Denna dag

Hej! Idag red jag och mamma ut. Det blåste typ storm, storm och storm men det blåste rätt mycket i alla fall ;)

Sen åkte vi till min moster. Sen åkte vi och kollade på nått shettisstuteri, så himla sööta :D

Favvobilden från idag! och nej, det är ingen shettis ;D

Mina pressenter



SCHABRAK OCH HUVA FRÅN HÖÖKS

SKRIVBORDSSTOL
[har inte satt ihop den än, men så ser ritningen ut]

GRÖNA SPORRAR

BLÅTT HOPPSCHABRAK

PIKEUR DIANA KAVAJ

ARMBAND + muggar som jag inte fick med på kort.

KAMERA, bara så ni vet så äger den :D

Sen fick jag en IPHONE 4s och en CYKEL. Men Phonen kommer i veckan :D

Väska Bandage Buddy Showmaster®

Tycker att Hööks kommit på en riktigt smart grej! Man får plats med 12 benlindor i den. Riktigt smart att ha asså, tror jag. Vi har alla benlindor i en låda. Men vi får ändå ha några i sadelkammaren xD
Ah, den verkar riktigt smart !
Du kan köpa den på Hööks och den kostar 89:-.

"Jag vill vinna allt"

I kvällens premiär av sjunde säsongens Let's Dance gick Pär-Ola Nyström och Jeanette Karlsson ut som startnummer åtta. Det var en taggad Pär-Ola som gjorde debut som dansare.

- Jag är sjukt tävlingsinriktad och vill vinna allt, även Let's Dance, sa Pär-Ola innan dansen. Juryns ordförande Tony Irving var inte helt övertygad men ändå nöjd med debuten och menade att det var ett bra försök för att vara första gången.

Pär-Ola och Jeanette fick totalt åtta poäng av juryn och när tittarnas röster var ihopräknade och adderade till juryns poäng så slutade paret bland de två sista. Inget par röstas dock ut under premiärprogrammet.

Juryns favorit för kvällen blev Anton Hysén som dansade en cha-cha-cha tillsammans med sin partner Sigrid Bernson.


Det är ju mina ridstövar!

Mamma var hos en som bytte dragkedjan på mina ridstövlar :D

Wilma ♥ Sharpman

Haha, gillar verkligen Sharpmans bilder xD




Visste du att...

...Jag har aldrig hoppat en omhoppning på tävling ?


Täcke eller inte täcke - det är frågan

Nu kommer den tid på året då den eviga frågan blir aktuell igen, när ska täcket på egentligen? Vid Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) har man gjort studier i ämnet och resultaten är lite tvärtemot hur många hästägare resonerar. Den häst som är i störst behov av ett täcke är nämligen konvalescenten och den som klarar lägst temperaturer är den hårt tränande tävlingshästen. Allt hänger ihop med hästens värmeproduktion, som ökar ju mer hästen får att äta.


Text: Anna Nordin
Foto: Harald Blomqvist & Anki Yngve

- Alla klippta hästar behöver täcke. Allmänt kan man säga att en rad faktorer avgör om täcke behövs eller inte. Ras, ålder, storlek, pälsansättning, möjlighet till flock och skydd samt klimat. Den allra viktigaste faktorn är utfodringsintensiteten. Erfarenhet, hästöga och sunt förnuft behövs för att göra en bra bedömning, säger Karin Morgan, agronomie doktor och ansvarig för Hippologprogrammet vid Ridskolan Strömsholm.
Om hästen inte är klippt och utför ett medelhårt arbete (motsvarar ungefär tävlande upp till medelsvår nivå) behöver den normalt inte täcke på vintern. Varken i stallet eller ute. Hästar klarar kyla väldigt bra, mycket bättre än människor. Inte förrän temperaturen närmar sig tio minusgrader behöver en häst som i exemplet ovan täcke mot kylan. Men även då är ett par extra kilo hö effektivare än täcke. Om det regnar, snöar eller blåser mycket kan den dock behöva ett täcke som skydd.

Konvalescenten mer frusen
En "hobbyhäst" som endast tränas lätt, och därför inte är klippt, behöver inget täcke i stallet under vintern. Men den kan behöva ett täcke i hagen om man inte istället väljer att öka högivan lite.
Som hästägare bör man vara uppmärksam på konvalescenter och andra hästar som inte utför något arbete och som inte växer. Eftersom de får ganska lite foder, bara underhållsfoderstat, är deras energiintag lågt. Därför behöver man höja högivan eller lägga på ett täcke redan när temperaturen kryper under tio plusgrader! Deras låga energiintag gör dem lika känsliga för kyla som en klippt häst i medelhård träning.
Den hårt arbetande tävlingshästen har högst energiintag tack vare sin frikostiga foderstat och är därför tåligare mot kyla. En del av energin går självklart till arbete, men den har fortfarande mer till värme än en häst med lägre energiintag.
Om tävlingshästen är klippt, vilket de ofta är, behöver den dock ersätta sitt förlorade isoleringslager med ett täcke. Men med ett termotäcke klarar den då ner till minus femton grader innan den behöver ett extra täcke eller extra hö. Att lägga på dubbla täcken är alltså oftast helt onödigt.

Fodret viktigast
Fodret är den avgörande faktorn för om hästen fryser eller inte. Värme är en biprodukt i ämnesomsättningen vilket gör att ju mer hästen äter, desto lägre temperatur klarar den. Det betyder också att det är effektivare att öka hästens högiva än att lägga på ett täcke om man oroar sig för att hästen fryser. Hästar i träning och växande hästar har en energirikare foderstat än hästar i motsvarande vikt som inte tränas eller växer, och klarar därmed lägre temperaturer.
Den lägsta omgivningstemperatur som hästen kan vistas i innan den börjar frysa kallas för Nedre Kritisk Temperatur (NKT). Om temperaturen hamnar under NKT behöver hästen öka sitt foderintag för att behålla sin kroppstemperatur. Ligger temperaturen tio grader under NKT behöver hästen ungefär 1,5 kilo hö extra per dag, vid tjugo grader under NKT behövs 3 kilo per dag. Ett annat sätt att bibehålla kroppstemperaturen är att lägga på ett täcke.
- När man räknat ut dessa värden har man utgått från ett normalhö och bara tagit hänsyn till temperatur. Men även vind och nederbörd spelar in. Man har sett att avelsston med fri tillgång till grovfoder kan äta två till tre gånger mer i fuktigt och blåsigt väder runt noll grader, förklarar Karin.

