HELGERBJUDANDE


pictures from yesterday

FOTO: AMANDA HELLMAN




30 April

Hejsan. Idag får Farina vila. Klockan 5 idag ska vi ner till Örsta och bygga dressyrstaket inför imorgon. Då är det TÄVLINGSDEBUT för mig och Farina ♥ Det är visserligen bara P&R. Men ändå. Rider i alla fall en LC:2 och en LB:1.

Laxå gjorde fel!

Igår var det ju tävling.
Jag fick 55% enligt protokollet [som funktionärerna hade räknat ut] men när mamma räknade idag fick jag nåt på 56 %. Alltså kom jag delad 2. Eftersom det inte var fler än 3 i den klassen så var det bara 1:an som fick pris. Men ändå. Så dåligt av dom... :o Har du också råkat ut för det ?! 


 

Sen present :D

Fick en sen present av Frida, Tove och William idag :D♥

ROSA MAGIC BRUSH :DDDDDDDD

Uppladdningen av Dressyrtävling i Laxå 29 April 2012 misslyckades..

..Var vänlig försök igen. Detta kan bero på nätverksfel. Ghhhhaaaa, blir tokig -.-

you take i me higher ♥

Idag var det ingen hoppträning för Åsa. Men vi åkte ner till Örsta och hoppade ändå. Farina var sååå duktig :D♥

Hoppade lite i trav innan vi satte ihop det till en bana. Mamma höjde till typ 80-85cm [LD-LD+5 höjd] och hon hoppade verkligen jättebra :')





Jumping

Nu sticker jag iväg på hoppträning nu, kameran hänger med ! :D


In my eyes you are perfect ♥ [Dressyrtävling 29 April, Laxå]

Hej !
Idag var det ju tävling i Laxå. Är så himla nöjd med honom. Hela programet gick jättebra faktsikt [även om inte domarn tyckte det...]



På framridningen var han jättefin. Underlaget sög verkligen. Dammit som jag vet inte vad, och jättetugnt.
Men i alla fall. Försökte hålla mig på en volt i mitten där det var hårdast. Testade lite ökningar, lite halter, lite galoppfattningar osv. Checkade mest av att allt funkade.

Inne på banan var han jättefin. Galoppen var bra. Jag drev som f*n så det gick lite fort och han var ganska öppen i formem, men han försökte inte ens bryta av ♥ Ökningen var mumma, lite öppen där med. Men ökade på suuuuuper :)
Traven är, och har alltid varit hans starka sida eller vad man ska säga. Riktigt nöjd.


Fick 55,86% eller nåt. Men jag skiter i procenten. Jag hade en jättebra känsla inne på banan, han lyssnade på mig. Så ja, Du är bättre än bäst Victor ♥♥♥

Lite printade bilder från filmen som kommer ikväll !



Farina den fina <3

Hej. Idag red jag Farina i ridhuset. Det gick bra :) Mobilbloggar om ni undrar varför inlägget är lite konstigt...


Bilder från mammas mobil


Åsiktsinlägg - Billister

Asså, ibland förstår jag mig inte riktigt på billister...

När man är ute och rider, och kanske stannar för det är en smal väg eller nåt så behöver dom ju inte köra förbi i 190.

Vita saker [stenar, rör osv] är tydligen farliga [enligt Farina]. Och en gång så var det ett rör i diket. Farina gick likom "ut i vägen" och kollade på den. Precis då kom det en bil med släp som körde jättefort. Hade hon gått "ut i vägen" nån decimeter till hade vi krockat med bilen. Hade nu inte bilden kört så fort hade det nog gått bra ändå. Fast nu hände det som tur var.


Rörligt inlägg, men håller ni med mig ?


Schabrak Allround

Usch, Gillade inte det här schabraket.  Det ser likom litet ut. Det var väldigt enkelt. Ibland behövs det inte så myckert detajler för att det ska bli snyggt. Men det var lite tråkigt. Brunt  på våren är ju lite tråkigt :o
Dessutom skulle jag ALDRIG köpa ett schabrak för 1098:-. Det finns på Sharpman.


Wilma frågar

Vad är din ponny/häst/sköthäst/älsklingshäst för ras ?


28 April

Hej, Idag är det Farina som ska ridas. Eftersom det är islandstävlingar på Örsta så kan man bara va i ridhuset.
Men vi tänkte i alla fall rida igenom både LC:2 och LB:1.
Victor ska vila. Men han ska knoppas inför imorgon :D


i will always love you ♥

Hejsan ! Idag var vi nere i Örsta och red Victor.
Det gick väldigt bra i början. Men i slutet blev han lite trött. Red igenom LB:1 en gång [i slutet] och ja. Trött var han, men kämpade ändå på :')

Jobbade verkligen igenom honom. Ställde o böjde, ökade och minskade osv. Testade även galoppen. Det gick väldigt bra. Tog mest galopp i slutet och då var han ju lite trött. Men shit the same, han var jätteduktig ♥

Avslutade med att rida igenom LB:1an. Han var trött. Traven är verkligen bäst. Riktigt fiin. Halterna måste han vara kavr liiiite mer i formen, annars är dom jättebra. Och galoppen...Första galoppen blir jättebra, men andra "dör" han lite. Han har dock svårare i det varvet, men aja. Vi gör så gott i kan :D♥


Mina resultat

På TDB kan man se alla sina resultat. Här är mina:


Ang. Victor

Har fått lite "synpunkter" på att Victor går för hårt för att vara 5 år. I know, Vi har gjort det lite med flit  Han ska gå en LB:1 på söndag i Laxå. Sen ska han få vila helt i ungefär 2 veckor. Sen beror det lite på kval [till ungponny] också. Det är en LB:1 den 19 Maj på ÖRT som jag kanske ska vara med på. Beror helt på, han ska i alla fall vila i ungefär 2 veckor nu efter tävlingen på Söndag ! :)

Haha, älskar bilden ♥ 

27 April

Hej, Idag ska vi åka ner till Örsta och rida igenom Victor. Farina får jag se vad som hinns med. Kanske rider lite på ridbanan.


27 April

Hej, Idag ska vi åka ner till Örsta och rida igenom Victor. Farina får jag se vad som hinns med. Kanske rider lite på ridbanan.


Ny härstamning på Sezuan

3-årige hingsten Sezuan, som väckt stor uppmärksamhet och som nyligen köptes av Patrik Kittels sponsor, har efter DNA-test visat sig ha en annan härstamning än vad man tidigare trott. 

Istället för Blue Hors Romanov är det Blue Hors Zack som är far till den spektakulära hingsten. Det är Dansk Varmblod som har gått ut med informationen, efter det obligatoriska DNA-test som utförs på nygodkända hingstar.

Den nya härstamningen gör ingen skillnad i Sezuans godkännande i Dansk Varmblod.



Älska steget :D

Vinst för Patrik och Uno Donna Unique

Horses & Dreams, tävlingen som nu pågår i tyska Hagen, sänder webb-tv under hela helgen via ClipMyHorse. Idag var det dags för Intermediaire I för Patrik Kittel och Uno Donna Unique - ekipagets andra start tillsammans slutade med vinst.

Ekipaget gjorde igår sin första start, i en Prix St. Georges där det blev en tredjeplats på 72,061 procent. Klassen vanns av Ingrid Klimke på Dresden Mann.
Idag torsdag var det dags för Intermediaire I och Patrik knöt näven med ett stort leende på läpparna och klappade om sin Donna efter avslutat program. Ekipaget gick upp i ledning med sina 75,895 procent, efter att bland annat ha visat upp fina travökningar, och resultatet stod sig klassen igenom.

HÄR hittar du webb-tv med livesändning från dressyren.

Resultat Intermediaire I

Onlineresultat och startlistor

Även hoppningen livesänds.


HV Polo Lurex

Tror DU att Farina skulle vara snygg i ett sånt här schabrak ?



A grey star and a brown prince ♥

Hej hej ! Idag blev det ingen ridning. Fast jag red lite i grimma och grimskaft på Victor ^^
Började med att mocka. Sen tog vi in dom.
Eftersom det ska bli skitväder imorgon borstade jag av alla hästarna också. Farina fick springa lite på ridbanan också. Jag la upp ett hinder på kanske 100-110 cm, som jag tänkte skulle vara stopp [hon skulle trava över bommar]. Men det är tydligen roligare att hoppa ca 1 m stillastående, istället för att trava över några bommar ;)♥

Victor red jag lite barbacka på i grimma och grimskaft. Skitroligt rent ut sagt :D Han började typ busa xD Red lite bommar, testade galoppfattningar osv.

Tommen fick äta lite gräs på gräsmattan. Är man kung så är man ♥


Schabraklåda


Pannband, Hööks

Nu har det äntligen kommit lite nya vårsaker till Hööks! Me like :D
Det rosa var snyggt, det gröna var snyggare och det blåa var snyggast ;)
Det enda som är lite minus är väl att det bara är 3 rader. Men, aja. Snyggt äre i alla fall !

26 April

Hejsan, Idag vet jag inte riktigt om Victor ska vila. Och Farina ska skrittas ut. Eller om vi ska ut och köra lite galoppjobb med Farina och Victor. Vi får se :)


Baby you light up my world like nobody else ♥

Hej, Idag blev det ingen uteritt. Vi red lite bommar oså på ridbanan. Började med att mocka, sen tog jag in dom.



