Break

Hejsan, Idag vilade både hästarna. Tror dom kan behöva lite vila ibland. Sadelkammaren är för övrigt målad nu :D
 

Bredda registret i hoppgaloppen

Denna veckas bomövning kan kännas omöjlig i början - men det går att få till det. Och rackarns vad roligt det är då! Plus att övningen är toppen för att lära känna registret i hästens galopp.

Det gäller att lära sig att kontrollera hästens galopp i hoppning. En superövning för att få koll på registret är den här bomövningen. Extra bra är att hästarna tycker att den är superkul (liksom människorna, kan Hippsons testryttare intyga). Ett annat plus är att ryttaren måste lära sig att använda hjälperna aktivt.
E-G Haking, B-tränare i hoppning, använder sig ofta av den här övningen på sina träningar.
- Jag gillar den eftersom ryttaren måste planera vägen, tänka och rida med skänkeln. Och både ytter och inner skänkel måste vara aktiv. Övningen är jätterolig för hästarna och det är bra för ryttaren att ha en enkel sak att ta till för att väcka sin häst.
När hästarna vet vad det är frågan om börjar de att hjälpa ryttarna, säger E-G.
- Så man får lite gratis!
 
Gör så här:
Bygg: Det ska vara 7,5 meter mellan bommarnas innerkant. Bommarna ska vara ordentligt vinklade på böjt spår. Innerkanten av bommarna ska ligga på sockerbitar eller liknande.
 
1. Kom på tre språng mellan bommarna: Lägg bommarna på lägsta höjden. Kom i galopp. Det ska vara tre lika stora galoppsprång mellan bommarna.
  
2. Fyra språng: Rid därefter i en större båge mellan bommarna. Jobba med innerskänkeln för att få plats med fyra galoppsprång.
- När du ska rida på fyra måste du planera vägen för att rida en större båge. Ha ställningen kvar på innertygeln men reglera balans och steglängd på ytter. Om du inte har en stadig inverkan glider ni lätt utanför sista bommen, tipsar E-G.
 
3. Två språng: Skär sedan av linjen så att du får plats med två galoppsprång mellan bommarna.
Var noga med att ha en aktiv innerskänkel före kurvan och att vända för ytterskänkeln. När du kommit över sista bommen, håll emot med inneskänkeln så att hästen inte kastar sig inåt.
- Mellan bommarna, använd ytterskänkeln för att rätta framåt. Det är precis så skänklarna ska användas om det är optimalt. Ytterskänkeln ska rätta framåt och innesrskänkeln ska forma, säger E-G.
 
4. Växla: Rulla sedan på i galopp och växla mellan två, tre och fyra galoppsprång.

Tipstack till: E-G Haking
Text:
Hege Hellström
Illustration: Linda Eriksson

 

KÄLLA: HIPPSON.SE

 


Melanom hos skimlar vanligare än man trott

Forskningskollen: Avblekbara skimlar drabbas i betydligt större utsträckning än andra hästar av melanom - ett slags tumör. Forskarna tror att melanomet har ett samband med åldersrelaterade förändringar i hudens pigment, det vill säga samma fenomen som orsakar att färgen bleks med åren.
När hästen är omkring två år börjar blekningen synas och pälsen vitnar oftast först runt ögon och svans - på samma ställen som melanom oftast uppkommer. Det finns studier som visat att omkring 80 procent av alla skimlar över femton år är drabbade, men få som är yngre än fem år. Det faktum att tumören ofta sitter under svansen har gjort att man uteslutit solstrålning som en orsak till att de utvecklas.
 
De flesta är maligna
Innan melanom uppstår kan det ibland finnas fläckar av opigmenterad hud, så kallad vitiligo. De flesta melanom är från början godartade (benigna) men cirka två tredjedelar blir med tiden elakartade (maligna). Utseendet varierar mycket - det finns de som är betydligt mindre än en centimeter i diameter medan andra kan vara ett par decimeter. Vissa är platta medan andra är upphöjda.
De knutor som syns i början av sjukdomsförloppet kan finnas i flera år utan att orsaka några problem, men kan helt plötsligt börja växa i storlek både inuti och utanpå kroppen. Eftersom tumörerna oftast sitter runt mun, anus eller könsorgan så kan de orsaka problem med att exempelvis kissa, bajsa, äta eller till och med vrida på huvudet.
 
Vanligt hos skimmelraser
I en studie där en grupp med 296 lipizzanare undersöktes hade hälften av hästarna melanom. Den största andelen melanom fanns hos hästar äldre än 15 år och 75 procent av melanomen satt under svansen. Arvbarheten i studien var 0,36 vilket betyder att det skulle gå att minska förekomsten av melanom hos dessa hästar genom att inte använda de drabbade hästarna i aveln.
En annan studie registrerade förekomsten av melanom hos hästar från Camargue. Där ingick 264 hästar i alla åldrar och av dem hade drygt 30 procent melanom. Hälften av de drabbade hästarna var över 15 år. Forskarna såg ingen skillnad i vilka som var drabbade beroende på om det var ston, valacker eller hingstar. Nästan samtliga av de hästar i studien som hade någon tumör hade minst en under svansen.
Vissa forskare menar att hälsoriskerna med den här typen av tumörer tenderar att underskattas och det finns en rad oklarheter om hur de egentligen ska behandlas.
 
Referenser:
Seltenhammer, M.H., Simhofer, H., Scherzer, S., Zechner, P., Curik, I., Sölkner, J., Brandt, S.M., Jansen, B., Pehamberger, H., & Eisenmenger, E. 2010. Equine melanoma in a population of 296 grey Lipizzaner horses. Equine Veterinary Journal, 35, 153-157.
 
Fleury, C., Bérard, F., Leblond, A., Faure, C., Ganem, N. & Thomas, L. 2000. The study of cutaneous melanomas in Camargue-type gray-skinned horses (2): Epidemiological survey. Pigm. Cell Res. 13, s. 47-51.
 
Bengtström, J. 2011. Cutaneous Melanoma in the Grey Horse. Sveriges lantbruksuniversitet, Institutionen för biomedicin och folkhälsovetenskap. Examensarbete 2011:52.
 
Moore, J.S., Shaw, C., Shaw, E., Buechner-Maxwell, V., Scarratt, W.K., Crisman, M., Furr, M. & Robertson, J. 2012. Melanoma in horses: Current perspectives. Equine Veterinary Education. doi: 10.1111/j.2042-3292.2011.00368.x 
  Text: Husdjursagronom Sara Slottner
Foto: ‪Carol Dermoid
 
KÄLLA: HIPPSON.SE
 
 

BLOGLOVIN

Är det någon som vill göra ett bloglovin byte ? Kommentera i så fall :D
 
 

30 Juni

Hej på er!
Idag ska både Farina och Victor vila. Vi ska bygga sadelkammare. Så vi måste fixa med det ^^
 
 
 

Farina 29 Juni ♥

Hej ! Idag hann jag bara rida Farina. Men vad gör det när hon lyssnar på mig hela tiden.
 
Började med att skritta fram, sen tog jag tyglarna. Hon var lite sen och gjorde några sto-sparkar. Sen kom mamma och då tipsade hon om en övning som går ut på att an ska flytta in och ut hästen på en volt, och så ska den gå lite skänkelvikning. Det fukade faktiskt bra! Hon blev lite mjukare än vad hon var inna i alla fall^^
Sen tog jag lite galopp, och räknade galoppsprång. Det "normala" var 5 galoppsprång mellan "hinderna", men jag kunde få både 4 och 6 galoppsprång. 4 var ju lättast, driva på lite bara, 6 var lite svårare, men det gick faktiskt. Fick henne att galoppera myrsteg.
Sen försökte jag byta galopp öven en pinne, och då gick det väl inte så bra, men efter pinnen försökte jag igen, då bytte hon ^^ Vi får öva mer på en ridbana ;)
 

29 Juni

Hej hej! Idag ska jag rida Farina, och rida igenom henne ordentligt. Om jag hinner får Victor ta en tur ut i skogen.
 

Ett sto och en valack

Hej ! Igår skulle jag ju rida både Farina ich Victor, och rida igenom dom lite hade jag tänkt.
 
Jag började med Farina. Det går inte att beskriva med ord hur hon var, så ni får se på några printade bilder istället:
Haha, ja ni ser ju. Blev riktigt sur när hon gjorde så.. :o
 
Sen red jag på Victor. Fuskade lite eller vad man ska säga, och red med inspänning. Tog mycket övergångar då det är då han "slår sig fri". Han var riktigt läcker ;) Kameran låg på laddning så inga bilder..
 
 

28 Juni

Hejsan. Idag ska jag rida igenom både Farina och Victor.
Men det ska jag göra när mamma kommer hem, så jag har en hel dag som jag kan göra en massa annat på, och då ska jag hjälpa pappa att bygga sadelkammaren:D

RESULTAT - Pay & Jump - Victor ♥

Hejsan! Igår var det P&J på Victor.
 
Enligt startlistan  skulle det vara ca 10 stycken innan mig, men eftersom det var några som anmälde sig på plats så var det nog 20 stycken innan mig. Så jag red fram liiiite länge tyckte jag. Jag hoppade i alla fall av honom en stund innan det var min tur. Onödigt att sitta och vänta på honom ju ;)
 
Hoppade fram några skutt. Sen var det min tur.
 