Hästen är ingen människa
Hästar tål både värme och kyla väldigt bra, mycket bättre än vi människor. Det är genom huden som värmen försvinner och även om hästen har sju gånger så mycket kropp som vi, så har den bara 2,5 gånger så mycket hud. Det förklarar varför vi människor har så svårt att hålla värmen och fryser långt tidigare än hästen. Detta är viktigt att tänka på, så att vi inte reflexmässigt sätter på hästen ett extra täcke när vi själva fryser.
Hästen har många sätt att klara kyla. Dels kan den skaka, då producerar musklerna värme utan att hästen förflyttar sig. Dels kan den söka skydd på olika sätt. Till exempel genom att vända bakdelen mot vindriktningen, då minskar den kroppsyta som kyls ner av vinden. Den kan också ställa sig tätt intill sina kompisar i hagen.
Hästar som inte är klippta kan fälla upp håren i pälsen. På så sätt hamnar stillastående luft mellan hårstråna, som fungerar som en utmärkt isolering.
- Om hästen reser pälsen eller skakar är det ett tecken på att den fryser, säger Karin. Om du inte ser några av dessa tecken så kan du vara ganska säker på att din häst inte fryser, hur kallt du själv än tycker att det är.

Se upp med regn, snö och stark blåst
När det regnar, snöar eller blåser mycket sätts hästens försvar mot kylan lite ur spel. Vid en vindhastighet på tio meter per sekund skulle man behöva öka fodergivan med femton kilo hö om dagen för att hästen inte ska frysa. Det är ju omöjligt i praktiken, därför behöver hästen ett täcke för att inte frysa vid dessa väderleksförhållanden. Men det behöver inte vara något tjockt täcke, bara ett som förhindrar att hästen blir blöt. Ett vindskydd i hagen kan fylla samma funktion.
Solstrålning hjälper hästen att hålla värmen, även kyliga dagar. En gnistrande vinterdag, då det är kallt men sol och vindstilla, kan man gärna ta av hästen täcket i hagen. Men en mulen dag runt nollstrecket, med bitande vind eller kanske nederbörd, då gäller det att se till att hästen har ett vattenavstötande täcke.

Klippta hästar
Många väljer att klippa sin häst på vintern. Hästen känns piggare och problemen med svettning och eftersvettning minskar. Hästen torkar också snabbare efter ridpassen. När hästen blir av med sin päls tappar den också ett naturligt lager isolering. Det måste ersättas med ett täcke. Man har vid SLU visat att ett termotäcke ersätter det förlorade pälslagret. En klippt häst med termotäcke har samma NKT (minus sju grader) som en oklippt häst utan täcke, vid samma träningsintensitet.
För att slippa klippa sin häst sätter många på ett täcke tidigt på säsongen. De hoppas att detta ska minska pälstillväxten, men fungerar det? Karin svarar:
- Det är främst ljuset som styr pälsansättningen. Därför är det effektivare att ha ett ljusprogram, där man har tänt i stallet femton till sexton timmar per dygn. Andra faktorer som påverkar är täcke och en korrekt foderstat.

Dubbla täcken både onödigt och riskfyllt
- Att lägga på hästen ett extra täcke ger bara tio procent bättre isolering, säger Karin. Det är dessutom tungt för hästen och kan ge ryggproblem. För varm täckning kan också leda till att hästen ökar sin fuktavgivning under täcket och får svampangrepp. Tänk på att vädra pälsen varje dag, ta av täckena, rykta och visitera hästen.
Kan hästen ha samma täcke på sig inne och ute, trots temperaturskillnad?
- Ja, hästens komfortzon för temperatur är ganska vid, cirka 20 grader, så det går bra. Tänk bara på att det måste vara regnsäkert, så att hästen håller sig torr när den är i hagen, svarar Karin.

Halskragar och magplattor behövs inte
- Värmebalansen ska spegla hela hästens yta. Det är därför helt onödigt att använda halskragar och magplattor, även på klippta hästar. Dessutom har vi uppmätt att värmeavgivningen från halsen är mindre än från hästens övriga kropp, berättar Karin.
Hästens underhudsfett är också en betydligt viktigare faktor än till exempel päls, som isolering mot kyla. Fett isolerar tre gånger bättre än annan vävnad. Se därför till att din häst inte är mager, om du vill hjälpa den att hålla värmen i vinter.


Referenser/lästips:
Lindås, Jonna och Olsson, Ingrid. 2004. När behöver hästen täcke? Fördjupningsarbete nr 259. Enheten för hippologisk högskoleutbildning, SLU. Uppsala.

Perman, Johanna. 2000. Behöver hästen täcke på vintern? Fördjupningsarbete nr 111. Enheten för hippologisk högskoleutbildning, SLU. Uppsala.


Hästar tål generellt sett kyla väldigt bra.
Källa: Hippson





Vad kan detta vara ?


Det syns nog vad det är ;)

Benlindor i fleece, Eskadron

Jag är ett stort fan av Eskadrons benlindor ! [Fast jag inte har några :p]
Tycker om Eskadronmärket så kardborren.  Sen finns dom i så många fina färger. Vårfärgerna är bara ♥ hihi
Dom finns på Sharpman och kostar 279:-.

Ut och rida!

Nu är jag och mamma ute och rider! Ni får läsa mina tidsinställda tills jag kommer hem, Hörs


Rubrik saknas

Hej. Uppdateringen har väl varit sådär idag :/
Fixar några tidsinställda tills imorgon :) Imorgon måste jag typ gå upp 8, för vi ska till min moster sen [hon fyllde också i torsdags] och fira henne. Vet inte när vi kommer hem eller så, så...Vi hörs imorgon bitti! ;)



30 Mars

Tjenare tjenare ! Idag vet jag inte om jag hinner rida :o Skulle vara bra då vi ska bort imorgon med..
I alla fall, idag är jag hos Farmor och Farfar.



Lite update såhär på kvällskvisten

Hejsan ! Har fått massor med saker :D Ska få mer imorgon, och på lördag :D
Va ute och mocka förut. Fångade kaninen också ! *Stolt*


Happy birthday!

Hej ! Idag fyller jag ju 12 år :D
Ska snart gå ut och mocka oså i stallet. Hästarna vilar idag.


Stilen stannar i ponny-SM

Inverkansbedömningen i ponny-SM i hoppning är här för att stanna. Sits, balans, inverkan, följsamhet och samspel är faktorer som domarna kommer att titta på i de klasser som rids med bedömning A:stil. 

Reglerna för ponny-SM är framtagna av Svenska Ridsportförbundets hoppkommitté och kommer att formellt fastställas av tävlingssektionen i april.