Började rida Victor. Skrittade i kanske 10-15 minuter. Sen började jag trava lite och verkligen ställa i varenda liten böj, inte riktigt men nästan.  Sen tog jag lite galopp. Han var riktigt fiiiin ♥ sen skulle jag då trava den "lilla" bomserien. Han svävar verkligen fram♥ Värsta höga knälyften :D

Semn övade jag lite halter. Dom blir faktiskt riktigt bra ! Testade även att öka och minska galoppen, samtidigt som ham skulle hålla formen. Han orkar faktiskt det. Vet inte om det är jag som ändrat min ridning, eller om det är Victor. Stor skillnad är det i alla fall :')


Sen var det Farinas tur. Hade förvänatat mig en lite halvgalen ponny, eftersom hon har haft det ganska lugnt i ungefär en vecka. Men nej. Hon var riktigt fin. Försökte jobba henne och böja lite. Men hon var liiite stel. Sen travade jag över bommarna. Hon slog inte i en enda gång :D Sen la mamma upp lite hinder.

Hoppade några småskutt. Eller ja, dom var typ 80 cm. Hon hoppar verkligen som en liten katt. Öronen framåt hela tiden ♥ Vi ska åka ner till Örsta och hoppa nån gång [när det inte är Åsa träning], vill testa att hoppa på stora banan. Funkar det, då ni. Då får ni passa er ;) Nee, men då blir det tävling för hela slanten. Sjukt taggad :D♥


25 April

Hej, Idag hade jag och mamma tänkt rida ut. Lite galoppjobb. Hörs senare :)

Vitsippor


in the jungle

Hejsan! Idag red jag ut på Victor.
Innan jag red mockade jag. Sen tog jag in Victor, borstade av honom och satte på all utrustning.

Hade tänkt att bara skritta. Men jag tog lite trav, och gjorde halt. I början stretade han emot, men efter ett tag behöll han formen i halten, hela tiden :)♥
Mer trav än så var det inte. Klättrade lite också, något jag tror Victor gillar.

Nu på kvällen har Frida och Tove varit här med William [♥♥♥] och "Jalle" [en ponny dom lånar]. Dom hoppade och jag fick agera ridlärare^^
Det gick faktiskt jättebra för alla fyra :)

Det är bara 70...♥

Regnset Salerno CRW

Tycker att detta regnset verkar smart. Ser ju ut som vilket regnset som helst, men ändå^^
Snygga färger på jackan. Bra med resår "under foten" på byxona.
Det verkar vara lätt och smidigt. Hoppas bara att man inte blir blöt direkt...
Just nu har Hööks REA på det. Nu kostar det 599:-.


Ny sponsor till ponnyhoppningen i Falsterbo

Ponnyernas Grand Prix under Falsterbo Horse Show har fått en ny sponsor genom Mountain Horse. Företaget ligger även bakom en ny showklass för ponnyryttarna som ska ridas på lördagen i Falsterbo.

Ponnyhoppningen pågår under onsdag och torsdag den 11-12 juli, med ett kval och en final. Dessutom kommer de sju främst placerade ekipagen från finalen att få starta i FourBar hoppning på lördagen, som går samtidigt som den internationella SixBar hoppningen på stor häst.

KÄLLA: Tidningen Ridsport.


Visste du att...

...Göteborg Horse Show kommer att vara i April 2013. Inte i Februari som tidigare.



Quarter coolmax strumpa från Kingsland

Dom här strumporna föll inte mig i smaken precis. Jag vill likom inte matcha regnbågen^^
Det blev lite för mycket med så mycket färger. Sen att det står "Kingsland" på foten vet jag inte heller, man har den ju ändå i skon xD Men sen har den ju nån funktion är svetten åker ur eller vad man ska sägsa :p.
Den finns på Cheval Ridsport för 279:-.


Dralontäcke light navy/burgundy Eskadron med logga

Är det bara jag som tycker att det här täcket är coolt ? Snygga färger, coolt med hästarna, snyggt ESKADRON märke, Cheval Ridsport har REA på det, kan det bli bättre ?! :D
Nu kostar det 879:-, förr 1099:-


DAKOTA JACKA MH

Den här jackan föll mig i smaken. Den röda var lite "fel" röd. Men den blå, Loveeee it!
Det var snygga detaljer, och lagom mycket.
Den finns på Charlies Häst & Hund och den är din för 999:-.

24 April

Hej, Idag ska Farina vila. Victor ska skrittas ut en sväng. Hörs ! :)

Svävar på moln ♥

Idag var det somsagt träning. Med Farina gick det bra. Kunde ha gått bättre, men hon har lite mycket energi  den damen så ja...♥ Victor var helt A M A Z I N G ♥

värsta svanhalsen...
Farina: Började med att skritta i kanske 10 minuter.  Sen började jag trava, eller galoppera xD
När Cecilia kom skulle jag typ ställa henne utåt, och flytta in rumpan. I skritten gick det jättebra. Traven gick sådär. Väldigt fooort, men annars gick det bra.

Sen red vi igenom LC:2 och LB:1. LCn gick inte så bra. Det gick fort, o ja..Men när hon släpper till blir hon så himla fin ♥
LBn gick bättre. Men det kunde ha gått ännu bättre. Somsagt, när hon släpper till blir hon för fiiiin ♥

Victor då.

Det börjde med att mamma hade kollat fel, så vi kom typ 45 minuter för tidigt. Lång och bra uppvärmning blev det i alla fall^^

Själva träningen gick så bra som den kunde ha gått, lite bättre nästan. Började direkt med att rida LB:1. Kommer leva länge på att Cecilia sa att det hade blivit en 9a på första uppridningen om halten blivit bra [han stretade emot] ♥ Traven var jättebra! skritten var också bra. Galoppen gick sådär. För små volter igen...
Men sen red jag i alla fall igenom det igen. O jisses vilken ponny jag har ♥ Så sjukt fin. Traven var helt A-A-A M A Z I N G ♥
Skritten var super, galoppen var okej. Myyyycket bättre än i Kumla. Dock små volter igen..
Men jag är verkligen såååååååååååååååååååååååå nöjd med den ritten :D

Sen övade vi lite på hur stora galoppvolterna ska vara.
Så galet nöjd över min lilla söta ponny ☻☺☻♥



Hereford bomullströja navy från Kingsland

Åhh, helt kär :D Jag gillar Kingslands tröjor med armbågar. En del tröjor kan bli lite To much, men den är alldeles lagom. Armbågar och ett KLmärke.
Den svarta med gröna armbågar var såå snygg, Mitt nästa inköp...
HÄR kan du köpa den!

Visst var den snyyyyyygg? :D

Visste ni att...

♥...Den första Maj ska jag och Farina rida den första "tävlingen" tillsammans?
♥...Tommen har varit med i derbyt [travderbyt]?
♥...Engelska är inte mitt bästa ämne precis?
♥...Jag hoppar över allt jag ser? På idrotten hoppade jag runt 125...
♥...Jag tycker om hästarnas mineraler?
♥...Min kanin attackerar och morrar? Därför heter hon Morran...
♥...Bagge [min förra ponny, R.I.P ♥] åt allt han fick. Hans favorit var skumbananer?


Tom T. Hall ♥

Börjar tycka synd om Tommen... Vi håller bara på med Farina och Victor. Men nu är det Tommens tur. Jag, fotonörden, tänkte gå ut och ta lite pics på Tommen ♥


23 April

Hejsan svejsan. Idag är det träning för Cecilia. Både Farina och Victor  ska jobbas igenom ordentligt^^
Hoppas vi är ute så mamma kan ta kort, annars blir det film  :)


Fina pigga ponny <3

Farina var ganska fin idag. Väldigt pigg dock . Lät henne mest galoppera. Sen skrittade jag av i typ 1 timme. Mer om ridpasset imorgon. Natti Natti bloggen :D


Sjätte plats för Rolf-Göran

En bom rullade av i mitten av trekombinationen. Det kostade en placering för Rolf-Göran som slutade på sjätte plats i årets WC-final som vanns av Rich Fellers med Flexible.

Allt var rätt till åttans oxer-räcke-oxerkombination i den sista finalrundan. Där petade Casall La Silla ner b-hindret efter en hårfin frambensträff. Med sjätte plats nådde Rolf-Göran ändå sin bästa placering i en WC-final, vilket också var hans första målsättning i ´s-Hertogenbosch.

Finalen fick avgöras i en omhoppning mellan Steve Guerdat och Rich Fellers som båda hade totalt ett fel. Schweizaren inledde felfritt och snabbt med Nino Des Buisssonnets. Fellers avslutade dock finalen ännu snabbare med Flexible (hingst f -96 e Cruising-Safari) och för första gång sedan 1987 blev det amerikansk finalseger.

Resultat finalhoppningen
Slutresultat världscupen

Källa: Tidningen Ridsport.