På banan så gick det bra, lite segt kanske. 3:an kollade jag på, så han sprang brevid.  Jag kom igen och då hoppade han. Sen flöt det på. Sista hindret var ett kryss, så det travhoppade han xD
Jag har börjat med nått att jag ska rida lätt i traven..haha, så det kanske var lite därför han sprang brevid.
 
Men jag och mamma tyckte att han var så duktig så han fick en rosett ändå ♥
 
Lite bilder som Emma tog på oss :)
 
När vi kom hem red jag och mamma ut på Farina och Tommen. När vi skulle galoppera så så red vi in en bit i skogen och vände sen. När vi hade vänt så stack Farina med mig, haha. Vi galopperade förbi mamma och Tommen. Som tur fick jag stopp på henne innan vi kom ut på vägen igen :P
När vi var hemma red jag lite på redbanan. Hon var riktigt fin, ska jobba mer ordentligt idag. Men jag är nöjd, hon har ändå vilat i två dagar.
 

Resultat...

...Kommer imorgon. Hinner inte skriva mer nu.
 
 

Outfit idag

Inte sammaa tröja och benskydd.
 

Outfit idag

Inte sammaa tröja och benskydd.
 

27 Juni

Hejsan! Idag ska Victor få hoppa en P&J på Wittvång. Bara 50 cm , men det är inte höjden som ränkas.
Sen ska jag rida Farina också. Hon har ju stått i två dagar...
 

orange

Ni som hängt med på bloggen ett tag vet nog att jag älskar det oranga schabraket från Schockemöhle.
 
 
Jag kommer helt klart köpa det någon gång, när vet jag inte ^^
I alla fall så tror jag inte att det passar så bra på Victor, tyvärr. Hans bruna färg och orange, det passar inte. Men Farina som är ganska mörk fortfarande ´tror jag att det passar ganska bra på i alla fall. Hade jag haft kvar William hade han fått det, helt klart. Hans mörka färg och det här, ♥. Alltså får Farina ett helt eget schabrak som inte är rosa [ Victor får inte ha rosa saker för mamma ;) ] :D
 
 
Gjorde två bilder där man ser hur det ser ut "live" på hästarna, dock inga bra bilder. Blir bättre på riktigt, jag lovar :D
 
Eller vad tycker ni ? :)

Ungdomar försökte tjuvrida

Under midsommarhelgen tog sig ett gäng berusade ungdomar in i en hage med tre 1-åriga hingstar. Syftet var att försöka rida och ett misslyckat försök filmades och lades ut på internet.

bilden har inget med händelsen att göra

Hingstarna, som går på bete i Svedjeholmen, Örnsköldsvik, ägs av proffstravtränaren Susanne Osterling. I söndags kväll, när Susanne fick se filmen där en till synes berusad kille försöker hoppa upp på en av hingstarna, blev hon både arg och orolig.

- Man blir orolig och rädd för hästarnas skull. De kan fördärvas för livet, inte bara skelettmässigt och muskulärt, men även mentalt, säger Susanne till Allehanda.

Ingen av hästarna verkar ha kommit till skada av händelsen och en polisanmälan, där totalt nio personer mellan 15 och 18 år misstänks för olaga intrång, är upprättad.

 

KÄLLA: TIDNINGEN RIDSPORT

 

 


600 timmar OS i SVT

SVT storsatsar på sommarens OS i London. Det kommer att bli över 600 timmar i tv-rutan och mer än 1 000 timmar på svt.se/os. Mycket att se fram emot för alla som inte är på plats.

SVT har varit med och sänt sommar-OS sedan 1960. Nu laddar SVT för att göra de bästa sändningarna hittills när de trettionde olympiska sommarspelen avgörs i London mellan den 27 juli och 12 augusti.

Läs mer


New

När mamma kom hem idag hade hon en påse från Hööks med sig. Jag visste att hon skulle köpa ett par ridstövlar, men det blev ju lite mer ^^

Victor 26 Juni

Hej på er! Idag red jag på Victor. Hoppade några skutt. Hade tänkt rida Farina också. Men det började åska så hon fick vila idag.
Började med att skritta fram, sen lite trav. Hoppade fram lite, på några små hinder. Sen tog jag några skutt som då låg på 40-50-60 cm. Han hoppar riktigt bra faktiskt. Eftersom han hade hoppat så bra avslutade jag där, måste ju spara på krafterna tills imorgon ;)
 

SOMMARREA

 
Klickbar bild!
 
 
 

SOMMARREA

 
Klickbar bild!
 
 
 

26 Juni

Tjabba tjena hallå! Idag ska jag skritta ut på Farina. Victor ska jag också rida ut, och ta nått skutt inför imorgon.
Men vi hörs! Nu ska jag gå och och kolla om pappa behöver hjälp med nya sadelkammaren :D

REGN -.-

Tjenare tjenare!
Denna gråa och trista dag började med att jag, pappa och brorsan styrde bilen mot  Marieberg, Där var den värsta köerna så vi sket i det, och åkte och käka hos Farmor och Farfar istället.
När vi var hemma igen var det bara att ta på sig ridkläder och regnkläder över, och ge sig ut. Tog in Victor, borstade av honom och sen på med sadel, träns och ridtäcke.
Han var inte så glad när han insåg att han skulle ut igen i regnet. Han stannade och gick ner i dikena och höll på..
Travade helt utan krav, men slappa tyglar. Tog lite galopp genom vattenpölarna. Travade fort som tusan hem, genomblöt.
Men det finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder eller vad brukar man säga ? ;)
Sen tog vi in dom andra med, och så fick Farina stå med ett gosigt täcke ♥
 

Roffe och Angelica i reklamfilm

Att Volkswagen storsatsar på ridsport har väl inte undgått många. Lagom till Falsterbo och OS släpper de nu en ny reklamfilm där både Rolf-Göran Bengtsson och Angelica Augustsson medverkar. Vi ser det som ännu ett tecken på att det har hänt något med hur "omvärlden" ser på ridsport. Samtidigt som vi drar lite av en lättnadens suck över att Volkswagen verkar ha insett att många idrottsmän och kvinnor inte alltid är de bästa skådisarna - och har gett dem tysta roller.
 
 
 
 

Maja och Luna


Kaninen Morran som morrar och har morrhår ;)


Var är kommentarerna?

Var tog alla kommentarer vägen ? :o
 
 

T-shirt Basic CRW

Nu har Hööks rea på dom här tröjorna. Helt vanliga, men ovanligt bra ;)
 
FÖRR: 79:-  NU: 55:-!
 
 
Du kan köpa dom HÄR.

25 Juni

Hej! Idag hade jag tänkt att rida ut på Victor, lite inervall träning. Men som det regnar nu har jag inten lust ^^
Vi får se ikväll om det har gett sig med regnet, om det minskat lite rider jag nog då. Farina ska vila.
 

Veckoplanering v.26

V I C T O R ♥
 
Måndag : Ut
Tisdag: Ut + banan
Onsdag: Troligtvis P&J, 50 cm. Annars ut.
Torsdag: Dressyrpass
Fredag: Vila
Lördag och Söndag: Vila, vi är på semester!
F A R I N A ♥
Måndag: Vila
Tisdag: Ut
Onsdag: Ut
Torsdag: Dressyrpass
Fredag: Vila
Lördag och söndag: Vila, vi är på semester!
 
 
 

Hoppträningen

Hej, Hade gjort ett tidsinställt men det kom aldrig därav den dåliga uppdateringen. Men idag var det hoppträning.
 
Skrittade i kanske 15-20 minuter,sen började jag trava. Hon var lite sur eller vad man ska säga ^^ Tog lite trav och galopp i båda varven så han skulle bli av med lite energi.
 
Själva hoppträninge gick faktiskt bra. Vi hoppade lite olika små banor. Men jag sitter jättefult, drar bak skänkeln och sitter som en tant xD
Måste träna på det! :)
Hoppade inga höjder idag, hon har ju lite sommarlov nu.
När vi kom hem red jag Victor. Hade tänkt att rida ett ordentligt dressyrpass i hagen. Men det började regna så jag ville inte chansa i fall han skule halka, så jag red på ridbanan istället. Det stog några honder där så jag hoppade.
Han hoppade jättebra tyckte jag, men öronen framåt hela tiden. I slutet när han blev lite trött, men han hoppade ändå som en tok, haha :D
 

Bra att veta

Röd rosett – Hästen sparkas och du måste hålla avstånd.

Grön rosett – Hästen är nybörjare eller ung på tävlingsbanan och är
där med ovan, håll avstånd och var beredd på att det kanske kan komma
ett par bocksprång.

Vit rosett - Det är en hingst. Håll avstånd och rid inte för nära om
du har ett brunstigt sto.
Blå rosett - Hästen är till salu!


Läste det på Ponnysanning.se. dom skrev att vit står för att hästen är till salu. Men alla säger att det står för hingst, så jag tror det är så som jag skrev xD får kolla upp det! :)

 


Alla NM deltagare

Här är alla årets NM deltagare, i både dressyr och hoppning!