Sammanfattning av reglerna: (hela regelverket finns här)
Ponny-SM i hoppning rids som tidigare i tre omgångar, där den tredje omgången är avgörande SM-final. Ryttarna tar med sig resultat från omgång 1 och 2 till omgång 3.

Bedömningen kommer att skilja sig mellan kategori B, och kategorierna för de större ponnyerna, C och D. För kategori C och D blir det stil/inverkansbedömning i omgång 2, där stilpoängen tillsammans med fel på hinder blir avgörande för startordningen i tredje omgången. För kategori B-ponny blir det bedömning A:stil i omgång 1 och omgång 2.

Antal fel på hinder är i första hand avgörande för placering. De med lika antal fel skiljs åt genom stilpoäng, och enligt en speciell tabell där tillägg med felpoäng avgör placering och därmed också startordning både för andra och tredje omgången.

Läs mer


BOOTS VESTAN ROSE GLOBAL

Usch, gillade inte dom här bootsen. Tyckte inte det var snyggt med rosa lurv :o Tror det fastnar rätt mycket skräp [ridhussand, ridbanegrus o.s.v] men jag vet inte. Jag tror inte att jag skulle köpa dom i alla fall :)

Här kan du köpa dom

LAMICELL STÖVELVÄSKA

Haha, hur cool var den inte ? Vet inte om den är så snygg, men fett cool !
Lite cool färg. Det var ett jättesnyggt Lamicellmärke måste jag få säga.

Den kostar 599:- och finns på Charlies Häst & Hund.



LAMICELL STÖVELVÄSKA

Haha, hur cool var den inte ? Vet inte om den är så snygg, men fett cool !
Lite cool färg. Det var ett jättesnyggt Lamicellmärke måste jag få säga.

Den kostar 599:- och finns på Charlies Häst & Hund.



My little lovely ponies ♥

Hejsan ! Idag började jag med att mocka lite snabbt så jag kunde ta in dom. Jag la in mat och fyllde på vatten. När Farina kom in skakade hon så hon fick ett täcke ♥ Sen fixade jag lite i stallet medans Victor åt lite.
Sen tog jag ut honom på gången och gjorde iordning honom. Han fick ha ett ridtäcke med fleecefoder så han skulle torka, och inte bli blötare ^^

När jag började rida var allt läskigt tydligen. Efter några varv gav han sig. När jag hade skrittat i kanske 10 minuter kortade jag upp tyglarna och gjode halt vid varje bokstav. Han stannade snällt, stog helt still i form dessutom. Han brukar ha lite svårt med det ;) Sen red jag lite volter, 8 oså.
Sen började jag trava och försökte få han lösgjord. Han var stel som en pinne i vänster sida, så jag fick rida myycket volter. Sen blev han väldigt medgjörlig ;D
Efter ett tag tog jag lite galopp. Red lite volter där med. Sen fick han skritta nått varv.

Sen övade jag galoppfattningar. Han vill gärna ta fel galopp, men det gjorde han inte idag. Tog rät galopp hela tiden ♥
Sen skrittade jag av honom.





Sen tog jag ut Farina på gången och fixade iordning henne för ett ridpass. Började med att skritta i typ 20 minuter. Sen började jag trava. Hon var helt A M A Z I N G ♥ Sen tog jag lite galopp. Hon har aldrig galopperat så fint. Långsamt [hon vill gärna springa fort] och samlat. Sen red jag lite volter, lite serpentiner oså.


Två muppar är vi allt xD

rain rain go away, come back another day [28 Mars]

Hej ! Idag tänkte jag rida på Victor. Vet inte om jag rider på banan eller om jag rider ut ? Vet inte om jag hinner med Farina, för när mamma kommer hem ska vi och handla :o


Grimma Golden Stripe

Tycker det är riktig kul att Hööks kommer med "Golden Stripe" saker. Farinas färger likom ;D

Denhär grimman funderar jag på att köpa. Horsewear har en sån för typ 200:-, så det är liiiite skillnad :D

HÄÄÄÄÄR kan du köpa den!

Tävlingskavaj Competition CRW® Exclusive

SHHHHIIIIEEETTTT va snygg :D Gillar att det är vitt på fickorna. Och att det står nåt på armen.
Åh, älskar den !

Den finns på Hööks och kostar 599:-


Dressyrschabrak Vindiciae Showmaster®


Vet inte om jag gillar dethär schabraket ?
Snygga färger oså, men att faggorna var uppåt var väl inte det snyggaste ?
Ah, det var lite coolt ändå :D
HÄÄR kan du köpa det!

Someone like you ♥

Hej. Idag började jag med att ta lite kort på hästarna i hagen. Sen mockade jag. La in mat. Sen försökte jag fånga in Morran. Det var såååååå nära, men jaja...

När mamma kom red vi ut. Vi travade och galopperade rätt mycket. Victor var riktigt duktig. Jobbade att han skulle ta höger galopp, och det gjorde han ♥
När vi nästan var hemma bytte vi, så jag red Farina och mamma gick med Victor. Gjorde lite skänkelvikningar.


Stövelväska CRW®

Jag har en sån och den är jättebra ! Man får ner hjälm, väst, ridstövlar + en massa mer!
Dom är lätta att bära med sig. Det som är lite dåligt är att det finns inget mindre fack som man kan lägga t.ex sporrar i :(

Den finns på Hööks och kostar egentligen 179:- men nu är det REA på den, så nu kostar den bara 129:-

Scapa schabrak 2012 – Scapa Sport

Vet inte om jag gillar dom här schbraken?  Färgerna var ganska tråkiga, och det blommiga mönstret i 3:an var inte helller så snyggt :( men på den sidan som inte 3:an var på var det jättesnyggt faktiskt! Och kanten var också rätt snygg :)

Det finns på Cheval och kostar 725:-


Hööks prisvärda produkter

Tycker du att Hööks så kallade Prisvärda Prudukter eller Stopp-produkter är så prisvärda ? Jag kan varken säga bu eller bä för jag har nästan ingenting av det, men tycker du det ?




HÄR hittar du STOPP-PRODUKTERNA!