I have a reason to smile, because i have you ♥

Det va ju nån som ville att jag skriver har JAG tycker att mina ponnysar ligger till i "utbildningen" just nu. Så här kommer det :)


Victor ♥
Han har utvecklats enormt mycket på ett år ! Från att gå med huvudet bland molnen till att faktiskt lägga sig på tygeln, men hjälp av en dutt av innenskänekln ;)
Han måste stärkas i galoppen, speciellt i höger. Han "slår sig fri" och bryter av. Då måste ju även jag lära mig hur jag ska göra för att han inte ska göra så.

Traven är som den är....Helt AMAZING ♥
Om jag bara sitter och drar i tygalrna och försöker att "såga" ner honom blir han sur och skiter i mig efter ett tag [som på Gyttorp]. Rider jag däremot med sätet och tänker att det är sytrådar jag håller i går det jättebra !
Han ökar verkligen som om han vore Totilasklon [överdrev liiite hihii], men ibland blir dom verkligen toppen.

Hoppa det kan han. Och har alltid kunnat. Men han hoppar inte av 3 meter innan och landar på hindret längre xD



Farina ♥
Om jag får säga precis som jag tycker så har hon blivit en helt annan häst på typ 1-2 månader. I dressyren har hon börjat jobba mer med hela kroppen [tror jag, det känns så^^]. För Cecilia han vi övat på skänkelvikningar, och banne mig men hon har blivit mjukare. Skänkevikningar är ju till för att dom ska bli mjuka i kroppen, så det funkar ^^. Hon måste också jobba på galoppen. Hon vill gärna springa fort. Och när man försöker bromsa så bryter hon av. Så vi måste hitta nått mellanläge där.

Hoppningen ska vi inte prata om. När jag började hoppa för Åsa gick det jättefort och jag hade verkligen noll koll! Nu kan jag hoppa i trav, göra volter, hoppa högt, hoppa lågt. Nu funkar allt likom. Och Farina älskar att hoppa, så man behöver i stort sett bara styra och driva lite :D♥

Som ni ser är det liiiiite skillnad :)




Shoppat på Liqusini Hästsport!

På väg hem från Uppsala stannade vi till på Liqusini Hästsport och fick med oss lite behövliga saker [inte tränset dåra...].

Dethär fick jag med mig hem:

♥ Limegrönt träns till Farina.
♥ Pikeur ridstumpor.
♥ Säkerhetsväst.
♥ Tåvärmare.
♥ Vita benlindor.




Riktigt nöjd med allt ! :D


22 April

Gomorron Sverige!
Idag vet jag inte om vi ska skritta ut på Farina och Victor, eller om vi åker till ridhuset med Farina? mamma ska på dressyrmöte ikväll så då kanske Farina hänger med? :)

Juste, kan nån gissa vad vi ska göra på vägen hem [från Uppsala] ? :D


:D

Fortsätt så hörrni :)


Lite bloggtorka....

Vad vill ni läsa om? Lite bloggtorka...


RESULTAT - Kumla Ridklubb

Idag var det somsagt tävling i Kumla. LB debut var det också :)

Framridning:
Han var riktigt fin! Lyssnade på mig hela tiden. Hade ganska mycket energi. Men det var bara bra ;)
Red mest igenom alla moment som är i LB.


Banan: Han var framåt och det var bra. Glömde programet liiite. Red aldrig fel, men jag var nära. Fast jag fick 7:or på det som jag höll på att rida fel på :p
Traven var riktigt bra hela tiden. Ökningen blev inge bra. Han travade mest på som han brukar, fast i slutet ökade han som han brukar göra :')
Skritten var jättebra ♥
Men galoppen gick sådär. Det var den som drog ner poängen...Han orkar inte riktigt galoppera på rakt spår, jag red jättesmå volter osv. MEN..Han bröt inte av *Stolt*
Slutade på 58,25[?]%, 169p. Nu taggar vi Valborgs dressyren :D


Dålig update

Kommer inte bli så bra uppdatering idag och imorgon. Vi ska på 40 års fest. Har med mig Iphonen, men det går inte att göra så mycket inlägg i den. Men jag ska försöka :D


KUMLA RIDKLUBB, Victor

Idag är det tävling i Kumla. Rider en LB:1


Frukost

Äter frukost, haha mooooorot :)


You give me goosebumps ♥

Hej ! Idag när jag kom ut till stallet tog jag in Farina direkt. Hade ju tänkt rida men jag sket i det för hon skakade jättemycket. Så hon fick på sig ett stalltäcke och så gick vi ut på promenad ♥

När vi kom tillbaka fick hon gå in i boxen och äta lite medans jag mockade. Sen tog jag in Tommen och Victor. Sen gjorde jag iordning både mig och Victor för en uteritt. Som tur hade det slutat regna/snöa.

Började med att skritta i kanske 5-10 minuter. Sen tog jag tyglarna och ställde honom lite inåt, och lite utåt. Sen började jag trava. Han var riktigt fiiiin ♥ Lät han springa på lite idag. Hoppas att han är lika framåt imorgon. Travade igenom lite vattenpölar^^ sen tog jag lite galopp uppför backen i höger galopp eftersom han har lite svårt för den. Vet inte om det hjälper, men aja :p

Sen red jag och klättrade lite. På väg hem red jag lite övergångar, och att han skulle lyssna på mig direkt. Det gick väldigt bra! Tog även lite galopp, och formen var suuuuper ♥

Sen var det bara att böja knoppa och fixa. Är riktigt nöjd med knopparna :D Flätade svansen, tvättade honom inder magen osv.
Fixade även iordning all utrustning.


Bloggtävling [jag vinner gärna ;) ]




20 April

Idag ska både Farina och Victor ridas. Sen ska Victor knoppas inför imorgon :)


Svar igen

Fick en till fråga på FB...Beskriv Farina med 3 ord!? :D


Världens bästa ponny ♥






Vilodag

Hej, idag fick hästapållarna vila.  Vi kom hem så sent så jag hann inte rida Farina.


Vilodag

Hej, idag fick hästapållarna vila.  Vi kom hem så sent så jag hann inte rida Farina.


Go for Gold

Måste tyvärr dissa Hööks nya kollection Go for Gold. Tyckte det blev för mycket flaggor och lite tjatigt efter ett tag. Rött, blått och vitt på i stort sett allt. Det är ju en snygg färgkombenation, men det blir ju lite tråkigt efter ett tag :o

Skillnad ?

♥2011:



♥ 2012:

 
Jag tycker att han har blivit en helt annan ponny ! Nu lyssnar han på mig, inte står emot och protestrar :D


Svar

Fick en kommentar för ett tag sen.
Hon undarde om jag inte kunde skriva lite var Farina och Victor ligger i utbildningen just nu.
Vad jag övat på, som blivit bättre, och vad som fortfarande måste förbättras.

Det kan jag nog. Vill ni det ?

19 April

Tja tja bloggeeeeeeeeeeen! Idag får Victor vila. Farina ska kanske ridas ut. Är hos farmor nu så vi får se vad vi hinner.


Jag visste inte vad lycka var, innan jag tittade dig i ögonen ♥
Jag visste inte vad glädje var, innan jag satt på din rygg ♥
Jag visste inte vad ridning var, innan du lärde mig ♥
Jag visste inte vad kärlek var, innan jag fick dig ♥
Jag visste inte vad saknad var, innan vi gick skiljda vägar ♥


Someone like you <3

Red Victor idag. Så sjukt fin var han, lyssnade på mig. Han var väldigt pigg, eller pigg och pigg. Men jag behövde inte driva som en tok i vartenda steg. Måste ju driva hela tiden jämt. Men inte så man är död efter en kortsida liksom ^^
Red lite övergångar innan jag red igenom LB:1. Det ända jag måste tänka på är att han inte "slår sig fri" i högergalopen. Man ska ju lägga en volt vid E/B sen är det ju kortsidan och sen snett igenom i mellangalopp. Och jag MÅSTE vara berädd med innerskänkel på kortsidan, så hoppas vi på det bästa :D
Mobilbloggar, så inga bilder today :/


Vad kan detta vara?

Gissa rätt, och vinn en länk ! :D


18 April

Hejsan svejsan ! Idag ska Farina vila. Victor ska ridas igenom ordentligt. Vill ni ha film/bilder ?


PULLOVER V-RINGAD PIKEUR

Dom här tröjorna var väldigt snygga. Sånna tröjor kan man ha till allt liksom. Kul att det inte bara fanns i svart oh mörkblå. Lite vårfärger :) Tyckte att alla var lika snygga.
Dom finns på Charlies Häst & Hund. Dom kostar 599:-.





Wilma frågar

Om du fick välja mellan Farina och Victor, vem skulle du ha valt då ?

Själv älskar jag dom båda, helt olika men ändå lika.


Uteritt, Victor ♥ [17 April]

Idag red jag och mamma ut. Är riktigt nöjd över min lilla bruna ponny. Även fast han blev lite trött i slutet lyssnade han på mig. Och jag hade inga sporrar ! Testade mig fram lite för att se hur jag skulle göra för att få bästa reaktion när jag la till skänkeln. Tror att jag hade skänklarna lite långt bak [i ljumsken typ] i Gyttorp. Men a, jag ska försöka driva rakt in i sidan, inte dra bak den ^^

Vi tog mycket galopp. Så han skulle komma igång. Tog knappt i tyglarna för att jobba honom idag. Tror det uppskattades av ponizen ;) Ibland gasade jag på ordentligt, ooo shiiet vad han ölar farten. Tror han gillar det, öronen framåt hela tiden ♥

När vi nästan var hemma gjorde jag lite övergångar eller vad man nu ska säga. Han skulle i alla fall reagera direkt när jag ville. Och det gjorde han :') Ibalnd travade han igång, ibland ökade han bara skritten. Men han lyssnade i alla fall på mig.



