt nacken och den andra hästen som dog, Dooneys Gate, bröt ryggen. Jockeyn Peter Toole skadades allvarligt och vårdas på sjukhus, hans tillstånd uppges vara kritiskt, skriver Aftonbladet.

Att hästar dör i de berömda löpen är inget ovanligt. Det som kritiseras nu är att tv-bolaget BBC bara lät de döda hästarna ligga kvar och att man lät löpen fortsätta som om ingenting hänt. Enligt BBC har man försökt hantera det inträffade så finkänsligt som möjligt, något som alltså tv-tittarna inte anser att de lyckades med.


Låter ju helt sjukt! Är sorgligt att dom ser hästarna som "ett hinder i loppet" och ett redskap till framgång och vinstpengar! Att man inte kan behandla en häst som ett djur och en levande varelse! Vad säger ni? låter ju enormt brutalt! har själv inte sett loppet och vill nog inte göra det heller!

 

på aftonbladet står det att det i snitt dör 3 hästar om året under dom 3 dagars tävlingarna Grand National. Borde man inte tänka om lite då? Låter inte som en speciellt bra tävling... Usch... sorgligt!

 Bildkällor: Aftonbladet


 Hittade de på Louise Brantsbergs blogg, gud va sorgligt:(


Kommentarer
Postat av: Linn Ingvarsson

Hackamore är mildare för hästen än bett så varför skulle det vara fel att vilja rida med det som gör hästen minst illa? Läs det här inlägget så förstår du: http://dressyrmupparna.blogg.se/2011/april/hackamore.html#comment

2011-04-11 @ 20:49:45
URL: http://dressyrmupparna.se
Postat av: Sandra

Men gud, det där lät bara sjukt!

2011-04-12 @ 07:29:50
URL: http://sandriey.blogg.se/
Postat av: heddez

allt bra?

2011-04-12 @ 08:18:45
URL: http://heddez.blogg.se/
Postat av: Emma

Men gud vad hemskt :( Man blir riktigt ledsen av att läsa sådant här, det är fruktansvärt!

2011-04-12 @ 10:07:48
URL: http://armonios.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0