Allroundschabrak Tartan Gold Medal®

Åh, helt såld ! Såå himla snyyyggt! Gillar färgen [det marinblå] och då är det snyggt med det annorlunda kant, Me like ! :D
Det bruna och det gröna föll tyvärr inte mig i smaken...
Köp det HÄÄÄÄR


Aachenträns Dunmore Claridge House®

Dethär tränset var snyggt, funkar nog till både hoppning och dressyr. Pannbandet var inte det snyggaste, men det går ju att byta ut. Det pannbandet som sitter på det svarta tränset var myycket snyggare än det på de bruna.  
Du kan köpa det på Hööks för 499:-


Grimma från Hööks

Tycker inte att Hööks lyckats jättebra med denhär grimman, tyvärr.
Jag gillar när det är lurv på grimman, men pussmunnarna eller vad det nu är förstorde den lite :o
Det var riktigt snygga färger, så hade det inte varit pussmunnar [eller vad det nu är] hade jg nog köpt en :D
Den finns på Hööks och kostar 69:-



Läderridstövel Prescot Horsehead®

Dom här ridstövlarna var väl sådär snygga :p Om det inte hade varit för den lackadekanten och "nitarna" hade dom varit snygga ^^
Dom finns på hööks och kostar 1329:-


27 Mars

Hejhejhej! Idag tror jag att jag och mamma ska rida ut. Det beror på när mamma kommer hem. Vi får se helt enkelt :D


BASIC DÖRRMATTA 40X70 CM HV POLO

Vi ska ju bygga ny sadelkammare och denhär skulle inte sitta fel då ;)

HÄÄÄÄR kan du köpa den !  

PANNBAND HAPPY PEARL HANSBO

Tyckte inte om det här pannbandet så mycket. Det var inte så snyggt med "fyrkantiga" stenar...
Men det som var bra var att det var snyyyyyygga färger !


Köp det HÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄR

Härlig stalldag!

Idag har det varit en härlig stalldag!
Började med att mocka ur Tommen box. Sen fick jag ringa till pappa och säga att han behövde köpa spån Sen mockade jag Farina och Victors boxar. Efter det sladdade jag ridbanan. Duktig jag är som lyckades både starta och sätta på sladden på fyrhjulingen ^^ hahah

När jag hade varit inne och ätit la jag in spånet, sen tog vi in hästarna. Sen tog jag och brorsan fyrhjulingen upp till hagen med vatten.

Tog lite bilder i hagen som kommer nu :D






Ny butik i Växjö


Den 29 Mars...

...Fyller jag 12 år ! :D

Isabella och Cassiopija och Johannes och Musse?



Undrar varför? :p


26 Mars

Hejj! Idag vet jag inte riktigt om Victor ska skrittas eller om han får vila..? Tror han kan behöva lite vila, men vi får se :)
Farina går jag antingen en liten promenad med eller så rider jag henne på ridbanan !


Presentation Aramis


Rubrik saknas

Hej. Idag var det träning för Lina hägg. Victor var lite trött. Han var ganska stretig i munnen också :/ Men han kämpade på :D

Sen åkte vi ner med Farina. Hon var jättepigg, så mamma fick börja rida. Sen red jag och det gick jättebra ! :)
Nu har jag varit nere på möte i Örsta. Och kollat på Ponnyakuten


25 Mars

Hej, idag är det träning för Lina Hägg. Hoppas Victor är lika duktig som sist ♥


Gonatt

Nu säger jag God Natt. Glöm inte att ställa om klockan inatt ;)


Veckans sommarbild!



Det du behöver göra för att vara med är:
♥ Lägg upp bilden på din blogg, och länka till detta inlägg.
♥ Lägg upp en bild i samma inlägg som det ↑ som du vill ska vara med i Veckans Sommarbild.
♥ Kommentera att du är med. Skriv gärna en motivering varför just du ska vinna. Din mail MÅSTE finns i kommenteren!
♥ Lycka till :D

Frida gästbloggar!

Hej alla Wilmas läsare!
Jag fick äran att gästblogga här på Wilmas blogg.
Nu tänker jag berätta lite om mig och minna ponnysar:)
Jag heter Frida Hellberg och har två egna ponnysar. En liten B-ponny och en stor C-ponny.
B-ponnyn heter Kaiser och är ett russ! C-ponnyn heter Mynta och är ett Newforset sto!
Mynta är nu sjuk:( Men vi hoppas på det allra bästa för Mynta <3
Mynta är den vita och Kaiser är den bruna!
Själv så har jag en blogg med min kompis Rebecca,
www.superryttarna.blogg.se
På våran blogg kan du se allt som händer på våra dagar,hur vi utveklas,massor med fina bilder och roliga inlägg:)

Det var det jag hade att skriva om, men det finns mycket mer på
www.superryttarna.blogg.se


// Frida på
http://superryttarna.blogg.se




Falsterbo Horse Show

 Själv har jag aldrig varit där, men det skulle vara sjukt kul :D Jag skulle vilja åka till Falsterbo!

Ska du till Falsterbo iår?

Zon syd först i mål

I lördagens ponnyallsvenska i hoppning elit var den södra zonen klar först och med hemmaklubben Flyinge RF som segrare. Övriga resultat kommer så snart de är klara.

Zon syd tävlade hos Flyinge RF
Resultat
1 Flyinge RF 0/175,92
2 Sydslättens RF 4/168,41
3 Dagstorpsortens RF 4/173,38
4 Frosta RF 4/178,54
5 Ranarps RK 4/183,32
6 Malmö Civila RF 16/182,03
7 Helsingborgs FRK 48/189,04
8 Ängelholms RF ute

Fullständigt resultat

Ställning efter två omgångar
1 Sydslättens RF 16
1 Flyinge RF 16
3 Dagstorpsortens RF 11
4 Ranarps RK 10
5 Frosta RF 8
5 Helsingborgs FRK 6
7 Malmö Civila RF 5
8 Ängelholms RF 2

Zon öst tävlade hos Västerviksorterns RF
Resultat
1 Västerviksortens RF 4-0/92,99
2 Kalmar HSK 4-0/98,46
3 Lammhults RK 4-4/99,81
4 Kinda RK 4-8/100,1
5 Mjölby RK 8/136,77
6 Ölands RF 12/148,86
7 Jönköpings FRK 12/161,28
8 Vetlandaortens RF 24/152,23
9 RK Udden 36/162,01
10 Vaggeryd-Skillingaryds RK 44/162,76

Fullständigt resultat

Ställning efter två omgångar
1 Kalmar HSK 20
2 Västerviksortens RF 18
3 Kinda RK 15
4 Lammhults RK 14
5 Vetlandaortens RF 12
6 Mjölby RK 9
6 Jönköpings FRK 9
8 Ölands RF 7
9 Vaggeryd-Skillingaryds RK 5
10 RK Udden 3

Zon nord tävlade hos Åsebo RS
Resultat
1 Örebro Ryttarteam 0/181,41
2 JumpClub RSF 4/175,13
3 Aros RS 4/184,63
4 Heby RF 4/184,82
5 Skästa RC 8/168,66
6 Södra Dalarnas RK 8/179,4
7 Hamre RK 8/181,49
8 Åsebo RS 16/183,9
9 Stora Ekeby RK 45/194,27