Red

Idag är vi röda^^


Skillnad - Farina ♥

Provrider 1 Maj 2011 ♥


Hoppträning 1 April 2012 ♥


Har tyvärr ingen film från den senaste veckan, då har hon varit A M A Z I N G  ♥

17 April

Hejsan ! Idag tänkte mamma och jag rida ut. Vi skulle ju ha gjort det igår.


17 April

Hejsan ! Idag tänkte mamma och jag rida ut. Vi skulle ju ha gjort det igår.


Handskar Grip Plus

Hur coola var dom inte ? Dom vita var som vilka ridvantar om helst, men dom silvriga var ju sjukt snygga och coola !  Det skulle nog vara snyggt att ha på tävling. Speciellt i dressyr.
Dom finns på Hööks och kostar 149:-.


My love ♥

Hej !
Idag började jag med att skritta ut på Victor i kanske 45 minuter. Han fick bara luffsa runt.
Jobbade även på  att han skulle ta min skänkel, vilket han inte gjorde igår ! Men det gjorde han idag, fast jag inte hade några sporrar :D♥ 


Sen var det Farinas tur. Red henne en stund på ridbanan. Tog bara lite i alla gångarter. Red lite serpentiner i skritten också :) Hon var riktigt fin faktiskt ! ♥

16 April

Hej ! Idag ska jag och mamma rida ut. Hon tar Farina, och jag tar Victor.
Hörs senare!


Det kan inte vara samma ponny ! ♥

♥ 2009:





♥ 2010:



♥ 2011:







Ursäkta mitt språk, men...Jag är riktigt j*vla nöjd med det jag har lyckats med ♥


Bättre ridning med aktiv ytterskänkel

Simpel men bra, tycker hippologen Suvi Räsänen om veckans övning. "Många behöver hitta yttersidan, det är vanligt att både häst och ryttare vill hänga på väggen", säger hon.

Tipstack till: Suvi Räsänen
Text: Hege Hellström
Illustration: Linda Eriksson


- Övningen är superenkel men jättebra! säger hippologen, ridläraren och tränaren Suvi Räsänen.
Hon rekommenderar varmt att ställa ut koner när man rider.
- Du får tydligast effekt då. Jag älskar koner!
Var noga med att hästen spårar, särskilt på böjda spår.
- Jag gillar övningen eftersom man måste använda ytterskänkeln. Därmed blir ryttarna inte lika sugna på att svänga med handen. Varken hästen eller ryttaren kan hänga sig på väggen, som många vill göra.

Gör så här:
Ställ ut koner ett par meter innanför spåret, så som skissen visar. Rid mellan konerna. Den här övningen kan du rida i alla gångarter. Till och med i förvänd galopp, vilket passar bra eftersom du inte går ända ut till väggen. Du kan också lägga in gångartsväxlingar.

A) Följ spåret runt "fyrkanten" (alltså mellan konerna).

B) Lägg till volter.

C) Lägg till tempoväxlingar på långsidorna, eller gör övergångar.

 




 Källa: Hippson.


Wilma frågar

Vilken är din favorit nosgrimma ? Aachen, Pullar eller Remont ?






Slöjd

Nu blire slöjd, hörs sen !


Go natt

Go natt alla bloggläsare


Hoppträning på hopponnyn ♥

Idag var det somsagt hoppträning. Farina var jätteduktig ! ♥

Började med att trva lite bommar, och små hoppa lite i trav. Sen hoppade vi lite i galopp.
Vi hoppade även två hinder som man skulle räkna galoppsprången mellan. Det gick riktigt bra, bättre än vad jag trodde.

Hoppade samma bana flera gånger. Det gick super.
Sen avslutade vi men en annan bana. När det blir lite högre hoppar hon som en gud asså ♥

 Tyvärr låg kameran kvar hemma... :(

Väldigt kort och slarvigt inlägg. Men måste fixa en sak tills imorgon...

RESULTAT - Gyttorp 15/4-12 ♥

Idag var han lite seg, tog inte riktigt skänkeln oså. Men jaja, vi tar nya tag. Hans första riktiga tävling.

LC:2 Ryttartest

Hann inte riktigt rida fram. Försökte trava i en ganska låg form. Tog nån långsida i lite race så han skulle komma igång. Sen testade jag att öka också. 
Det var ju ryttartest = man ska rida med spö. Man får ju inte använda det. Men man behöver i stort sett bara hålla i det när man rider så går han lite mer framåtn i alla fall. 
Han bröt av nån gång. Men han orkar inte galoppera riktigt...Men det vet jag om, och blev inte chockad av att han gjorde det heller. Men det får vi öva på :) 
Fick 64,6% i alla fall ♥

Sen fick han stå i transporten en stund.

LC:2 Lagklass
På framridningen var han jättepigg om man jämför mer den förra uppvärmningen. Testade att öka och lite så.
På banan dog han verkligen. Var verkligen helt slut i benen efter första volten ! Och när han blir seg rider jag skitslarviga vägar, jag koncentrerar mig bara på att D R I V A  :p
Han bröt av i sista galoppdiagonalen, då var vi helt i obalans och när han bröt av så typ sparkade jag till han pga att vi var helt i obalans xD
Vi slutade på 58,??%. Men a, jag är nöjd.  Vi kom faktiskt 2:a på våran tävlingsdebut tillsammans ^^


Nu blire hoppträning !

Sticker på hoppträning nu, hörs sen !


EGGBETT VRIDET MED FASTA RINGAR LAMI-CELL

Lite annorlunda. Eftersom det är vridet ser det liksom vasst ut :o Tror inte att vill testa det. Tänk om hästarna får "skav" ...Inte så kul. Jag gillar egg-bett. Eller Farina gillar det och då rider jag med det ibland.
Det finns att köpa på Charlies för 349:-.


GYTTORPS RIDKLUBB 15 APRIL 2012

Är på tävling idag. Därav den dåliga uppdateringen.


Dålig update...

Hejsan. Idag har det väl varit sådär bra uppdatering. Har haft massor att göra. Men nu är ponnyn knoppad och klar. Nu taggar vi bara morgondagen.

Red ju ut på Farina. Hade inga sporrar, och då går hon knappt fram :o Så det gick väl sådär. När vi kom tillbaka tog jag på mig sporrar och red en stund på ridbanan. Det gick ganska bra.


Hinner inte skriva mer nu, måste gå och lägga mig. Hörs imorgon :D

Visste du att...

... i dressyr ska pannbandet vara av läder [det får vara av annan färg än tränset] och smyckat med diskret dekor.
Så alltså är inte swarovskipannband med 2 elller 4 rader tillåtna enligt TR.
Cecilia sa det en gång, och man kan ju ha det på tävling. Men om det är en petig domare kan dom säga till, sa hon.



Rio allround schabrak från Equiline

Åhh, älskar det här schabraket. Nästan likadant som det förra, och det gillade jag inte. Men det här är bara såå snyggt. Svart och silver jättesnyggt.
Det kostar 995:-, och finns HÄR.


Massor med inlägg :D


Fixar några till :D


Angelica Augustsson tipsar: Gymnastik för både ryttare och häst

Gymnastikhoppning lär hästen att vänta in nästa hinder, samtidigt som ryttaren får chansen att koncentrera sig på sin egen sits. Landslagsryttaren Angelica Augustsson använder sig ofta av den här övningen, särskilt till de yngre hästarna.


Gymnastikhoppning är bra för både häst och ryttare, tycker Angelica.
- När du ställer upp flera hinder på rad, med olika avstånd emellan, får hästen lära sig att vänta in nästa språng. Meningen är att den ska ta god tid på sig att ta sig an varje hinder, säger hon.
Hon börjar alltid med att värma upp hästen ordentligt. Angelica rider med lite längre tygel i alla gångarter, hon flyttar hästen undan för skänkeln, ökar och minskar tempot och rider mindre volter och även öppnor. Allt för att få hästen så smidig som möjligt.
- Hästen måste vara riktigt varm i kroppen inför den här typen av hoppning, säger hon.

Hitta flytet genom serien
Angelica tar sig an serien med inledande travbommar. När man rider på i trav är det enklare för hästen att komma rätt in och och det är lättare för ryttaren att vara helt stilla över de hinder som följer. Hästen får inte komma in för sakta i traven, men heller inte springa iväg in över bommarna.
Sedan gäller det att hitta ett bra tempo och en rytm som gör att hästen lite på egen hand tar sig igenom serien.
- Det gäller att hitta flytet som gör att du som ryttare kan tänka mer på din egen position i sadeln, säger Angelica.
För det är just det som är fördelen med gymnastikhoppning - att hästen flyter på och att ryttaren till stor del kan fokusera på sig själv över hindren.
- Inte minst är det viktigt att du blir stilla i överlivet, att du trampar ner hälen i stigbygeln, och att du fokuserar framåt och förbi serien med blicken. Hitta balansen, rytmen och sitt upp med kroppen, tipsar Angelica.