 

Hoppning:

Young rider:
Antonia Andersson
Marcus Hägglund
Josephine Larsson
Alexandra Eriksson
Evelina Tovek

Junior:
Karl Philip Ingvarsson
Karl Jakob Ingvarsson
Louise Torgersen
Melna Forsberg
Hanna Klensmeden

D-ponny
Emelie Grönberg
Maja Nyman
Camille Kolgjini
Erica Markör
Inez Örneborg

Ponny kat C
Zabine Svensson
Evelina Lindh
Alma Ljungberg
Kajsa Andreen
Julia Persson

Dressyr:

Amanda börjesson
Amanda skeppstrand
Anna Drugge
Madeleine Tunell
Frida Berg
Ludwig Wilken
Emma Jönsson
Sofie Andersson
Amanda Svanberg
Lina Jönsson
Catherine Kleberg
Alicia Carlsson
Klara Svanberg
Emma tegelskär
Jennifer Lindskär

 


Farina 24 Juni ♥

Hejsan! Vi kom hem från mormor och morfar runt 8. Sen skulle vi äta oså. Så klockan var väl runt 10 när vi kom ut i stallet. Men vad gör det. Lika kul som vanligt.
 
Skrittade i alla fall ut på Farina med mamma som sällskap. Farina fick gå där och luffsa, jobbade henne inget. Lät henne bara gå.
När vi var hemma tog vi av henne allt och sen fick hon på sig flugtäcke + flughuva och sen fick hon gå ut till dom andra.
 

Stärkande kavalettiövning med Erika Jansson

Erika Jansson, svensk dressyrtränare på Santa Rosa Equestrian Center i USA, delar med sig av en kavalettiövning som förbättrar hästens takt, schvung och rakriktning. Hon kallar den "Bodypump för hästar". 
 
 
KÄLLA: Hippson.se
 

Totilas missar OS-uttagning

 
 Tråkigt för dom :(
Matthias Alexander Rath har fått körtelfeber och kan inte rida i Aachen. Det innebär att han och Totilas missar den sista chansen att visa musklerna för den tyska landslagsledningen inför OS.

 

Hingsten kommer dock att kunna tränas under tiden som Rath försöker att tillfriskna. En särskild inspektion av Totilas status ska göras för att avgöra om han är i form att gå ett OS innan den definitiva anmälan av det tyska laget görs.


23 Juni

Hej! Idag ska vi åka och hjälpa min mormor och morfar och städa lite. När vi kommer hem ska jag rida Farina, och om jag hinner så tar jag Victor också. Hörs! :D
Mormors kattungar ♥
 

För ett år sedan...

Kom och tänka på att för ungefär ett år sedan var jag livrädd för att rida Farina.
Hon reste sig och slog runt. Jag blev rädd, och vågade inte rida henne. Hon var riktigt kaxig ett tag, och insåg ju att jag inte vågade säga till henne vad som var rätt och fel, och därför fortsatte hon.
 
Jag red med Thiedemantygel. Då gick det lite bättre. Jag kommer så väl ihåg en gång när jag och mamma red ut, och jag vågade trava. Riktigt nöjd var jag då.
Varje ridpass kom det alltid upp en bild i huvudet när hon reste sig, usch..
 
Vi åkte och provade sadel hos Sharpman. Farina är väldigt speciell när det gäller sadlar. Har sadeln glidigt fram nån centimeter är det bara att sadla om.
I alla fall så hittade vi ensadel som passade Farina riktigt bra. Hon kunde för första gången skritta på långa tyglar avspänt med huvudet nere.
 
´Jag fick till några enstaka ridpass, 8-10 stycken som gick bra, när jag vågade rida. Dom andra vill jag gärna glömma.
Men nu, när jag kollar på filmerna från "den tiden" ser det nästan kul ut. Hon leker bara med mig ;)
 
Hon kan ju göra ungefär samma saker som innan, men skillnaden är att nu blir jag inte rädd, nu tycker jag att det är kul :P
 
Nu känns det som om att det vi skulle ha lärt oss 2011 har vi fått ta in våren 2012, och jag trodde aldrig att jag t.ex skulle vara med i DIV 3 hoppning, eftersom att för ungefär 3-4 månader sen såg det ut såhär:
 
Dom som jag hoppar med har hoppar 70-90cm  hela tiden. Jag började på 30 cm, för att hon var jättejobbig. Nu hoppar jag också den höjden, fast jag har tagit mig dit på typ 4-5 lektioner. Dom andra hade redan så bra kontroll på sina hästar så att dom har alltid kunnat hoppa så högt.
 

Uppställning!

Mars 2011:
 
Juni 2012:
 
 
 


Hur får jag en tittig häst att komma till arbete på uteritten?

Hej!

Jag undrar hur jag kan få min häst att komma till arbete när jag rider ut. Hon är tittig och blir spänd och okoncentrerad utomhus, vilket gör att hon oftast inte börjar lossna förrän de sista tio minuterna - om ens det. Jag behöver verkligen hjälp med detta då jag inte har möjlighet att rida på bana med än maximalt en gång per vecka.

Tacksam för svar!
 

Pether Marknes svar:

Hej!

I själva ridningen ska du rida massor med övergångar för att få hästen uppmärksam och lydig. Ett tips kan också vara att hitta en äng eller någon annan plats där du kan longera hästen en stund, innan du sitter upp.

På vissa spända och tittiga hästar kan det också fungera att använda så kallade "blinkers" på tränset, för att skärma av runt hästen. Jag brukar även göra hemmagjorda öronproppar i form av sönderklippta tvättsvampar som jag stoppar i nylonstrumpor och formar till en boll. Stoppa dem i hästens öron och ta på en luva utanpå. Du behöver förmodligen hjälpa din häst att slappna av genom att skärma av allt runt omkring, och då kan öronproppar och "blinkers" på tränset vara bra.

Lycka till!

Vänliga hälsningar,
Pether Markne

 

KÄLLA; HIPPSON.SE

 


Mini Horslyx - Små slickstenar

På husaby för hästarna slicka på en "slicksten" när dom ska undersökas, istället för att behöva bremsas.
Det är ganska coolt att dom blir så inne i att slicka att dom glömmer allt annat.
Jag fick en sån när vi var där faktiskt. Tommen och Victor blir helt galna när dom får den, Farina fattar inte riktigt att man ska slicka. Efter ett tag kommer hon ju på hur hon ska göra men ändå ;)
 
Såhär står det om dom:
Mini Horslyx är det perfekta valet för hästägare som vill belöna sin häst eller ponny!

Mini Horslyx är den ultimata njutning för alla hästar och ponnyer och erbjuder en näringsriktig och välgörande formel, utan konstgjorda färgämnen eller konserveringsmedel, vilket gör dem till ett hälsosamt alternativ.


Mini Horslyx fungerar som en enkel handhållen belöning, en distraktion under stressiga tider såsom klippning/hovslagare. Eller ta ut ur dess förpackning och placera i en hink eller krubba, idealiska för att ha med dig till tävlingar, som hjälp att fånga in en lös häst/ponny eller en hjälpande hand när du ska övertyga din häst/ponny att gå upp i transporten.

Mini Horslyx kommer i 650g handhållna paket och finns i Original, Andningsvägar, Mint eller Vitlökssmak.

Läs mer in www.Lantligtliv.se

Vårt pris 68,00 (inkl moms)

 

Följ med Malin och Peder i deras förberedelser inför OS i London

 

I detta klipp från We love horses pratar Malin och Peder om sina OS-hästar, Tornesch och HM Artic Aurora Borealis. De går igenom hästarnas svagheter och styrkor samt vilka egenskaper de tycker är viktiga hos sina hästarna.


GLAD MIDSOMMAR

 

GLAD MIDSOMMAR

 

Bra och dåligt med nya blogg.se

Bra: Man kan ladda upp fler bilder samtidigt, allt man skriver sparas efter hand. Så skulle du råka kryssa bort det du skrivit så är det sparat. Det finns nya funktioner.
 
Dåligt: Kan vara svårt att förså sig på. Alla bilder jag laddat upp genom "åren" finns inte. Så den första bilder jag laddade upp finns inte i arkivet.