Fullständigt resultat

Ställning efter två omgångar
1 JumpClub RSF 18
2 Örebro Ryttarteam 14
2 Aros RS 14
4 Hamre RK 11
4 Heby RF 11
6 Åsebo RS 8
6 Skästa RC 8
8 Södra Dalarnas RK 6
9 Stora Ekeby RK 2

Zon central tävlade sin första omgång på Runstens Gård
Resultat
1 Skogslottens RF 0/172,72
2 Edsbro RF 4/175,37
3 Team Gotland 4/177,35
4 Roslagens R&KK 4/180,33
5 Stora Wäsby FRK 4/181,83
6 Årsta Runsten 8/172,83
7 Vallentuna RK 32/196,12

Fullständigt reslutat '


Riktigt kul att ÖRT [örebro ryttarteam] vann! :D

Stallkeps


Idag hade jag brorsans keps i stallet, och jag är helt såld :D Riktigt snyggt tycker jag!
Är helt kär i Kingsland kepsar




Har du keps i stallet ? :D

BENSKYDD COLOR 4-PACK HV POLO

Åh, fett snygga asså! Dom gula var helt klart dom snyggaste. Det var snyggt med kransen eller vad man ska säga :p Det känns som om att HV Polo har det på allt xD

Aja, du kan köpa dom HÄR






I have a reason to smile, because a have you ♥

Hej!
Idag red jag och mamma ut. Jag red på Victor, och mamma red Farina. Vi konditionstränade dom. Victor var jätteduktig och kämpade på. När vi skulle trava fick han världens påskjut bak. Kändes som om jag svävade på moln :') Om han gör så på tävlingar får vi nog minst en 8 ! ♥
Imorgon är det träning för Lina Hägg igen.


Bloggtävling



Update

SNART KOMMER DET MASSOR MED INLÄGG! Håll ut...:D

Visste du att...


...Farina är bränmärkt?


24 Mars

Hej, Idag ska Farina och Victor ut i skogen.


Charmig ponny..


Lilla William är så charmig

Failbilder

Här kommer ett gäng med Failbilder


[hon har en stor bit mossa i munnen :p♥]









:')

Kolla in bästa kommentaren på länge! :')


Blir jätteglad av sånna här kommentarer :D

Patrik Kittels nästa superhäst?



Patrik Kittels sponsor Arlette Jasper-Kohl har köpt Sezuan, en treårig nyligen godkänd hingst. Fram till att han är fem år ska han stå kvar hos Andreas Helgstrand, därefter ska Patrik Kittel ta över.
Film och text från Hippson.se


Åhh, steget :D

Ny ryttare på Totilas

Så lyder rubriken på det filmklipp som ligger ute på YouTube. Men det är inte ett nytt miljonköp på gång, utan nu handlar det om en liten flicka som får chansen att rida på världens bästa dressyrhäst.



VECKANS SOMMARBILD!



Det du behöver göra för att vara med är:
♥ Lägg upp bilden på din blogg, och länka till detta inlägg.
♥ Lägg upp en bild i samma inlägg som det ↑ som du vill ska vara med i Veckans Sommarbild.
♥ Kommentera att du är med. Skriv gärna en motivering varför just du ska vinna. Din mail MÅSTE finns i kommenteren!
♥ Lycka till :D

Håll utkik!

IKVÄLL BLIR DET STOOOR UPPDATERING!!! Har ni några önskemål, KOMMENTERA! :D


GRATTIS!!

FÖR EXAKT 1 ÅR SEDAN STARTADES BLOGGEN!!! 
Det har blivit 1230 inlägg :D
här är william
första bilden jag la upp!


23 Mars

Hej! Idag ska både Farina och Victor skrittas.


Viste du att...

...Stockholm horse show ska flytta till swedbanks arena i solna .


Rubrik saknas

Hej! Idag fick både Farina och Victor vila. Båda ska skrittas imorgon. Hörs !


SABRINA VÄST PIKEUR


Gillade faktiskt den här västen! På vilket sätt kan jag inte förklara, den är bara snygg helt enkelt ^^
Det var snyggt med Pikeurmärket. Det satt på rätt ställe likom;) hade det typ suttit på ryggen hade det nog inte varit lika snyggt.
HÄÄÄÄR kan du köpa den!


LAYLA PIKÉ DAM PIKEUR

Den här känns väldigt "Pikeur". Vet inte varför, men det känns som om att dom har flera liknade tröjor.
STORT + är att det finns i vårfärger, och inte bara brunt och blått, även om det funkar ^^
Den finns på Charlies och kostar 649:-



FELINA RIDBYXA HELSKODD PIKEUR

Dom här ridbyxorna var lite fulsnygga..Det var inte jättesnyggt med blinget på benet, men ändå så var det snyggt xD Det är bra att dom är helskodda. Lite coola likom.

Du kan köpa dom HÄR


PIPA TOP PIKEUR

Tyckte att denhär trjan var lite gullig ^^ Snygg färg, det passar jätttebra med rosa [mörkrosa] och vit.
Men det hade nog varit bättre om det hade stått My horse ♥ Me på den blåa också. Men den rosa var snygg, och den blåa med. Men den rosa var snyggare :D hihi

Den finna på Charlies Häst & Hund och kostar 349:-



22 Mars

Hejhej!
Idag får Victor vila. Vet inte om jag rider ut en sväng på Farina? Ah, vi får se. Jag ska i allafall snart gå ut och mocka :D


Mina fina ponnyer beskrivs med ett ord: G R Y M ♥

Idag var det träning med både Farina och Victor.
Farina var jätteduktig. Vi typ red skänkelvikningar, sen skulle jag göra en volt, sen skänkelvikning, sen volt osv. Det gick suuper ♥


Victor: Vi red LB:1. Eller delar av LB:1 :p
Han var riktigt duktig. Fast hán är rätt stel i vänster sida, så jag fick jobba lite med det :)


Väldigt slarvigt skrivet men jag orkar inte skriva så detaljerat nu :o mer update kommer imorgon!