Låt inte hästen rusa iväg
Hon hoppar ofta den här typen av övning med de unga hästarna, men det är sällan hindren blir särskilt höga.
- Hinderhöjden varierar beroende på hur långt hästen har kommit i sin utbildning. Med de äldre hästarna kanske hindren hamnar på ungefär 1,30 i slutet, men det är viktigt att inte stressa med att höja upp dem för högt innan både ryttare och häst är redo för det.
Det finns en del fällor att hamna i på vägen genom serien. Bland annat kan det bli så att du som ryttare håller hästen för mycket i handen, eller att hästen springer iväg och rusar genom serien.
- Om hästen blir stark kan du korrigera den med handen. Försök sedan att få den lugn innan du rider an igen - men bli inte sittande och håll i tyglarna hela tiden utan ge eftergift också, instruerar Angelica.




Häng med till vackra Stjärnborgs Gård

Under påskhelgens hingstvisning och "Öppet hus" besökte Annelie Lundkvist Lövsta Seminstation, som har sin bas på Stjärnborgs Gård i Upplands Väsby. I väntan på vackra hingstbilder (kommer senare!) bjuder hon här på en rundtur på anläggningen - som både är praktisk och vacker.

KLICKA HÄR FÖR ATT SE BILDERNA !


 

14 April

Hejsan ! Idag blir det uteritt. Jag rider Farina, och mamma går med med Victor. Sen ska Victor knoppas :)


Farina 13 April

Idag red jag bara i kanske 15 minuter.
Innan jag red så fixade jag stallet. Sen tog vi in dom, och la på Farina ett täcke.

Sen fixade jag lite i stallet. Rullade ihop bandage, gav Morran mat och lite så. Sen tog jag ut Farina på gången. Fixade med henne. Sen tog jag på all utrustning. Hon fick ha sitt reflextäcke eftersom det regnade så,och jag har inget annat ridtäcke..men det är rosa. Och rosa funkar till allt ^^sen gick jag ut på banan.

Skrittade i kanske 5 minuter innan jag tog tyglarna. Red lite volter. Sen red jag några skänkelvikningar, sen skrittade jag av. Så långt var det ridpasset :p


13 April

Hej ! Idag vet jag inte riktigt vad vi ska göra med hästapållarna. Är hos Farmor och Farfar nu. Hinner förhoppningsvis rida lite.

Lovelovelove ♥

Nytt täcke !

Idag gick vi in på Biderman [det ligger på travet] och då hittade vi detta täcke :


Pappa har ett sånt som Tommen hade i ungdomens dar, och det är fortfarande helt och fint. Och det har han haft i typ 20 år. Men vi ska lämna in det och brodera in "Farina" på ena sidan.

Vad tycks ? :D

Uteritt på min fina ♥

Idag red jag ut på Farina helt själv för första gången ^^ Gick riktigt bra faktiskt ! Hade tänkt att bara skritta, men hon var segare än sirap på jag tog lite trav och galopp också.

Hade inga ridvantar eftersom dom låg i bilén som pappa hade. I traven gick hon mest och titta på allting. Hde sporrar men hon lyssnade sådär. Tog galopp i backen. Kan säga att det har gått myyycket fortare...Slow motion typ haha ♥
image description
På väg hem jobbade jag henne ordentligt. Red skänkelvikningar påvägen, sida till sida. Gjorde kanske 8 stycken, och 7 blev super. En var inte dålig, men den kunde ha varit lika bra som dom andra ^^
När hon hade gjort det bra red jag och ställde henne utåt, och ibland innåt. Lite så hon skulle stretcha [stav..].
Sen tog jag lite trav-skritt-trav osv. Det gick ganska bra. Sen var vi nästan hemma, så hon fick långa tyglar och så skrittade jag på lite eftersom vi skulle på trav.


Vi är bortskämda [Åsiktsinlägg]

Lom och tänka på en sak för några dagar sen. Vi som har en eller flera hästar/ponnyer är riktigt bortskämda.
Det finns säkert jättemånga som jättegärna vill ha en. Och när vi har en egen häst/ponny så måste vi såklart också ha det nyaste från Kingsland och dom nyaste ridstövlarna. Jag känner lite igen mig i det. Men jag har visserligen inget i Kingsland. Och jag tycker ju det är kul att ha lite nya saker. Men ibland kan jag faktiskt komma på mig själv. Jag har ju mina ponnyer ♥ och jag har utrustning så det blir överfullt i sadelkammaren ^^


Lite rörigt skrivet, men hoppas att ni fattar :)


SOUND LESS EAR NET

Det nya multi lagret SOUND LESS EAR NET (SLE) gör att hästen kan förbli koncentrerad på sitt eget arbete och undvika eventuella störningar från ljud runt omkring.
SOUND LESS EAR NET (SLE) görs av 3 lager: det undre och det övre lagret är gjorda av antiallergisk bomull med antibakteriell specialbehandling, medan det mittersta lagret görs av material som är ljudisolerade.
SLE genom EQUILINE: mer kom...fort och mer koncentration för en hög prestationsnivå.

Kommer till Cheval Ridsport inom kort i färgerna marint och svart.


There's only 1 thing, 2 do, 3 words 4 you: i love you ♥




12 April

Hejsan ! Idag är det varmt och skönt, och solen tittar fram. Så jag tänkte ta en liten promenad med Victor. Och rida Farina. Skrittar bara ut en sväng. När pappa kommer måste vi stcka direkt eftersom vi ska på trav.
image description

You have stolen my heart ♥ [Dressyrträning 11 April]

Hej. Idag var det dressyrträning dom stog på schemat.
Är riktigt nöjd över mina ponnysar ♥ Mest Farina för där var det mest skillnad från dom andra gångerna. Idag gjorde hon inget dumt. Victor var också jätteduktig. Men det är han alltid så jag är van ;D


Började med Farina. Skrittade i kanske 5-10 minuter. Sen började jag trava på en gång. Sen tog jag lite galopp. Red ganska kravlöst i början, hon skulle mest få springa av sig all energi. Sen kan man börja jobba henne ordentligt.



När Cecilila kom så började jag med att jag skulle rida ett varv på fyrkantspåret. Sen vid C skulle jag göra en volt. En ganska liten volt. Sen skulle jag göra en volt på samma ställe direkt. Men då skulle jag göra den större med hjälp av innerskänkeln. Det gjorde vi i gjorde skritt, trav och galopp. Skritten var nog lättast. I traven flyttar hon inte för innerskänkeln. Hon springer bara fortare. Men några gånger flyttade hon faktiskt i traven :D

 I galoppen gick det väl sådär. I början gick det F O R T. Sen fick jag kontroll på henne, och då gick det super. Kunde till och med rida lika liten volt som den i skritten :D
Vi gjorde faktiskt inte så mycket mer. Men jag är riktigt nöjd ♥

Sen var det dags för Victor.
Började med att skritta fram i kanske 5 minuter. Sen började jag trava, och lite galopp. Sen skrittade jag igen.

Med Cecilia började jag med att rida skänkelvikningar. I trav. Men han gjorde lite som Farina. Sprang rakt fram istället för att flytta sig :P så Cecilia sa att jag skulle rida in på medelinijen och göra halt. Sen skulle jag flytta ett steg åt sidan i taget.

Efter ett tag kunde jag flytta flera stag i taget. Sen började han typ tröttna. Han backade och slängde med huvudet. Men det gick att få fram han i alla fall. Så när han gjorde det bra, fick han sluta. [vi skulle ha slutata tidigare, men eftersom han gjorde så tog det lite längre tid]

När han hade skritat nått varv övade vi på att öka traven. Första gången var det väl som vilken häst som helst, men sen...När han länger, då länger han verkligen ♥ Satt ner också, och det gick jättebra :) Cecilia sa att hon inte sett många B-pinnyer öka så bra. I alla fall inte några 5-åringar :D Riktigt kul att höra !

Sen gjorde vi några skänkelvigningar i andra varvet också. Tog ingen galopp idag då Cecilia tyckte att han hade varit så duktig, så jag skrittade av honom.


Räven såld till Kevin Staut

Malin Baryard Johnsson har sålt en av sina bästa hästar, H&M Reveur de Hurtebise, till fransmannen Kevin Staut. Det är Stauts sponsor Haras des Coudrettes som köpt 11-årige Räven.

Inför sommarens OS i London sågs Räven (val -01, e Kashmir Van't Schuttershof-Capricieux des Six Censes) som Malins reservhäst, i klass med H&M Tornesch. Men nu är alltså valacken såld till franske toppryttaren Kevin Staut.
- Det är en häst jag verkligen tycker om, och Malin har gjort ett superjobb med Reveur. Jag är så glad att Haras des Coudrettes kunde köpa honom. Jag kommer att starta honom i Antwerpen, som blir vår första tävling tillsammans, säger Staut till World of Showjumping.

Malin och Räven var bland annat trea i Zürich Grand Prix i januari i år.

Uppdatering
- Det är så klart blandade känslor. Jag har lagt ner mycket tid på Räven och vi har nått många fina framgångar, speciellt det senaste året. Men ibland kommer ett läge som gör det väldigt svårt att tacka nej. Allt har gått väldigt fort och Räven kommer till en av världens absolut skickligaste ryttare som säkert kommer att utveckla hästen ännu mer, säger Malin till Ridsport.