Today it was a very nice day

Hej! Nu sitter jag äntligen här igen. Var först med Maja. Red hennes medryttarhäst. Sen red jag mina egna pållar också.
Hästen heter Luna, så ni vet ;)
Först så red Maja. Det såg bra ut, jag agerade då fotograf så ni får se bilderna sen.
Sen skulle jag rida lite. Det gick riktigt bra faktiskt. Det var en lite annan typ av häst än vad jag är van med. Men jag är faktiskt nöjd och jag tyckte hon lyssnade på mig. Hade inga sporrar så jag kom inte riktigt åt henne, tyckte jag. Men försökte få henne lite mjuk i sidorna, och när hon var det blev hon riktigt fin :D
Det kändes som om jag hittade knapparna lite i alla fall ;) Ni kan läsa mer om Luna HÄR.
maja knäppte lite bilder på oss som jag tänkte bjuda på. Hittade tyvärr ingen snygg sits xD
 När jag kom hem så red jag Victor i hagen. Idag var jag mer noggran med formen. Jobbade han inte hela tiden, men ibland. Då gick det riktigt bra! Ska ta nån gång och rida ett ordentligt dressyrpass, och verkligen jobba igenom sidorna.
I alla fall så hoppade jag ju lite också. Idag hade han mer fart och då blev det bättre språng.
Inga bilder..
Jag och mamma bestämde att Farina skulle vila idag, och så rider jag imorgon på morgonen istället. Men typ halv 10 kom jag på att jag ville rida så det var bara att sätta igång.
Red i hagen och jobbade henne lite. Hon var väldigt seg, hade trott att hon skulle vara lite halvt crazy xD Men hon var jättefin, och lugn. Red mycket på en stor volt. Men när det blev jobbigt så stannade hon och ville inte gå! Haha, fick stå där ett tag, men sen hämta mamma en liten pinne som jag inte hann och ta ens förens hon var i full gång igen, Ston asså ♥
Avslutade när det gick som bäst. Då var hon riktigt fin :D
 
Lite suddiga bilder pga. att det började skymma lite. Och ja, ja vet.. Jag lutar mig framåt.. :/
 
 

Mellanlandar

Är hemma nu, ska bara slänga i mig lite mat och sen blir det Victor och Farina timeeeeeeeee :D♥

Smakprov från dagen... >

21 Juni

Hej! Idag ska jag följa med en kompis till stallet. Sen ska jag rida Victor i hagen och göra ungefär som igår, och Farina ska jag rida ut med tillsammans med mamma och Tommen :)

over the hills

Hej hej! Idag red jag båda pållarna. Först Victor, sen Farina.
 
Jag hoppade Victor idag. Det var riktigt kul och ponnyn var taggad som tusan. Hoppade mest de olika hindrena jag byggt i hagen. Sen avslutade jag med att hoppa en liten bana som också gick super. Ska ta med mig mamma så jag får lite bilder :D♥
När mamma kommit hem så tog vi en tur ut i skogen.
I början var hon seg som sirap. Jag tog lite trav och sen kom hon igång. Skrittade nästan bara, och lät henne mest gå och lukta på blommorna som hon brukar gilla ;)
Hon hade lite svårt att stå still, men några bilder blev det i alla fall !:)
 

Minna över 70-strecket

Minna Telde lyckades precis ta sig över 70 procent när hon inledde lagtävlingens femstjärniga Grand Prix i Rotterdam. Med Santana red Minna ihop 70,511 procent, något som räckte till en tredjeplats efter första dagen.

Resultatrapporteringen från Rotterdam - en stor tävling på högsta nivå - fungerar i stort sett inte alls (det finns därför heller ingen riktig länk till resultatet här).

Minna Telde, som var ensam svensk på dressyrbanan idag, ligger trea efter att nio ekipage startat i dagens Grand Prix. Klassen fortsätter med resterande 19 ekipage i morgon torsdag, där Rose Mathisen/Bocelli 1044 är först ut klockan 8.30. Tinne Vilhelmson Silfvén/Don Auriello startar klockan 9.15 och Patrik Kittel/Scandic 10.54.

Klassen toppas av hemmaryttaren Hans Peter Minderhoud/Glock's Tango på 72 procent, tvåa ligger Belgiens Philippe Jorissen/Le Beau på 71,043 procent.

Det går att ladda ner något slags program för att få liverapportering genom Longines.

Läs mer


20 Juni

God morgon! Idag ska jag och Victor ha lite kul, och hoppa! Jag han inte bestämt om jag hoppar lite på ridbanan eller om jag hoppar mina egengjorda teränghinder. Tänkte även ta med kameran ut och ta kort på teränghindren så får ni se :)
Sen ska jag rida Farina. Eftersom hon har vilat [myyyyyycket överskottsenergi] så är det nog säkrast om mamma går med ;) Ska i alla fall tvinga mamma att ta kort :P
 

Natti

Skriver mer imorgon :)

Nya blogg.se

Nu har även jag fått nya blogg.se

Det är ju ungefär som det förra, men den var bättre på nått sätt. Det enda som är bra är att  man kan ladda upp fler bilder samtidigt :)

John Whitaker Dressage Saddle Cloth

NU ÄNTLIGEN HAR DOM KOMMIT! John Whitaker dressyrschabrak :D
Kommer finnas i svart/guld, blå/röd-vit och röd/blå-vit.


Visste ni att...

...Jag tar bara massa onödiga bilder?
...Jag kan inte hålla i glasspinnar?
...Min högsta dröm när jag var liten var att träna två hästar samma dag för samma tränare?
...Jag vill att William och Victor skulle ha varit D-ponnyer så jag kunde rida dom i flera år till?
...När jag är ute och rider funderar jag alltid på vad jag ska skriva för inlägg ?


19 Juni

Hej, Idag ska Victor vila. Hovslagaren kommer så Farina ska få nya dojjor.

Punkt punkt punkt puuuuuuuuunkt...


Tänkte bjuda på lite bilder från min och Williams tid tillsammans ♥


Hur sitter jag?!




















Victor 18 Juni

Hej! Idag red jag ut på Ville Victorsson.
I början var han jätteduktig. Sen blev han lite tjurig när jag försökte jobba honom. Han stannade och försökte slippa gå och ja...

Hade inga sporrar idag, och när jag har det blir han tjurig när jag måste använda dom ^^ Tror han har kommit in i 5:års trottsen... :O


BLOGGTÄVLING

Vem tackar inte nej till ett sånt här snyggt pannband? Inte jag i alla fall...

Var med och tävla om ett vetja, HÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄR gör du det! :)



💜

Ligger i soffan och äter glass, ska städa klart rummet och sen ska jag ut och rida Victor :)


Ikväll avslutas frågestunden, alla frågor är välkomna !!!!!

http://poniz.blogg.se/2012/june/fragestund.html#comment


18 Juni

Hej, idag hade jag tänkt att rida ut. Hade tänkt att galoppera mycket.


Rösta? Ja såklart!

http://apps.vizibly.se/hooks/sv/like/1891/8c69f93de9b7e381f92c18b4c109c6fd1df30527/

Det är länken där du mer än gärna får gå in och klicka på rösta, på min bild såklart ;D

Skulle bli jätteglad, och kommentera om ni vill göra ett byte :)


baby you light up my world nobody else ♥


Hej på er!
Idag red jag tjockeponnyn ;) Haha. Han var i alla fall duktig och kunde trava super långsamt i form och ja..Läs mer får du se :D



Skrittade inte så länge, 5 minuter kanske. Började sen att trava och sket lite i formen. När jag hade travat några varv i båda varven så tog jag lite galopp. Jobbade inte så mycket här heller.



Sen började jag jobba han mer. Travade över mina hinder [hinder och hinder, 20 cm höga] Som stog på en volt. Travade och försökte få honom att jobba med bakbenen. Fick ner han i en jättekort trav, i form. Han var riktigt duktig och det räckte nästan med att jag tänkte rida över "hindret" så gjorde han det :D



Sen gjorde jag samma sak i galopp. Det var lite jobbigare, men han kämpade på, fast i slutet blev han lite trött.
Jag fick driva som en tok, men han bröt av några gånger ändå. Han hade en helt okej form. Ingen tävlingsform, men ni fattar ;)





När han hade pusstat en stund så tog jag lite galopp rakt fram i lite friskare tempo. Han brukar gilla det, öronen rakt fram ^^




Sen avslutade jag med att hoppa lite :D


17 juni

Hejj! Idag ska jag rida Victor. Hade tänkt rida i hagen och busa lite. Förhoppningsvis kan mamma ta kort :)


Cats

Mormor och morfars katt har fått 3 supersöta kattungar :D
Såklart var kameran i högsta hugg så jag bjuder på några


Victor 16 Juni ♥

Hej, Hann aldrig blogga om ridpasset för att det åskade..Men jag skriver nu istället.

Jag red barbacka i hagen. Började med att skrittjobba han lite.  Han var ganska stel i början. Jag försökte mest få honom att lyssna på mig. Efter ett tag blev han riktigt fin i skritten.

När jag började trava så var han lite stretig, men jag tror det är att jag är lite för snäll, och säger inte riktigt till han vad han ska göra.
Gjorde i alla fall ungefär samma saker som i skritten. Sen red jag en 8á och bytte varv över en pinne/bom. Han har mycket svårare för höger varv. Både i trav och galopp. Han vill inte riktigt släppa efter, men det är bara att öva vidare på!

Sen tog jag lite galopp. Jobbade han på volt. Han var riktigt läcker! ;)
Han jobbade i alla fall bra, Fast höger varv gick lite "sämre" för att han inte riktigt vill släppa till. Jag hade ju inga sporrar så jag kom inte riktigt åt han..




Sen började jag att flytta han på volten. Så jag flyttade först in han så han skulle gå på en liten volt, sen flyttade jag ut han igen. Så gjorde jag några gånger i båda varven. Han flyttade några steg, inte många men han flyttade i alla fall :D



Sen red jag mest på volt för att få honom mjuk och smidig ;) Han var riktigt fin. Sen busade jag lite. Hoppade lite hinder oså







Failbilder










FRÅGESTUND!


Ni glömmer väl inte ?