Shoppat

Hej. Idag följde Josse med hem. Vi red ju ut. Det gick jättebra :D
När Josse hade åkt hem så åkte jag och mamma till Hööks.
Det blev en hel del, haha^^

 ♥ Röda benlindor
♥ Svarta ridbyxor
♥ Rosa plastsporrar
♥ Sporremmar
♥ Rosa lurvgrimskaft ^^
♥ Chaps [mina ridsövla har ju gått sönder :( ]

Sen stannade vi och prata lite med William ♥

Josse

hej! Idag följer Josse [ http://aylajakarus.blogg.se ] med mig hem. Vi ska rida ut. Jag rider Victor och hon ska rida Farina :D


Dressyrschabrak Silver Showmaster®

Dom här schbraken är riktigt snygga och riktigt bra! Jag har ett i vitt, och det är jättebra. Väldigt bra passform tycker jag. Sen är det snyggt med silverkant. Det är väldigt snygga färger också!
Du kan köpa dom HÄR



Pullarträns Poseidon Claridge House®

Tycker att detta träns är riktigt snyggt! Gillar när det är möster på eller vad man ska säga :p Asså, sydda
dekorsömmar.
Du kan köpa den på Hööks. Det kostar 429:-


Victor var inte på humör...

Hej! Idag red jag ju Victor. Började med att skritta i kanske 10 minuter. Sen kostarde jag upp tyglarna. Jobbade med att han skulle vara kvar i formen när jag gjorde halt. Vet inte vad som hände, men så fort jag gjorde halt började han backa, småstegra osv...Stog i säkert 5 minuter och försökte få fram honom :o Efter ett tag, när jag äntligen fått fram honom, tog jag spöet. När han började dumma la jag till spöet. Han gav sig faktiskt efter ett tag :')
Travade liter volter, galopperade lite volter oså. Sen skrittade jag av honom.

Nu har jag varit ute och borstat min lilla grå ♥


R.I.P mina ridstövlar :(

Vi har haft så kul tillsammans, haha :p


LISA KAVAJ ANIMO

Ny Animokavaj! Vet inte om den är snyggare än den förra..? DEN HÄR
Det var en snygg blå. Men det var kanske liiiiiiiite för mycket vita ränder, tycker jag.  Märket på armen är ju mumma, så det ska man inte klaga på ;D

Du kan köpa den HÄR



Snygg jacka från Prestige

Den här jackan från Prestige var väldigt snygg! Snygg färg, snyggt med "Prestige" på ryggen.
Det som inte var så snyggt är väl den vita kragen..?
Den finns på Cheval ridsport och kostar 499:-


19 Mars

hejj! Idag hade jag ju tänkt rida ut på Victor. Men jag har ingen lust...Det är ju typ halvstorm :( Men jag går ut och fixar i stallet.


Presentation Freddie


Till Tuva Svedin









Hmm..?

jag har lite "beslutsångest"...Jag måste [haha] ha röda benlindor eller benskydd till Victor. Men jag kan inte bestämma mig om jag ska köpa dom HÄR eller dom HÄR..?



Bandage i gel från Acavallo

Hur coola är dom inte ? Vet inte om dom är bra eller dåliga, men dom är coola;) Dom verkar vara ganska praktiska att ha när an rider i ridhus och dom blir sandiga, eller om man rider ut och dom blir skitiga. Då är dom nog enkla att spola av.

Du kan köpa dom HÄÄÄR


Veckoplanering v. 12

Farina

MÅNDAG:
Vila

TISDAG: Ut/Promenad

ONSDAG: Träning

TORSDAG: Skrittur

FREDAG: Vila

LÖRDAG: Ut

SÖNDAG: Löshoppning


Victor

MÅNDAG:
Ut

TISDAG: Ut

ONSDAG: Träning

TORSDAG: Skrittur

FREDAG: Vila

LÖRDAG: Ut

SÖNDAG: Löshoppning?/ut



There's nothing more beautiful than you ♥

Hej!  Idag red jag och mamma ut. Det var jätteskönt att Victor var så pigg. Tror han behövde vila :)

sen var det hoppträning. Vi började med att travahoppa, sen galopphoppa ;D hihi. Sen hoppade vi lite olika
 hinder i följd.  Hoppade "bara" 70-80, men jaja. Hon var jätteduktig ♥ Hade ingen martingal idag men hon var lugnare kändes det som.  Ah, har inte så mycket mer att säga. Hon är B Ä S T ♥ i allafall!

Tyvärr så låg kameran kvar hemma, så ingen film...

Outfit

Såhär kommer jag och Farina se ut idag :D

Crazy horses

Hej. Igår skulle jag och Bellan [kusinen] rida. Men det gick ju såå bra. Dom ville inte bli fångade. haha :p  Så vi strunta i att rida :( Det gick ju inte få tag i dom xD

Men idag är det HOPPTRÄNING :D Sen så ska jag och mamma rida ut på Victor och Tommen :)

Världens äldsta häst!

Världens äldsta nu levande häst heter Shayne, bor i Bentwood och är hela 51 (!) år gammal! Han bor på ”the Remus Memorial Horse Sanctuary” i Bentwood där han har bott sedan 2007 och där han kommer att få stanna resten av livet.

Läs artikeln här (på engelska): http://www.dailymail.co.uk/news/article-2108189/Worlds-oldest-horse-Shayne-51-lives-Brentwood–town-record-breaking-dog.html



LUBA DENIM RIDBYXA 0SKODD HV POLO

Dom här ridbyxorna var lite fräcka.  Men dom var inte så snygga. Dom i jeans var faktiskt snygga, men dom rosa? Nej, fy :( Dom blå var väl inte så snygga heller...Men dom var lite coola ;)
Dom finns på Charlies Häst & Hund och kostar 899:-.



Kittel får ny sponsor

Patrik Kittel har fått en ny sponsor. Det är företaget Cavalor som tar in en ny ryttare i sitt team.

- Jag är så glad att Cavalor kommer att stötta mig, säger OS-aktuelle EM-bronsmedaljören Patrik Kittel till Eurodressage.

Cavalor producerar och säljer fodertillskott och foder sedan 20 år tillbaka. Patrik Kittel hamnar i fint sällskap då företaget bland annat sponsrar OS-gulmedaljörerna Eric Lamaze, hoppning, och Anky van Grunsven, dressyr.


17 Mars

Hej! Idag tror jag att jag och min kusin ska rida ut. Hon tar i så fall Victor, och jag Farina.
Ska göra lite inlägg nu på morgonkvisten ;)

haha, sötnosen ♥


Länkbyte

Gör ett länkbyte med denna tjej :D kolla hennes blogg vetja! http://alicebergmark.blogg.se/


Catago Canvas stövel

Åh, dom här är såå himla snygga! Skulle inte tacka nej till ett par ;) Dom går ju inte att rida i, men man kan ju ha dom i skolan, i stallet när man mockar och fixar med hästen, när man rider barbacka eller mellan klasserna på tävlingarna.
Dom finns HÄR


Fler fina placeringar i Paris

Malin Baryard Johnsson följde upp förmiddagens vinst med ännu en fin placering i Paris, då hon slutade delad fyra - med Angelica Augustsson - i eftermiddagens 1,50-klass. Även Rolf-Göran knep en placering.