[Läs mer i nästa nummer av Ridsport som ligger i bervlådan den 19 och finns i butik från och med lördag den 21 april. Om du vill ha Ridsport direkt hem i brevlådan, klicka HÄR.]
KÄLLA: Tidningen Ridspor.


Rast


PRAO

Har PRAO idag. Hos mamma. Sen är det träning för Cecilia :D


10 April - en lugn dag.

Hello ! Idag hann jag inte rida. Mina kusiner kom, sen åkte jag och mamma till Marieberg.
Men jag gick ut och mockade, sen tog vi in dom lite tidigare än vanligt eftersom det regnade så :/


Sen åkte vi till Marieberg. Först sprang vi in på Hööks. Sen Till Häst.
Efter det gick vi in på Marieberg.



Täcket och pannbandet köpte mamma till Victor.

Sen sprang vi in på Marieberg. Där köpte jag två tröjor, ett par jeans och ett par taits [stav xD]


Marieberg

Är på marieberg nu, har absolut inte varit på Hööks :p


Bloggtävling



http://teamlabom.blogg.se/2012/april/utlottning-tidsinstallt-1.html#comment


10 April

Hejsan svejsan ! Idag är det ju inte någe roligt väder...
Får se om jag går ut och går med pållarna, annars går jag bara utoch mockar.


BESÖKSREKORD!!!



Faiiilbild

Haha ! :D<3


Cymro

Red somsagt Cymro en liten stund idag. Riktigt rooligt att rida en annan D-ponny utom Farina.

Han var lite svårenkel. Innan man får han att lyssna eller vad man ska säga är han ganska svår, men så fort man får tag i ytter blir han finfin :D

Skrittade, travade och galopperade ^^
Ska inte skriva för mycket eftersom det inte är min häst, men ni kan kolla Lovisas blogg: Http://sotasteponnysar.blogg.se

I have a grey star ♥

Idag red jag Farina i ridhuset. Kan inte vara annat än nöjd ♥

När jag hade skrittat i kanske 5 minuter [mamma hade gått lite med henne också] så tog jag tyglarna.
Jobbade henne lite på volt. Sen började jag trava.
I traven var hon också jättefin. Red lite volter där med. Sen tog jag lite galopp. O jiiiisses vad fin hon var ♥


Sen red jag lite skänkelvikningar oså.

Idag när jag red LBn red jag lätt i den ökade traven, och det får man ju inte :P så jag fick -2..Men jag testade att sitta ner och öka traven på Farina. O shiieeet :D Hon ökade jättebra. Vi får ju finslipa lite. Men för att vara första gången är jag nöjd !
Sen så jag jag upp som man gör i dressyrprogram och säger Hej til domarn ;) Det gick väldigt bra faktiskt, och halterna ska vi inte prata om :D


Sen red jag igenom LB:1. Hon var så sjukt fiin !
Sen kom Lovisa. Då stog vi kvar och pratade, och min lilla tjej bara stog där ♥
Fick även testa Cymro, mer om det i ett annat inlägg :)

Som ni ser var vi gröna ;)


Trött heezt <3

Trött liten stjärna, resultatet kommer sen :D


Ridhuset igen

Sticker till ridhuset med Farina nu. Hörs sen ! :D

I would never win this game without you ♥ [Pay & Ride RKK 9 April]



Idag var det då Pay & Ride. I helhet är jag nöjd. Han var lite trött, men aja. Han kämpade på så gott han kunde ♥

LC:2 - Framridning:
Red lite volter så han skulle bli lite mjuk. Hade ett kort och tjockt 2-delat bett idag. Han var inte alls lika stretig som han va när jag hade det 3-delade. Testade att öka traven några gånger,  han öka riktigt bra faktiskt. Fast han tog galopp i slutet några gånger. I galoppen red jag mest bara lite volter. Men tog även en lite racegalopp så han skulle komma igång.


LC:2 - Banan:
Han var ganska "seg" eller vad man ska säga. Han hade lite mer GO i sig på framridningen. Avsaktningarna blev jättebra. Fast han hade kanske inte bästa formen. Men jag behövde inte dra i tyglarna. Han fattade rätt galopp, även i höger som han har haft ganska svårt för. Dock bröt han av i högergaloppen några gånger. Men somsagt, han har lite svårt för högergaloppen. Men det får vi öva på. Ökningen blev sådär. Han ökade bra, men den kunde ha blivit ännu bättre, fick en 7a på den ändå :)
Det blev 184p, 65,71% ♥


Sen fick han stå i transsporten och äta lite.

LB:1 - Framridning:
Försökte göra ungefär som den förra framridningen. Han kändes lite piggare. Red några ökningar igen, och testade att öka galoppen. Hade typ bara 15 minuter att rida fram, så..

Haha ! :P

LB:1 - Banan:
Han var lite piggare än förra klassen. Jag red mer med sittsen än med händerna som jag gjorde i LCn. Red lite slarviga vägar. Fick dock en 7a på det med, så dom blev nog rätt bra ändå ;) Han fattade rätt galopp i båda varven på rakt spår :D Dock bröt han av en gång igen, men han tog rätt galopp direkt. Så det var bra.
Fick 59, 65 % och 173p. Riktigt nöjd. Det var min första LB, och Victor är ju bara 5 år :D♥



Ni verkar gilla sånna inlägg

Sånna inlägg: http://poniz.blogg.se/2012/april/you-give-me-goosebumps.html#comment



you give me goosebumps ♥

Hej. Idag red jag då både Victor och Farina, på samma runda ;) Red till en ridbana som ligger en bit bort från oss.
Red Farina dit. Hon var riktigt fin. I traven har hon börjat att lyssna på mig, inte bara upp med huvudet och springa ifrån arbetet. I galoppen är hon ganska fin. Men hon orkar inte riktigt galoppera i form eller vad man ska säga :p Hon bryter av då. Men det får vi öva på.

När vi kom fram red jag ett varv på ridbanan eftersom den alltid är farlig ;) Men hon lyssnade riktigt bra på mig, även om det var lite så kallade "läskiga saker"...♥

Hoppade av Farina och hoppade upp Victor.

I  början var han stel som en pinne. Fick testa mig fram lite för att se vilket som gav mest effekt. Testade först lite volter. Men dom blev bara mindre och mindre. Så jag testade serpentinder. Det gick ganska bra. Fast han var fortafarade rätt stel. Då sa mamma att jag kunde testa att göra som jag gjorde en Cecilia-träning. Ställa han utåt och rida på fel sittben. Det funkade rätt bra. Red några varv i båda varven. Sen red jag lite volter och serpentiner igen.
Sen tog vi lite galopp. Red lite volter och sen snett igenom [som man gör i LC:2] i båda varven.
Sen övade jag lite på trav-skritt-trav och lite 15m volter. Testade även mellangalopp då jag insåg att det är det i LB...
Sen testade jag att öka traven.  O M Y G O D ♥ Han går verkligen från 0 till 100 på direkten !

Sen skrittade vi hem. Farina var riktigt fin igen. Jobbade inte så mycket. Snackade mest med mamma;) Men yog lite galopp då och då.




Föresten, gillar ni sånna här inlägg med text-bild-text-bild-text-bild o.s.v ? :D

Pay & Ride

Imorgon är det P&R på Örsta. Jag ska vara med på Victor. Jag rider LC:2 och LB:1. Hoppas det går bra :D


8 April

Hej. Idag blir det lite rida ut + banan.   Vi rider ut. Eller mamma går med Victor, och jag rider Farina. Sen rider jag lite på banan med Victor och så skrittar vi hem. Då rider jag på Farina igen.




Loooooov är det, även för hästarna

Både igår och idag har hästarna vilat.  Imorgon rider vi ut. Sen blir det knoppa och fixa min lilla bruna inför måndagens P&R. Mer om det imorgon :)


Shoppat på Hööks

Innan vi åkte till mormor och morfar sprang vi in på Hööks för att köpa sporremmar. Men det blev lite mer ;)

Skylt till transsporten, rosa ridstrumpor, rosa ridtrosor och sporremmar.


BILDBOMB @ Frida och William ♥




























Regntäcke Basic Rain Thermo Master

Igår var jag och Frida så avundsjuka på alla [alla var väl å ta i, det var kanske 2 stycken som hade ett sånt ^^] så ja. Tycker det är kul att Hööks kommit med lite färg. Även på täckena. Det gröna är ju bara så snyggt.
Täcket har:


Du kan köpa det på Hööks för 549:-


Stockholm, Göteborg eller Falsterbo ?

Vad tycker du ? Stockholm Horse Show, Göteborg Horse Show eller Falsterbo Horse Show ?


Aachenträns Hunter Claridge House

Sjukt snyggt! Älskar det. Pannbandet är kanske lite tråkigt, men det är ju bara att byta till ett roligare. Nackstycket verkar vara ganska mjukt, och det är ju bra ^^  Det ser liksom bekvämt ut för hästen.
Du kan köpa det på Hööks för 499:-



Maaaaaaaaaaaaaaaaaat

Nu blir det maaaaaaaaaaaaaaat :D


Allroundschabrak Favourite Showmaster

Dom här schabraken skulle jag vilja ha. Farina är snyggast i den rosa eller den blå. Men jag vill inte ha en häst på..Fast det är ju tänkt att ponnyryttare [Jag är ponnyryttare men A och B-ponnyryttare^^]  ska ha det så :)

Visst är det snyggt ? :D


Wilma vill ha!