KOM IGEN, ALLA FRÅGOR NI KAN KOMMA PÅ ! :D

Rööööööösta :D

Ni får jättegärna rösta på mig och William i Hööks fototävling! :D

TRYCK
HÄÄÄÄÄR FÖR ATT RÖSTA





16 juni

Hejsan alla! Idag ska Victor vila. Vi ska
Till mormor och morfar så det passar bra att han får vila 😃


Victor 15 Juni ♥

Hejsan! Idag tog jag en skogstur på Victor såhär på kvällskvisten.
Jobbade han lite mer idag, och han låter fortfarande bara anfådd, vilket är bra.

Tog även lite mer galopp än vad jag brukar, och det blev han inte så trött av, för när jag vände så var det herr kanonkula xD


Jobbade han i skritten på väg hem, och det var inga bilar som kom så jag kunde göra lite skänkelvikningar oså :)

Slarvigt skrivet, men hinner inte mer nu, Ciao!

Hööks fototävling

Snälla rösta på mig och världens bästa William :D
Skulle vara jättesnällt ♥


https://apps.vizibly.se/hooks/sv/like/1891/8c69f93de9b7e381f92c18b4c109c6fd1df30527/




Lokal eller Regional

Jag sitter här och funderar över vilka klasser jag ska anmäla till när RKK har Julihoppet.

Jag har bestämmt att jag ska hoppa LD bed. A och LC bed. A på Fredagen. Och då är det lokal.

På lördagen ska jag bara hoppa en LC bed. A:+A:0. Men så står det att det är Regoinal. Och då är min fråga: Måste alla hinder ligga på 90 cm då? Eller måste bara några vara maxade ? :D
Skulle vara jättesnällt om ni svarade :)


Höjden kommer i alla fall inte vara något problem ;D

yellow

Nu har Cheval Ridsport fått in lite gula Eskadron saker. Tycker det är riktigt snyggt med lite färg, fast gul passar nog inte så bra på Farina. Men snyggt äre! :D


Klickbara bilder


Konkurs för Folkatorps ridskola

Tråkigt, jag har ju gått där i ca 6 år och det sista året var jag nästan där mer än jag var hemma..
Efter förhandlingar i Örebro tingsrätt har Folkatorps ridskola försatts i konkurs.

Enligt Nerikes Allehanda är det en veterinärpraktik, som inte fått betalt för vård av hästar, som begärt ridskolan i konkurs. Ridskolans ägare bestred dock ansökan då det, enligt ägaren, i dagsläget inte kunde avgöras om betalningssvårigheterna är tillfälliga eller långsiktiga. Tingsrätten avslog den invändningen och beslutade att företaget skulle försättas i konkurs.

Enligt konkursförvaltare Maria Campner kommer det inte bli någon fortsatt ridskoleverksamhet i konkursboet annat än om verksamheten säljs.

Lite bilder från Folkatorp -->


Ulla Håkanson gäst i radio

I morgon lördag gästar dressyrryttaren Ulla Håkanson radioprogrammet P4 Extra Helg, på temat OS.

Ulla Håkanson är gäst i programmet mellan klockan 13.30-14.00.

Läs mer om P4 Extra Helg


?!?!?

Blogg.se appen suger! Man kan ju lägga till favoritbloggar, men inte ens min blogg funkar. Alla favoriter som jag hade lagt till (ca 20 stycken) har försvunnit. Och när jag försöker lägga till dom igen kommer det upp såhär:


15 juni

Hejsan! Idag ska vi Victor ridas igen! Ska kanske testa den nya vägen jag hittade igår 😄


Ny design


Skulle vilja byta design nu. Vill ha den lite somrigare, med nya bilder oså :)

Om någon vill hjälpa mig med det får ni gärna kommentera ! :D

Lite bilder som får vara med på headern --->


image description










image description




Följ Malin Baryard Johnsson in action!

Följ med Malin Baryard Johnsson in på tävlingsbanan och lär dig av hennes knep "in action". I detta klipp från We love Horses får man följa med, från hästryggen, när hon tävlar hingsten Baltimore i Henriksdal. Samtidigt som hon rider förklarar hon hur och vad hon gör!


Deltagare PA 4 + deras problem

Ponnyakuten säsong 4 håller just nu på att spelas in på Tobbe Larssons gård i Skåne. Här presenterar vi årets deltagare samt deras problem:

- Anna Norrman. Annas häst Lilla Gubben är svår att sitta upp på, rädd för spö och svår att lasta.


- Carmela Borges Olofsson. Carmelas ponny Jennifer blir het vid hoppning.


- Filippa Kramp. Filippas ponny Ludvig III är svår att longera.

- Julia Wass. Stella är svårfångad i hagen. Emma-Nellie Örtendahl. Emma-Nellies ponny Bego drar iväg och får bockanfall.


- Linus Herzig. Linus ponny Poetic Princess blir het vid uteridning och i hoppningen. Hon hoppar ofta studs i kombinationer och är svårledd i hanteringen.

 
- Pontus Svensson. Pontus ponny Egans Fight tycker att det är lite för roligt när det går snabbt, speciellt i hoppningen.


- Sandra Lindblom. Rathosey Too sticker när han hanteras.



KÄLLA: WWW.PONNYSANNING.SE

Victor 14 Juni - Crazzzzyyyyy

Hej så er! Efter skolavslutningen så åkte vi till Marieberg och handlade lite saker. När vi kom hem red jag ut på Victor. Han var lite crazzzzyyyyyy, Han måste ha fått solsting xD

När jag skrittade så övade vi på att gå ner i diken. Och när han inte fick gå ner i dikena så blev han sur, och då ville han inte gå :P Hade sporrar på idag, men så fort jag använde dom blev han också sur. Tror att latmasken hälsade på!

När jag kom in i skogen började jag trava. Testade att inte jobba han någonting idag, och då låter han ingenting. Så det är väl nått när han går i form och jobbar som "väsandet" kommer...


Sen tog jag galopp korta biter, sen fick han skritta. Sen lite galopp och sen skritt osv. Hittade typ bästa galoppvägen när jag skulle skritta hem. Då var det en liten väg som dom har kört virke på, men som är jättefin. Red inte så långt in på den, men jag såg att det var en fin väg att trava och galoppera på. Lagom framskrittning från oss, sen kan man ta lite trav och galopp på den. Sen kan man skritta hem igen :)

När jag kom hem så tog jag av all utrustning, borstade av honom och tog ut han i hagen igen. Sen tog jag in Farina. Hon har vilat i veckan, men jag har inte gjort ett smack med henne. Hon har bara gått i hagen och lagt på sig en hel del xD

Kollade om hon hade några sår, smörjde munngiporna [stav...], hade på liniment på benen, borstade lite.
Sen fick hon gå ut utan täcke för hon hade fått lite skav.



Tvillingar födda på Lövsta

 I slutet av april hände något oväntat på Lövsta stuteris seminstation. Trots flera ultraljudskontroller hade det inte upptäckts att stoet Reine Freunde väntade tvillingar. Båda fölen mår nu bra och växer ordentligt.

Stoet föddes först och vägde 32 kilo. En stund senare kom lillebror, som vägde 18 kilo. Den första tiden blev tuff, framför allt för lillebror som inte kunde resa sig upp själv men diade bra. Båda fölen, som är efter Bellagio, fick plasma snabbt efter födseln och stödmatades med flaska de första dagarna. Detta berättar Lövsta stuteris seminstation i ett pressmeddelande.

Dräktigheten för Reine Freunde (e Rohdiamant-Ramino) var normal.

- Vi har gått igenom journalerna, tittat på ultraljudsbilderna och inget tydde på något sätt att detta skulle hända. Varken dubbel ägglossning eller dubbla dräktigheter vid 16, 30 eller 90 dagar upptäcktes. Stoet är 17 år och har en hel del livmodercystor så han måste ha gömt sig bland dessa. Naturen har helt enkelt spelat oss ett litet spratt”, säger ansvarig veterinär Görel Nyman i pressmeddelandet.

I dag mår både stoet och tvillingfölen bra. De små krabaterna växer så det knakar.


14 juni - SKOLAVSLUTNING! :D

Hej! Idag slutar jag 5:an = Hejdå Ekeby...Hej skogstorp! :D
Ska rida Victor ikväll, men nu måste jag fixa iordning mej. Hörs


Husaby

Vad ju med på Husaby idag. Riktigt fint ställe faktiskt!
Vi skulle vara där 3, men fick komma in
20 över 4 :p det var värsta rusningen när vi kom , vi hitta knappt någon box xD
Det var en hovslagare, en tränare + en massa "sjuka" hästar. Så det var väl 20-30 stycken där när vi kom.

Vi åkte halv 1 (12.30) och kom hem 9 (21.00)

Victor fick vila idag.


13 juni

Ska med en vi känner till Husaby idag, därav den dåliga uppdateringen 😉


Mobilblogg...

Lite snabbt men jag måste sova
...............................................................

Red ju Victor idag, lite pigg och lite seg. Ungefär som han brukar vara. Tog mycket trav korta biter, sen skrittpaus, och sen trav osv.

Kan även säga att han " väste" inget idag, han lät mer anfådd fast jag jobbade lite, hoppas verkligen att det blir bättre :D


"Banging" - en traditionell hästskötarmetod för ökad blodcirkulation

I den här filmen från Horse Hero visar Laura Bechtolsheimer, världstrea i dressyr, hur hon och groomen Carole Levitt sköter om stjärnhästen "Alf" (Mistral Hojris). Bland annat använder de sig av "banging", som är en gammal hästskötartradition i Storbritannien. Det sägs öka blodcirkualtionen och muskeltillväxten – vad säger ni, tror ni att det fungerar?