Malin och Angelica lyckades med konststycket att passera mållinjen på exakt samma tid, 54,01, vilket gav svenskorna en fjärdeplats i tidshoppningen. Malin satt nu i sadeln på H&M Reveur de Hurtebise medan Angelica red förstahästen Mic Mac du Tillard.
Rolf-Göran Bengtsson var inte lika snabb, utan fick nöja sig med en tionde plats på Casall La Silla.

Klassen med 37 ekipage till start vanns av Janika Sprunger från Schweiz, på JL's Komparse.

Resultat


I mina ögon är du perfekt ♥

Hej! När mormor, morfar, farmor och farfar åkt hem gick jag och mamma ut i stallet. Medans mamma mockade red jag Victor barbacka.  Han var rätt fin faktiskt. När jag skulle galoppera över bommar så typ lyssnade eller ja vet inte ? :p Men till slut, då galopperade han över ♥


Sen tog jag på Farina all utrustning och gick ut på ridbanan. Hon var så himla fin :D Travade lite bommar, galopperade i kort galopp oså.  I slutet var hon helt AMAZING ♥ ♥ ♥

I mina ögon är du perfekt ♥



Du är dn hästmäniska när....

Du vet att du är en hästmänniska när...
...du drar en 50 000 kronors hästtransport med en 5 000 kronors bil
...du allvarligt överväger att byta din två år gamla bil mot en tio år gammal rostig men fyrhjulsdriven bil
...dina vänner frågar inte längre om du kan träffa dem på helgerna, för de vet att du kommer att säga -- "Nej, jag kan inte, jag ska rida"
...du betraktar en fin golfbana som slöse......ri med bra betesmark
...din häst får nya skor oftare än du
...när din pojkvän klagar på att du älskar hästen mer än vad du älskar honom och du säger "...Och?"
...du blir hysterisk av människohår i tvättfatet, men bryr dej inte om hästhår i tvättmaskinen, på dina kläder, i din mat osv.
...du säger "whoa" till hunden
...din mamma, som inte har några barnbarn, får vykort adresserade till mormor med hälsningar från hästen
...din skatteåterbäring är reserverad för en ny sadel, inte för en familjesemester
...din hästs man och svans får bättre vård än ditt hår (och det syns)
...du har övervägt att flytta till stallet eftersom det är mer välstädat än huset
...din häst förefaller vara rätt person att tala med om dina problem
...du har fler bilder på dina hästar på kontoret än på din familj
...normal middagstid hemma hos dej är kl. 8 på kvällen
...du passar hellre din väns sjuka häst än hennes barn
...du bantar, inte för att bli snyggare, utan för att rida bättre
...varje gång du far till stallet så tar det tre timmar och du fattar inte vart tiden tog vägen
...det första vårtecknet är inte att se en fågel, utan att se en fluga
...du lever på existensminimum, men får ändå på något konstigt vis ihop pengar till veterinärräkningen på 12 000 kronor...

.....och verkligen ÄLSKAR din häst ♥

PONNYAKUTEN 4!

Har du problem med din ridskolehäst eller din egna häst/ponny?
Vill du ha hjälp? Är du mellan 9-15 år?
Sök till vårt träningsläger 6-19 juni i Skåne.

Skriv och berätta om dig och ert problem. Ansökan senast den 25 april
till:
Mastiff / Ponnyakuten, Box 270 34, 102 51 Stockholm



Tränartips av Sylve Söderstrand




Presentation Nikke


16 Mars

Hejsan. Idag är jag ledig. Ska snart gå ut och släppa ut hästarna. Sen drar vi och handlar. Efter det kommer mormor, morfar, farmor och farfar så ska vi fika lite.  Sen ska jag rida :D


Allroundschabrak Explosion Showmaster®

Det här schabraket tror jag skulle vara perfa att ha som "slit och släng" schabrak. Jag tycker att dom färgerna som är på dom [blå, röd eller limegrön]är jättesnygga! Rutorna eller vad man ska säga var väl inte dom snyggaste :o
Dom finns på Hööks och kostar 199:-, men nu är det 20% på alla schbrak, så det blir lite billigare !






.................................

Hahah, bra rubrik ?!? xD

Idag började jag med att mocka. Sen kom mamma, då firade vi henne. Hon fyller idag. Sen blev det så sen t så jag hann inte rida :( 
Tror att mamma går med imorgon, så kan jag rida på min fina ♥ och så ska lilla huliganen skrittas :p


CECILIA LUVTRÖJA PIKEUR

Åhh, mamma snääääälla??♥

Åhh, sååååå snygg!
Färgerna passar jättebra ihop, Brunt och rosa !♥
Det var jättesnyggt med "Pikeur" på ryggen, tyckte jag.
Vet inte riktig vad jag ska säga mer ? :p
Det är rea på den nu, Nu kostar den 499:-, förr 1299:-. Den finns på Charlies Häst & Hund.


Viiiiiisst var den snnnnyyyyyygggG? :D

TRICOLOR JACKA KINGSLAND

Nu har Charlies Häst & Hund REA på denhär jättesnygga jackan.
Jag verkligen ÄLSKAR den. Färgerna passar jättebra ihop.
Det är likom lagom mycket av allt :D
Nu kostar den 999:-, förr 1899:-.


15 Mars

Hej! Ledsen att jag inte hann blogga igår, kom hem jättesent.

Men aja, idag tar vi nya tag ;)
Tror jag rider ut på Farina. Annars får hon gå på en liten promenad. Victor vilar idag med.


Wilma tipsar

Om ni inte hittat nåt bra ridläger, så vill jag tipsa om detta: http://www.janolsgarden.se/
Jag var där med Josse, Lovisa och Jojo. Vi hade sjukt kuuuul! Man rider barbacka hela tiden. Vi red en långritt som var 2 mil dit och 2 mil hem. Tror man rider längre och sover över i skogen om man är där 5 dagar [vi var där 3 dagar]. Man hoppar i skogen, rider på banan, åker och badar utan häst. Ja, massor. Sen ha dom lite NH [natural horsmanship tror jag det stavas] och det är jättekul. Det var efter det ridlägret jag började göra så med William.
Lite bilder därifrån:






WILMA dissar

Usch säger jag bara. Inte någe snyggt alls. Jag gillar inte fägerna. Det blir inte snyggt asså :o
Det var inte så snyggt med rotor på grimman heller :(
Så tyvärr, det får en diss av mig!
Du kan köpa täcket HÄÄR och grimman HÄÄR



Ridstrumpor CRW®

Ujujuj, dom här ridstrumporna [tror jag] kommer bli en storsäljare! Dom svarta var skitsnygga rent utsagt. Dom rosa var inte lika snygga, men dom funkar.
Det var snyggt med kransen. Lite likt HV-polos ridstrumpor, men aja,


Dom finns HÄR!