Helskodd ridbyxa Sosa HV Polo                    Ridstrumpor Logo HV Polo
1 499 Kr                                                         89 Kr


SPORREMMAR MULTIFÄRGADE GLOBUS [Wilma Dissar]

Usch...Skulle aldrig köpa dom här. Färgerna passade inte ihop, och nylon..never ever!
Det ända dom skulle passa till är väl om man ska vara påskakärring eller häxa typ :P
Du kan köpa dom på Charlies Häst & Hund för 59:-.


GLAD PÅSK !

Hejsan, Idag ska vi till mormor och morfar. Har fixat några tidsinställda så ni får nåt att läsa i alla fall :)


Tjocka ponnyer busar mer

Ponnyer med övervikt är olydigare än normalviktiga ponnyer. Det visar en studie gjord i Australien. 

Enligt studien är hästar och ponnyer som är tjocka tre gånger busigare än sina normalviktiga rasfränder.

84 hästar och ponnyer från sju olika klubbar har deltagit i studien enligt Horsetalk. Hästarnas ägare har fört dagliga anteckningar över sina djurs beteende, kost, motion och hälsovård under ett år. Hästarna har också kontrollerats av veterinär regelbundet.

59 procent av hästarna i studien uppträdde olämpligt under ridning eller vid hantering från marken under studien. De överviktiga var överrepresenterade och inte helt oväntad var hästar som reds/hanterades sällan olydigare än de som fick arbeta regelbundet. Enligt studien finns det en tydlig koppling mellan kost, motion, vikt och olämpligt uppträdande hos hästar. Inte helt oväntat ger forskaren som att gjort studien hästägare råden att fodra rätt och ge sin häst regelbunden motion för att minska riskerna för olydnader hos sina djur.

Lite mer oväntat är att en liknande studie på människor i USA visar att det finns kopplingar mellan beteendeproblem och övervikt även bland barn.


Tävlingen

Hej! Idag var jag då hästarskötare/mental coach/ fotograf åt Frida och William.

Första klassen blev det två stopp. Sen, när Frida blev lite arg så gick det jättebra :D
Sen fick han stå i transsporten i ett x antal timmar [90 startande] och det tyckte han ju var sådär kul, haha. Han ville pussas när man var vid bilden xD

I lagklassen gick det jättebra. Han stannade på ett hinder, och så glömde hon hinder nr 8 :( Men det gick jättebra annars ! :D♥

Bilderna kommer imorgon

Haha, älskar bilden ♥


Bloggtävling



Klickbar bild...

På väg hem


Tagga DIV 3


Hästskötare...

....Mental coach och fotograf åt Frida och William idag. Dom ska tävla i Karlskoga. Deras första riktiga tävling tillsammans.

Jag och William där förra åtet. Nolla i båda klsserna och laget vann ♥


Farina och Victor 5 April

Hejj! Idag började vi då med att prova sadel. Dressyrsadeln låg bra, men hon bredda den typ 1 cm, och trott eller ej...men jag tyckte att hon fick bättre trav då :D Men jag vet inte, det kändes så i alla fall.
Vi testade även hoppsadel. Men det var K A O S i ridhuset, 6-7 hästar där samtidigt. Och vissa var typ överallt xD Men Farina lyssnade jättebra på mig när jag red.  Jag blev helt kär i en Crown sadel, så himla sköön. Men vi ska dit igen nästa gång dom kommer till Örebro och då skulle hon ha med en Prestige Paris tror jag :p


Sen åkte vi till ridhuset med Victor. Testade det 3-delade bettet, och jag tror jag ska hålla mig till den 2-delade xD
Red igenom LB:1. Första gången gick det skitdåligt -.- Sen red jag det igen och då....det gick så bra! :D

Sen övade jag lite travökningar, och SHIEET vad dom blev bra. Mini-Totilas? ♥



Loveu Victor :')♥


Ridhuset

Sticket till ridhuset med-->


Poniz.blogg.se

HAHA ! :D


Hoodtröja Helena candy från Schockemöhle

Åh, älskar den ! Snygg färg [jag är ingen fantast för ljusrosa annars] och snygga dekorationer.
Märket på ryggen var bara för mycket, riktigt snyggt !

Du kan köpa den på Cheval Ridsport för 825:-.


Dressyrschabrak Excellent Showmaster®

Tror inte att jag gillar dom här schabraken...Färgerna passade inte så bra ihop :/ Själva märket var riktigt snyggt. Jag har ett sånt schabrak som var i Vår/Sommar kollectionen 2011 och det var snyggt. Men jag vet inte, dom här föll inte mig i smaken i alla fall :(

Dom finns på Hööks, och kostar 299:-.


Tyskland vs. Sverige

Läste detta på Hippsons hemsida. Tyckte det var ganska intressant.
Hallå!


Nu har jag varit i Tyskland i snart 2 dagar. Även om jag var här för ca ett år sedan o tränade så hade jag på nåt sätt glömt bort vissa skillnader mellan Sverige och Tyskland som uppenbaras när jag kommer ner igen. Nu pratar jag inte om alla stall i Tyskland eftersom jag bara varit i några men jag tänkte ändå bjuda på några saker jag funderat över.



Jag kommer ihåg ett inlägg som havrepappa skrev när han bloggade här på Hippson. Det handlade om hur det är att vara på en dressyrtävling och hur oerhört tyst man måste vara för att inte störa och hur onda blickar ibland riktas mot en om man råka föra lite för mkt ljud på läktaren. Jag har själv en oerhört ljudkänslig häst som jag många gånger själv gör "mer känslig" eftersom jag omedvetet skyddar honom från skrämmande situationer.



På Wiegers anläggning står ca 70 hästar. Det finns två ridhus som mäter 20x40 som mer eller mindre sitter ihop. Det finns även en stor utebana utomhus. Ibland kan det vara 7 ekipage i varje ridhus samtidigt och ibland även en hingst bland dessa. Ibland rider en eller två av dessa ekipage lektion för tränare samtidigt, och vet ni vad? Det fungerar! Det fungerar ofta helt problemfritt? Man gör ingen grej av att det är många hästar på samma plats och ryttarna är vana att rida tätt och planerar sina vägar och sin ridning och tappar inte fokus. Självklart är alla försiktiga och rider inte för nära varandra men på något sätt så förutsätter man inte att något ska hända och hästarna tuffar på som om inget kan skrämma dem.


 

Samma sak gäller hantering. Man hanterar dem säkert men förutsätter inte att ngt ska hända. Jag skulle säga att hästarna är mer väluppfostrade här nere, och lugnare. OBS detta är generellt så alla som själva tycker att era hästar är väluppfostrade behöver inte ta åt er! jag tycker själv att min är ouppfostrad om jag jämför med många hästar här. Många unghästar (3-4år) kan t.o.m stå still lösa på gången, om man ställer dem där, medan man tar av sadel, träns och lindor/skydd. Duktiga hästmänniskor gör hästarna trygga och lugna och de ser dessa människor som "flockledare". Obs! Alla borde kolla på ponnyakuten (fantastiskt program) och det som Tobbe pratar om där med busiga ponnyer som sticker iväg utan respekt. Mer ledarskap åt ridfolket!



Åter till ridningen. Samtidigt som man rider kan 4 hundar komma inrusandes och leka jagis i manegen framför en när man ska göra en piruett. Sedan är det löshoppning i manegen bredvid och i nästa stund kommer ett flygplan ovanför när man är på utebanan eftersom anläggingen ligger i anslutning till Hamburgs flygplats. Sen kommer en traktor och 5 hästar galopperar förbi i hagen. ALLT händer och det är en enorm miljöträning här nere. Ett av mina problem med Vovva är just att han är rädd för saker. Jag blev avkastad inne på banan på vår första tävling tillsammans och han skenade ut för att han blev rädd för en blomma. Denna spändhet har vi tampats med sen vi började tävla tillsammans och är överlägset vårt största problem. Det gör att vi inte kan rida likadant på tävling som på träning och fokus hamnar på att rida program istället för att rida dressyr.



Idag var jag så lycklig, för jag lyckades rida själv till utebanan och få honom fullt fokuserad trots att ca 10 saker skulle ha kunnat "skrämma oss". Om jag förutsätter att han inte ska bli rädd utan förutsätter att han bara behöver en lugn och trygg ryttare som ignorerar farligheter så flyter det.


 

"Some day during your stay we will go to the arena in the stable nearby and you can ride a test for me. Like a competition. I am convinced that you chance things in the competition-arena. DON'T CHANGE ANYTHING!"