 



KÄLLA: HIPPSON.SE

Bakom kulisserna hos Rolf-Göran



De senaste dagarna har en fantastisk bild på vårt stora OS-hopp Rolf-Göran Bengtsson och hans Ninja La Silla cirkulerat i sociala medier, efter att ekipaget fotats för Dagens Industri Weekend hemma i Rolf-Görans kök. Och bilden är på riktigt - här kan du se hur det gick till.

 Fotografen Jack Mikrut har fotat flera av Sveriges största OS-hopp för DI Weekend, bland annat simmerskan Sarah Sjöström som fick dyka ner i ett akvarium med fiskar när Mikrut var i farten.
Här kan du se hur det gick till när Ninja och Rolf-Göran skulle fotas. Och även en stjärna som Ninja La Silla har sina behov...

Tack till DI Weekend/Peter Lundegårdh.

Klicka
HÄÄÄÄÄR så finns det en film också :) kunde inte bädda in den här...



Equestrian Collection 2013



Så hör ni gott folk, det är dags att börja spara... Gucci har just avslöjat att man kommer släppa en Equestrian Collection 2013!

Kollektionen kommer innehålla 15 ready-to-wear set, plus acceasoarer som täcke och hjälm. Linjen kommer innehålla det typiska Gucci-loggan, modehusets grön-röda färger och självklart kommer det även finns med bett i dekorationerna. Kollektionen kommer även innehålla ett par svarta läderstövlar med loggan inarbetad i lädret. Till och med en sadel har tagits fram i svart Guccisima-läder...

Med andra ord kan man snart klä sig som både Edwina Alexander och Charlotte Casirahi redan gör.

 


KÄLLA: WWW.HIPPSON.SE





"En liten häst med ett stort hjärta"

Så lyder texten på RS Isacs gravsten, Jens Fredricsons tidigare tävlingshäst, som i fredags begravdes på Strömsholm.
 

 Cirkeln slöts då både Jens Fredricsson och RS Isac (1984-2011, e Paroll -Anart) efter ett fantastiskt liv tillsammans återbördats till Strömsholm. Den lilla tjuriga ridskolehästen som erövrade hoppvärlden under 10 år på internationell nivå. En makalös historia som saknar motsvarighet i svensk ridsporthistoria.

Under högtidliga former begravdes RS Isac på den anrika hästkyrkogården på Strömsholms Österäng som anlades 1902. Där vilar han nu bredvid 13 andra stjärnhästar, alla med en bakgrund från Strömsholm.


12 Juni

Hej, Idag ska Victor skrittas ut. Farina vilar, hon ska vila hela veckan.
Sen ska vi på grillkväll med klassen så jag har lite bråttom.


FALSTERBO HORSE SHOW!

Vilka ska till FALSTERBO HORSE SHOW 2012? Jag ska tyvärr inte dit, jag har aldrig varit där med jag vill mer än gärna åka dit nån gång :D



Rubinrot död i hjärtinfarkt

Hingsten såldes 2010 till en belgisk ryttarinna, överlycklig över den väluppfostrade dressyrhingsten. Lyckan blev kortvarig, efter hemkomsten från Stutteri Priess dit Rubinrot sålts i januari 2010 konstaterades ett allvarligt hjärtfel på hingsten.

 

Ingen mer ridning blev domen. I söndags under en promenad föll hingsten ihop, Rubinrot finns inte mer.
Rubinrot 1033 (f-97 e Rubinstein I-Insider) reds i unghäst-VM av Stefan Jansson och var mycket framgångsrik som unghäst. Inom SWB finns över 270 registrerade avkommor och en godkänd hingst, Charon 1132 med Chapman som morfar.

Under sin tid i Sverige ägdes Rubinrot av Stall Waldhof och tävlades upp till Grand Prix av Jennie Hemmingsen innan han 2010 såldes av Stuteri Priess och Per Skjaerbak till Daphné Vandenplas. Hingsten gjorde ett fåtal starter med Vandenplas tränare innan veterinären under en rutinkontroll upptäckte ett allvarligt hjärtfel på hingsten. Rubinrot var besiktigad av svensk veterinär inför danska Stutteri Priess köp, där hjärtfelet fanns dokumenterat enligt Jörgen Hemmingsen, Stall Waldhof.

Enligt Hemmingsen är Daphné Vandeplas och Stutteri Priess involverade i en rättstvist.

KÄLLA


better and better

Idag var vi på kliniken med Victor för att kolla upp halsen igen. Och för att se om det blivit bättre - eller sämre.

Vetrinären tyckte att det som var lite "irriterat" förra gången var mycket bättre, till och med borta ! :D
Förra gången var det som en "bulle" i halsen, som var kvar idag också. Han har troligtvis haft den hela livet, och hon trodde att det var därför han låter lite konstigt när man rider [och jobbar han i form osv]. Men jag ska rida ut i skogen för att sen om han låter nått eller inte. Sen, om ca en vecka, ska vi ringa tillbaks till dom på kliniken och säga hur läget är [haha, det lät allvarligt xD].

Hon sa att om det inte har slutat låta så kan man göra nått med en laser, som alltså tar bort "bullen". Men behöver som tur inte söva ner honom!



Bli bra nu Victor ♥

11 juni

Hej, idag ska Victor till kliniken för att kolla om halsen har blivit bättre. Hoppas hoppas :D
Farina ska vila :)


Hoppträning - Farina ♥

Hejsan, Idag var det hoppträning som stog på schemat. Farina var riktig duktig, fast hon blev bara lite stark i slutet ^^

När jag red fram var hon lite springig,
så fick inte riktigt igenom henne..Travade mest några varv så hon skulle bli lite varm. Sen tog jag lite galopp, försökte så ihop henne lite. Men det blev mest galopp rakt fram xD

När träningen började skulle vi trava över bommar. Och göra en skrittövergång emellan. Det gick ganska bra. Första gången blev väl lite konstig, men sen travade hon över med höga knän :)



Sen skulle vi göra samma sak, fast det var ett kryss istället för bommar. Och så skulle man göra en halvhalt istället för en skrittövergång. Det gick bra, jag hade bra kontroll och ja, Ponnyn hade öronen framåt hela tiden :D

¨
Sen skulle vi göra samma sak igen. Och då var det ett räcke och en oxer som vi skulle få in 6 galoppsprång emellan. Det gick bra det med, även fast hon hoppar lite stort ibland och då hänger inte jag med :p


Sen skulle vi hoppa lite hinder i olika vinklar. En sväng blev skitdålig rent utsagt! Den blev aldrig bra..
Men själva hoppningen gick bra faktiskt. Lite fort kanske, men hon blev jättestark.

Farinas nya favoritsport - Längdhopp! :)
Sen avslutade vi med att hoppa en bana på 80-90. Hon hoppar jättestort verkligen, hinner knappt med ^^





Kittel och Scandic rockar

Premiär för nya Billy Idol-küren, födelsedag och solsken. Patrik Kittel och hans Scandic hade en bra söndag i Lingen - 79,325 procent och ny seger.


De tyska ryttarna i klassen hade svårt att matcha nivån.

Helen Langehanenberg kommer med största säkerhet att rida OS på Damon Hill men idag var det det yngre stjärnskottet Fürst Khevenhüller, ägd av den österikiska domaren Sissy Max-Theurer, som fick visa upp sig till "Eye of the tiger". Hästen har mycket kvalitéer men det blev några dyra misstag som drog ner totalresultatet.

Nadine Capellmann på Girasol hann bara rida några moment innan hon valde att bryta ritten efter att något kändes ostämt mellan henne och hästen. Anabel Balkenhol är med och slåss om en plats i tyska laget, rider i Rotterdam men då på första hästen Dablino. Här var det Rubins Royal som till U2-slingor visade upp sig lydigt och elastiskt men med lite uttryck, 72,75 procent räckte till ledning.

Patrik Kittel fyller 36 år idag och det var med ett stort GRATTIS och födelsedagssång som kommentatorn hyllade vår svensk i Tyskland vid färdig ritt. Och vilken ny olympisk kür det var, modern musik med ett mönster som visar lika mycket för domarna vid F och K som vid M och H. Det blev direkt 79 procent i debuten. Patrik satte tonen direkt när han började med piaffpiruetter vid staketet vid C och A, hög svårighetsgrad och en av hingstens absoluta höjdpunkter. Galoppökningar till gitarrsolon och direkt ner i dubbelpiruetter var andra höjdpunkter liksom bytesserier till taktfasta "Flesh for fantasy". Allt som allt - sehr, sehr Schön.

Uppdatering
Laura Bechtolsheimer och Andretti H jobbade på till gungande reggae-rytmer, avspänt, harmoniskt även om det riktigt mäktiga uttrycket uteblir. Bedömningen av hennes ritt var mycket ojämn, från 72 till 80 procent, totalt 76,45 blev det för den luvförsedde Andretti H.

Divertimento och Tinne Vilhelmson Silfvén inledde lite ängsligt då den spände valacken skyggade i en piaff innanför B. Men som det proffs hon är red Tinne vidare och allt blev bara bättre och bättre. Till toner från musikalen Grease visade de fina bytesserier, avslutade med en piaffpiruett och en klassisk uppridning i passage. Det blev 71,37 där två domare höll nere siffrorna under 70 till skillnad från övriga tre och Tinne och Tim slutade femma.

Finska Mikaela Lindh på Skovlunds Mas Guapo rider till pampig klassisk musik. Ekipaget höll sig på samma nivå som under GP-klassen och blev fyra i dagens klass.

Resultat


SM-guld till Högbo Ridklubb

De fyra systrarna Hammarström höll nerverna i styr. Det blev Högbo Ridklubb som tog hem guldet i hoppningens lag-SM på Strömsholm.

 

Klara, Selma, Mathilda och Amanda Hammarström hoppade hem guldet efter en andra omgång som stundtals reds i hällande regn.
- Det här var inte väntat, säger de glada systrarna i munnen på varandra.
- Segern betyder mycket för klubben, säger Högbos lagledare Cecilia Hansson.
De fyra guldryttarna hade inga problem med den lätt kuperade banan på Strömsholm. Alla fyra rider fälttävlan också.

Högbo Ridklubb hade fem fel med sig från söndagens första runda och låg delad tvåa inför andra rundan. Då ledde Kungsbacka Ridklubb med noll fel i protokollet. I andra rundan hade Kungsbacka inte marginalerna på sin sida och fick totalt åtta fel. Det räckte ändå till ett silver. Bronset gick till Flyinge Ryttarförening.

Annelie Frank/Lisbeth Pahnke-Airosto

Läs mer i nästa nummer av Ridsport.

Resultat


SM-guld till Högbo Ridklubb

De fyra systrarna Hammarström höll nerverna i styr. Det blev Högbo Ridklubb som tog hem guldet i hoppningens lag-SM på Strömsholm.

 

Klara, Selma, Mathilda och Amanda Hammarström hoppade hem guldet efter en andra omgång som stundtals reds i hällande regn.
- Det här var inte väntat, säger de glada systrarna i munnen på varandra.
- Segern betyder mycket för klubben, säger Högbos lagledare Cecilia Hansson.
De fyra guldryttarna hade inga problem med den lätt kuperade banan på Strömsholm. Alla fyra rider fälttävlan också.

Högbo Ridklubb hade fem fel med sig från söndagens första runda och låg delad tvåa inför andra rundan. Då ledde Kungsbacka Ridklubb med noll fel i protokollet. I andra rundan hade Kungsbacka inte marginalerna på sin sida och fick totalt åtta fel. Det räckte ändå till ett silver. Bronset gick till Flyinge Ryttarförening.

Annelie Frank/Lisbeth Pahnke-Airosto

Läs mer i nästa nummer av Ridsport.

Resultat


10 juni

Hej, idag är det hoppträning för Farinas del. Kameran hänger med, så det kommer bilder :)


Best friends♥








Vi är fullt normala...







i believe i can fly











Kan medela er om att på bilderna är vi ca 10 meter upp i luften! :D

FAILBILDER

Det blev en hel del failbilder idag, så här kommer dom :)




...in the jungle...

Eftersom det blev mest skritt skriver jag inget. Ni får själva se på bilderna, Enjoy! :D


Farina today

Började att skritta Farina i kanske 10 minuter. Sen började jag trava. Travade igenom vattenpölar. Jag red in i skpgen och började med att klättra lite, sen tog jag lite trav och galopp. Jag behövde vända lite tidigare n vad jag tänkt för någon höll på att såga ner träd-.-

På vägen hem jobbade jag henne lite, inte så mycket då hon inte var på humör. Gick in på ridbanan för att känna igenom henne lite. Hon började göra sina konstiga hopp, men som tur hade jag martingal på så hon insåg att det inte var någon idé! :)


Skriver mer om Victor i ett annat inlägg så det inte blir så långt :)


Lär dig rida fram som Baryard

Hur ska man planera sin framridning inför en tävling? I detta klipp från We Love Horses tar Malin Baryard med oss in på banan och delar med sig av sina tips för att få en optimal framridning. Kanske du kan anamma vissa av dem - och lära dig rida fram som proffsen?


Upplev stämningen på Strömsholm

Just nu pågår Strömsholmstävlingen, försommarens hästiga höjdpunkt. I ett bildspel signerat Malin Lindeman får vi följa med dit - meetinget bjuder som ni ser på lika delar sport och folkfest.

(Klicka på bilden för att starta bildspel med sammanlagt 17 bilder.)

9 Juni

Hej. Har precis vaknat ^^ Idag ska Farina ridas ut. Lite intervall hade jag tänkt. Skritt - trav - galopp - skritt - trav - galopp osv.
Sen ska jag göra en sak som jag längtat efter. Jag ska rida Victor! :D Bara skritt men han kan behöva röra lite på sig, då han har gått i sommarhagen i nästan 2 veckor utan att behöva göra nått. Kameran ligger på laddning, så bilder kommer! :)


Bilder - Viby RKS

Lite bilder från Viby. FOTO: JOAKIM SCHIÖLD! :)





i'm in love


Kolla var Charlies Häst & Hund fått in. I like! :D


Ny app - en hjälpreda för hästfolk







Ny app - en hjälpreda för hästfolk







Hästar skenade två mil på E4

Hästarna Allan Road och Ederblixt rymde på torsdagskvällen från en gård i Höglandsnäs och tog sig ut på E4. Där skenade de sedan i två mil innan man fick stopp på dem.

De två travhästarna var rejält uppskrämda när de skenade längs E4 mellan Höglandsnäs och Jävre på torsdagskvällen. Anna-Karin Selström och Anna Lindbäck gav sig ut på vägen i två bilar, för att med varningsblinkers försöka varna andra trafikanter och få stopp på hästarna.

Det var dock inte alla trafikanter som brydde sig om varningstecknen.
- Jag är besviken över hur hänsynslösa vissa är. Vi befarande det värsta. Det kunde ha gått riktigt dåligt, säger Anna-Karin Selström till Piteå-Tidningen.
Polisen larmades till området, men när de kom till platsen hade hästarna redan fångats in.


i'm back

Hej hej! Nu är jag tillbaka från klassresan. Vi hade riktigt kul, och om ni har tur får ni se bilder från när jag bland annat var 10 meter upp i luften :D

Farina vilar idag. Hon vilade igår med, ska skritta ut imorgon och på söndag är det hoppträning. Sen ska hon vila i lite drygt en vecka.



Sugary Honeycombtäcke från Equiline

"Sugary Honeycombtäcke med guld metallic brodyr och passpoal från italienska Equilines vår/sommarkollektion 2012.
Honeycombbommul med andas funktion och ett tunt foder inuti."


SOFT UP PRO STIGBYGEL FREE JUMP

Nu har det kommit en ny SOFT UP stigbygel! Rätt lik den förra, men ändå inte.





Hur kompenseras ett lågt proteinvärde i hö?





KÄLLA: HIPPSON.SE

Charlies Häst & Hund, REA













Klicka på bilderna för att komma till rean


We are fast



SNABBAST I CLEAR ROUNDEN ! :D ♥

Tom T. Hall ♥

Red Tommen för ett par dagar sen. Haha, här är det ingen söndagsåkning inte ! :D♥







KLASSRESA

Jag kommer tyvärr inte kunna blogga idag. Är på klassresa, men har gjort några tidsinställda :)
Farina vilar torsdag och fredag!


RESULTAT - VIBY RKS - FARINA ♥

Hej, Igår var det ju tävling. Är riktigt nöjd :D

Jag skulle först hoppa en Clear Round. Hon var lite pigg, men jag hade ändå kontroll. Hon fick galoppera av sig lite, innan jag skulle hoppa fram. Fick riktigt fina språng på framhoppningen. Sen var det dags att gå in på banan.

På banan gick det faktiskt bra. Hon typ kollade lite på 1:a hindret, men hon hoppade. Sen flöt det på. Hon hoppar så stort så jag blir lite efter i sprången. Men det får vi öva på.

FELFRITT ♥

Sen fick hon stå i transporten i typ 3 timmar. Vi lastade ur henne sen var det dags att gå banan.

Red fram i kanske 30 minuter. Tog mycket galopp. Hon var superduper fin verkligen! :D
Sen var det dags att hoppa fram, Fick ganska bra språng här med.

På banan gick det bra, Dock red jag som en dåre ^^ haha. Vi fick 4 fel då hon rev ett hinder. Det var en linje och hon kom lite fel på det första, så vi hade lite konstig galopp osv mellan dom hindrena. Annars en helt okej runda! Är riktigt nöjd :D

Kameran låg i bilden typ hela tiden, så lite ont om bilder...


Brittisk 19-åring mot höjderna

Hon dök upp som okänd och hoppade runt med endast tidsfel i två rundor i Global Champions Tour i Valencia. Kanske har Storbritannien en ny stjärna på gång i 19-åriga Alexandra Thornton.

 

Alexandra var ett främmande namn även i Storbritannien men Horse&Hound har fått fram information om tjejen som föddes i London men flyttade som 11-åring med familjen till USA och bytte nationalitet från USA till Storbritannien förra året.