Med Wiegers system så har jag själv börjat lära mig hur jag ska få min häst lugn och fokuserad. Träningen handlar mycket om det. Han ska vänta på signaler och bara fokusera på mig när jag sitter där. Man får absolut inte göra två saker samtidigt. Aldrig ta i tyglen och samtidigt driva med benen. När man vill att hästen ska gå fram så lättar man på tygeln. Om hästen inte svarar så kickar man till en gång men skänkeln, som en liten stöt. Hästen ska vara elektrisk och svara framåt som ett sput, samtidigt som du ska kunna göra halt direkt och gå ner i skritt utan att hästen taktar och är spänd. Att sitta och driva i varje steg eller trycka med benen är förbjudet. Du använder skänkeln när du behöver den, annars är den still, helt still. Ha en jämt kontakt på båda tyglarna och sitt inte och grejja med 15 saker samtidigt. När hästen går bra är du still. När ryttaren är helt stilla så betyder det "bra" och det betyder att hästen ska fortsätta att gå precis så. När du vill ändra på ngt så ger du en signal. Detta kommer jag också ihåg från en clinic som Anky Van Grunsven hade i Linköping för några år sen. "Do nothing" sa hon ungefär 10 ggr i rad när hästarna gick bra. Vi vill många ggr göra allt "lite bättre" och så blir det ist sämre.



Jag är övertygad om att många hästar är förvirrade och att vi ryttare ofta gör för mkt och vi måste renodla våra signaler till hästarna. En häst som min, som är lite av den hetare typen kan lika gärna stå på bakbenen om han får två signaler samtidigt. Wieger säger att jag måste lära mig att känna igen när han är "stupid" och när han är "confused". 99% av fallen är han "confused" och förstår inte mina signaler. Då kan jag inte bli arg på honom, då ska jag ignorera, ge rätt signal och sedan berömma när han gör rätt. Jag rider heller aldrig med spö sen jag börjat rida för Wieger. Varför träna med spö när man inte får ha det på tävling? Då kommer du ändra ngt när du går in på banan.



Ja nu fick ni bli lite insatta i vår träning här nere. Jag har ingen som kan ta kort på mig just nu eftersom personalen här alltid är upptagna med sitt. Jag ska försöka haffa nån någon dag, annars får det bli kort på omgivningen. Nu ska jag ta en välförtjänt dush och prova mina nya pikerur-ridbyxor som jag köpte idag. I morse mockade jag 20 boxar, tränade och åkte sedan till en gryyym hästbutik utanför Hamburg. De hade verkligen ALLT, och man ville köpa hela butiken, men jag är nöjd med mina ridbyxor. Började bli lite pinigt att gå runt i mina favvisar här nere som mamma lagat 2 ggr för att det är hål i grenen. hehe. Svarta Pikeur blev det i alla fall!



Sov gott och besök denna butik om ni åker till Hamburg och vill ha ett bra utbud:




Återbesök hos Sharpman [5 April]

Hejsan, Idag är det återbesök hos Sharpman som gäller. Hoppas båda sadlarna ligger bra ! Sen tror jag att jag rider ut på Victor. Mamma kanske hänger med på Tommen ? :D

She's hotter than fire ♥

Hej. Idag började ja med att rida Victor. Red lite övergångar oså, några blev faktiskt riktigt bra ! :D Såklart glömde jag sporrar så han lyssnade inte jättebra, men jag är nöjd.


Sen åkte vi till ridhuset med Farina.
Hon var så himla fin ♥ Red lite skänkelvikningar oså. Sen red jag igenom både LC:2 och LB:1. LCn var absolut bäst ! Det var nog övergångarna från galopp till trav som blev "sämst". Men hon var riktigt fin i formen, lyssnade på mig i stor sätt hela tiden. *GLAD CHEYY*



Min häst är bäst <3

Både Farina och Victor var jätteduktiga idag <3 mer kommer imorgon+ film :D


Viiiictor


Veckans ponny


Var med du också, HÄR!

Min bild:


En bild kan beskriva mer än tusen ord ♥




Vårjacka Aidan från Schockemöhle sport

Vet inte om jag gillar den här jackan så mycket ? Tyckte inte om färgen, och det var inte så snyggt med det glansiga :(
Märket på ryggen var snyggt, fast man ser det knappt xD
Den finns på Cheval Ridsport och kostar 999:-.


I'm back

Hejsan ! Idag ska Victor skrittas ut. Och Farina ska ridas i ridhuset.

Om ni vill se bilderna från igår får ni kolla http://orebroryttarna.blogg.se ! Dom kommer att komma upp under dagen :D


Blogg.se -.-

Får mobilblogga lite nu , blogg.se funkar Inte på datorn -.-


Kolla

Om ni vill se bilderna från idag, kolla http://orebroryttarna.blogg.se :D


orebroryttarna.blogg.se

Om ni vill se vad jag gör imorgon finns jag på http://orebroryttarna.blogg.se ! Sen kommer jag tillbaka till poniz.blogg.se på onsdag igen :D


a break for the horses

Hej! Idag fick båda pållarna vila. Vi kom hem rätt sent, så jag borstade av Farina lite. Sen körde jag lite fyrhjuling i hagen.


Boxertrosa Seamless CRW®

Bästa köpet på Hööks typ. Jag har ett par av gamla modellen, och jag har dom dag in och dag ut. Jättesköna att sova i, att ha under vita ridbyxor är perfa :D Att det nu har kommit i rosa gör ju inte saken sämre ;)
Du kan köpa dom på Hööks för 69:-/st.


Fleecetäcke Back on Track®

Nu har Hööks rea på ett Back on Track täcke !

Klicka på bilden.


Lite skilland va?


Dom röda benlindorna var på tok för långa, och när jag skulle klippa av dom insåg jag att det var typ 1 meter jag behövde klippa av xD




10 490



jag har 10490 bilder i datorn xD

Skillnad?

♥Provrider 1 Maj 2011



♥ 8/1-12



♥ 11/1-12


♥ 4/3-12


♥ 1/4-12


Jag tycker att det har blivit en helt annan ponny! Speciellt i hoppningen :D För några månader sen fick hon dampryck när vi skulle hoppa...

CLASSIC DUNVÄST UNISEX KINGSLAND

Åh, älskar den här västen ! Älskar färgen, och KL-märket. Det behöver inte vara med för att västen ska bara snygg, tycker jag :)
Den finns på Charlies Häst & Hund och kostar 1599:-.


”Iggi” tackade för sig

Tårarna föll när Frida Jonsson red in till en avtackningsceremoni efter den sista tävlingsstarten för den 25-årige Cherrys Child Cherokee ”Iggi”.

Ett stycke svensk ponnyhistoria gjorde sorti vid helgens dressyrtävlingar hos Högbo RK. Redan som 9-åring vann Cherrys Child Cherokee (val f -87 e Merrie Master-Vera Slipon Fury, uppf M Mårtensson) SM i hoppning.

Det blev ett flertal SM-starter i både hoppning och fälttävlan innan Sofie Lönn köpte honom. På bara ett år var ”Iggi” omskolad till dressyrponny på toppnivå och startade SM 2002. ”Iggy” har sedan gjort flera starter i SM och NM samt provat på de europeiska tävlingsbanorna. Han har också ställts ut och blivit tvåa på new forestmästerskapen.

Sitt sista SM gick han 2011 med nuvarande ägaren Frida Jonsson. 15 år på SM-nivå måste vara svårslaget.


Källa: Tidningen Ridsport.

My Horse i Växjö blir Charlies



SWAROWSKI PANNBAND I SVART LÄDER MED 1 RAD

Tycker att dom här pannbanden är fett snygga ! Gillar verkligen det med silvriga stenar :D Var riktigt nära att köpa ett i Göteborg sist, ångar det lite nu ;) Men sånt är livet, såååånt är liiivet xD
Du kan köpa det HÄR.



BLOGGTÄVLING


HÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄR

You is the only one for me ♥

Hejsan! Idag började jag med att mocka, sen sladdade jag ridbanan.
Sen åkte vi ner till Örsta med Victor.

Där började jag med att skritta fram i typ 10 minuter. Sen började jag trava. Red lite volter så han skulle bli lite lösgjord. Sen tog jag lite galopp.
Sen red jag igenom LC:2 och LB:1. LCn red jag jätteslarvigt. Ska testa att rida med att tredelat bett och se om han är lika stretig :/ I LBn var han sjuuukt fin ♥ Han tog rätt galopp, stog fint och stilla i halterna, skrittade på bra osv.
Är riktigt nöjd :D


Sen var det dags för hoppträning. Farina var riktigt duktig!
I början var hon lite satrk, men hon lyssnade ändå på mig. Hoppade lite på volt, lite på rakt spår osv. När vi skulle hoppa banan sista gången sprang alla föräldrar ut, det bara brakade till i ridhuset...Det typ blåste stom. Det kom så fort. sen började det hagla xD
När jag skulle hoppa banan igen gick det jättebra :D♥
Filmen ---->




Jag skrev det igår om ni undrar varför det står "Idag"

2 April

Hej ! Idag är jag hos Farmor och Farfar. Vet inte om Victor får vila idag? Farina får vi också se om jag kanske rider på banan.


Nu får ni lite att läsa

Dom kommer att komma ut under morgondagen, gör nog några fler.
.


OMG


Skulle DU våga göra så ? ;D

Bilder


1 April

Hej. Idag ska  Victor ridas i Örsta. Sen är det hoppträning för Farinas del :D

Nya kameran hänger med, så förvänta er bilder !

RSS 2.0