- Det var förståndigt att byta nationalitet. Tävlingarna i Florida ryms i min bekvämlighetszon men banorna i Europa är skrämmande. Jag får stå på tå för att se över hindren, säger Alexandra till tidningen.

Alexandra debuterade som lagryttare vid nationshoppningen i Köpenhamn i maj, där hon med sin 10-årige Cabellero 84 (hingst e Chambertin-Carpaccio) hade fyra fel som var bästa brittiska resultat i klassen. Det var också Caballero som gick med endast tidsfel till åttonde plats i Global Champions Tour.

Den unga brittiskan är baserad i Fontainebleau utanför Paris. Hon har flera hästar för internationell Grand Prix och en välkänd mentor i amerikanen Norman Dello Joio, som har OS-brons och vunnit en världscupfinal.

Storbritanniens chef d´equipe Rob Hoekstra ser Alexandra som ett bra tillskott inte minst när hon kan tävla både som senior och young rider skriver H&H.


sneak peek




Tävling

Är på tävling idag, en rosett redan :D<3


Efterlysning

I mitten av mars importerades ett berbersto, uppfött i Frankrike, till Sverige. Är det den första berberhästen i landet?

Stoet, med föräldrar födda i Nordafrika, var importörens projekthäst under ett halvårs arbete som working student i Frankrike. Ägaren är nyfiken och vill gärna veta om det finns fler berberhästar i Sverige eller om hennes sto är den första berbern i vårt land.


5 Juni

Hej, Idag ska jag och mamma till Marieberg. Sen ska jag skritta ut på Farina. Och sen ska hon väl badas, knoppas och fixas inför imorgon :D

Svettigt schabrak

Igår var Farina väldigt svettig! Schabraket var helt genomblött...

'

Dagens Youtube-klipp




KÄLLA: HIPPSON.SE

Bildbomb

Nuså, Nu kommer dom Anna, som du önskade ! :D













Farina ♥

Kan inte annat än att säga att ponnyn var över förväntan idag! Hon var riktigt fin, i stort sätt hela tiden :D

När träningen började sa Cecilia att jag skulle galoppera.  Först i "form" eller var man ska säga, men hon skulle ha ett ganska friskt tempo. Efter en stund sa hon att jag skulle öka den, och racea lite, hahaa :D
Något jag tror Farina gillade.

Vi gjorde samma sak i andra varvet. Hon var lite stelare, och tyckte att det var roligare att galoppera fort. Men efter en stund lossnade hon lite.
Sen skulle jag trava på en lite volt, så hon skulle ställa igenom riktigt ordentligt.


Uppdaterade listor över karenstider

Listan över de utvärtes produkter som har karenstid, samt vissa preparat/substanser som har karenstid, har uppdaterats.

 Karenstider för utvärtes produkter

Karenstider för preparat

Källa: Svenska Ridsportförbundet


Bildbomb @ Hoppträningen


Det var en som ville se bilder från hoppträningen, och visst kan jag ordna det!

FOTO: Mamma


















Flugmedel Renons

Just nu har Hööks rea på flugmedlet Renons!

Förr: 149:-, NU: 99:-!


Patrik och Lyndal möts i London

Patrik Kittel, som är en av två OS-klara svenska dressyrryttare, är ute efter en medalj i augusti. I samma startfält finns troligtvis hans fru, Lyndal Oatley.

 

Men Lyndal Oatley, som rider för Australien, tror själv inte att hon kommer att kunna slå sin man på OS-banan.
- Nej, nej, nej. Min förhoppning är att Patrik är med och slåss om medaljerna. Jag vet att han har kapacitet för det om han och Scandic får det att stämma, säger Lyndal i en intervju med Dagens Nyheter.

Efter helgens tävlingar i Compiegne ligger Lyndal Oatley bra till i Australiens uttagning till OS. I sadeln på hingsten Sandro Boy var Lyndal den som lyckades bäst bland sina landsmän i OS-programmet Grand Prix Special i helgen, och hon toppar nu rankningen över Australiens ekipage. Vilka tre ryttare som får chansen i OS beräknas stå klart inom ett par dagar.

- Det vore fantastiskt att få tävla i samma OS som Patrik, och att få dela upplevelsen med honom. Vi är båda två enkla och raka människor som inte komplicerar saker. När han rider stöttar jag honom, och när jag rider stöttar han mig, säger Lyndal till Dagens Nyheter.

Läs intervjun med Lyndal i DN


Ridbyxa Colorful CRW

Ni har väl inte missat att Hööks har fått in riktigt färgglada ridbyxor?
Just nu är det även 15% på alla ridbyxor, så passa på!


479:- kostar dom.

4 Juni

Hej, Idag är det dressyrträning som gäller. Om det inte vräker ner som det gör just nu kan jag rida fram ute. Och då blir det bilder! :D
Hörs !


My love ♥

Världens bästa ponny ! ♥
image description


Hoppträning 3 Juni - Farina ♥

Idag var det hoppträning som stog på spel! Vi, som ska rida för laget nu på onsdag + Frida och Tove, hopptränade tillsammans.

Vi skulle börja med att hoppa två plankor som stog i en båge. Det gick bra, lite fort kanske.
Ungefär såhär charmigt såg det ut ;)


Sen började vi hoppa mer banor. Lite omhoppningssvängar ;) Det gck riktigt bra, hon hoppar riktigt stort ibland, vilket är ganska bra, hihi :)

Sista rundan, som då låg på 85-90cm, gick riktigt bra! Snabbt enligt Lee[lagledaren] högt enligt mamma ;)

Ska även försöka fixa filmen :)

Bilder

Vill ni ha bilder ? Kameran hänger med! Hoppas bara att det inte är i ridhuset ....


Besöksrekord kanske?

Blir det bedöksrekord? Redan över 40 st, igår var det 37


Failbilder










i'm young, free and strong ♥

















ESKADRON NEXT GENERATION



BILDKÄLLA

Vad tycker ni?

3 Juni

Hej, Idag ska jag hoppa Farina nere på Örsta. Sen får vi se om jag kanske tar en promenad med Victor också :)


Apropå remont

Apropå remontnosgrimmor så har Equality Line kommit med den här nya lösningen. Tränset Ariel har en s-formad nosrem som ligger högre upp på och undviker tryck på den känsliga delen av nosryggen. Men fyller ändå sin funktion som remontnosgrimma. Dessutom gör det svängda pannbandet att ansiktet inte ser sådär avlångt (och fult) ut som det lätt gör med remontnosgrimma. De kommer ut i butik nästa vecka och kostar ca 999 kr.

Snygg var den inte i alla fall...


Grattis Roffe!

Visste du att Rolf-Göran Bengtsson fyllde 50 år igår ?
GRATTIS ROFFE ÖNSKAR PONIZ.BLOGG.SE ;)


Svårt att stå still




RESULTAT - LAXÅ RIDKLUBB - FARINA ♥

Hej, Ledsen att jag inte hann blogga nått igår kväll..Men nu kommer i alla fall resultatet :)
På framridningen var hon verkligen bättre än bäst! Hon lyssnade på mig, och var faktiskt riktigt lösgjord från första början.

På banan fick man först rida runt banan innan man började sitt program. På ena kortsidan gick det hästar i skogen som man inte såg, men man hörde dom. Sen skulle jag rida runt banan, då var i stort sätt allt farligt...Vilket resulterade spänd ponny. Den enda som jag var riktigt nöjd med var serpentinerna, fick en 7:a på dom. Ökningen var bara bäst. Dock lite ostadig i formen i slutet, synd då den var riktigt bra annars.
Galoppen var väl okej, vänster var ganska bra och jag tänker efter. Men höger, Hon fattade fel (!) sen höll hon på att hoppa över staketet också :p Fick inte stopp på henne när jag skulle efter galoppen så när jag skulle "tacka" domaren hade jag precis fått henne att trava xD
Fick typ 53,??% Trodde inte att jag skulle få "så mycket" efter den ritten! ♥

Ni ser ju, fiolsträng :o♥

Finaste ponnyn ♥
Ja, jag vet, kavajen är för stor :P

LAXÅ RIDKLUBB

Är på tävling idag, i Laxå! Rider en LB:1 på  Farina :D


Fiolsträng...

Lite snabbt nurå, ponnyn ville testa att vara en fiolsträng idag, vilken i sin tur ledde till att jag inte kom till ridning, tyvärr :o
Men framridningen var hon såååå himla fin <3


you're crazy but the best ♥

Hej hej, Idag red jag Farina i ridhuset. Jag måste jobba arslet av mig, ¨men det är det värt då hon blir riktigt fin när hon är lösgjord, efter ungefär 1 timme..¨

Red volter, skänkelvikningar, serpentiner, ännu mer volter, och mer serpentiner...och lite mer skänkelvikningar...
Efter ungefär 1 timme red jag igenom LB:1. Hon var lite "jobbig", d.v.s svårt att stå still osv..Galoppen var verkligen jättebra! Lugn, fin och samlad. Men när vi hade lastat in henne så kissade hon jättemycket, så det var nog därför hon var lite "jobbig" :)



1 juni

Hej, idag ska jag rida igenom Farina inför imorgon :) sen ska hon badas, knoppas och alla saker ska fixas !


RSS 2.0