WCT-jacka Romford

Den var såå snygg! I allafall den rosa...
Det var snygga färger som passar till allt, och passar vinter som sommar. STORT + är CRW märket, såå snyggt att ha det där.
Den finns på Hööks och kostar 329:-.



20 % på alla schabrak!

NU HAR HÖÖKS 20% PÅ ALLA SCHABRAK!
Klicka HHHHÄÄÄRRRR




Sen har dom fått in lite Spring saker ! :D Gilla gilla gilla!
Klicka HÄÄÄÄR


14 Mars

Hej. Idag får Farina vila. Victor med. Han vilar imorgon med. Nu ska jag ut och mocka, sen ska vi och storhandla! Hörs.


someone like you

Hej. Idag började jag med att mocka och fixa allt i stallet.
När vi hade ätit så gick jag ut och red min fina ♥

Började med att skritta i kanske 10 minuter. Sen tog jag tyglarna, och hon var sjukt fin i formen nästan hela tiden [hela ridpasset]. Travde lite bommar, kortadet galoppen, red lite volter oså. I slutet stog jag upp i stigbyglarna när hon taravde och jag ökade på lågnsidorna och minskade på kortsidorna. Och i slutet så behövde jag bara säga "Öka" eller "minska" så gjorde hon det ♥ När jag sa "minska" på långsidan gjorde hon det också :D


Mina träanre genom åren

Cecila Hansson

Jag har faktiskt tränat för henne 2009(?) med William. Det var på jullovet, sen passade det inte för oss så vi slutade. Men nu har hon kommit till örsta (RKK) Hon är en riktigt bra tränare. När man tränar för henne rider man inte så mycket på volt (bara om man måste för att t.ex fatta galopp) och det verkar Farina gilla. Hon är kanske van att bli riden på spåret i tyskland?
http://ceciliashasteri.se/
Ojj, vad långt det blev xD

(Cecila är den med rött, lockigt hår)
Åsa Eneroth:
Henne hoppar jag för. Hon är riktigt bra! Hon gör övningar som alla kan vara med på. Oavsätt om kan hoppar 30 eller 130. Ja, hon är jättebra!

Sen har jag tränat för, som jag inte tränar för nu:
Marii Eriksson

Det är hon som jag hoppar för. Hon är lugn och har passat jättebra till mig när William var inne i en trotsperiod.
Nu har det inte varit någon hoppträning på ett tag, jullov het enkelt! http://www.sörgårdensridskola.se

Erika "Ekan" Krönert
Henne har jag tränat för sen jag var typ 8. Hon är en tränare som passar alla åldrar. Sen ser hon väldigt fort vilken nivå man är på när man börjar träna för henne. www.stallerika.se


Lina Karlstad
Hon jobbade som ridlärare på folkatorp, men jag tränade privat för henne ett tag.
ingen bild

Madelene Johansson
Jobbade också som ridläare på folkatorp, men jag tränade privat för henne några gånger
ingen bild

Jill Nylander
Henne trände jag privat för ett tag. Hon var jättebra men sen flyttade hon :(
ingen bild

Cicci Brage:
Henne har jag bara tränat fär 2 gånger. Men dom två gångerna har det gått jättebra. Hon kommer med riktigt bra tips som funkar jättebra på Farina.

Lina Hägg:
Har ju ridit för henne 1 gång. Men jag tycker att hon var bra. Skulle absolut kunna träna för henne igen :)


Träning för Lina Hägg!

Sporrar Metalab Flexi LAMI-CELL

Hur coola var dom inte?
Jag har aldrig ridit med plastsporrar. Men skulle vilja testa faktiskt.
Det gröna/rosa tror jag är till för att sporren inte ska glida ner?
Dom finns på Hööks och kostar 99:-


13 Mars

Hej! Slutade för nån timme sen. Har gjort svaren i frågestunden [videoblogg] och ska även dra veckans blogg, även om det blivit försenat [typ en månad :p ]
sen ska jag rida lite på lilla grå ♥


Galoppombyten



Farina byter ju galopp hela tiden xD  Men hon landar nästan alltid i rätt :') Gör hon inte det byter hon ♥

Farina hoppar 115 cm ♥


I love you ♥

Hejjsan!

Idag började jag med att rida på Victor. Han var väldigt seg, jag tror att han har lite träningsvärk.Så han ska få vila tisdag och onsdag. Sen tror jag att han få gå ut på en skrittur på torsdag.

Sen gick jag in och åt lite.

Efter det tog jag in Farina. Tog på all utrustning och så gick mamma med när jag red. Travade lite, men det bästa...Galopprece! Hahah, Farina hade öronen framåt hela tiden ♥
När vi kom hem gick vi in på ridbanan och travade över lite bommar.





HÖVÄSKA ORANGE SCHOCKEMÖHLE

Har säkert skrivit om dom här förut, men shhhiiiiieeet va snygga ! :D
Om jag fick en sån skulle jag nog inte använda den till hö, man kan ju ha grejor i den om man ska på träning eller tävling.
Den finns på Charlies Häst & Hund och kostar 69:-.

12 Mars

Tjenare tjenare ! Idag tänkte jag rida ut på Ville Victorsson, i det supersköna vädret, Farina tror jag får vila idag..



LIVERPOOL SOFTSHELL JACKA UNISEX KL

Denhär jackan var riktigt snygg [svart och tråkig är rätt snyggt..] men engelska (?) flagga förstörde den lite.
Jag vet ínte varför, men det passade likom inte in med en stor flagga på axeln..
Men om du gillade den kan du köpa den på Charlies Häst & Hund för 1799:-


Bloopers del 2


Najs dag

Hej hej ! Idag började jag somsagt med att borsta Tommen.  Sen släppte jag in han på ridbaban och knäppte lite kort. Sen fick han typ damp, filmade det så ni får se HAHA! :D


Efter lunch red jag Victor. Travade lite bommar. Men det gick inte så bra om man säger så :p När han inte rev, hoppade han alla tre bommar samtidigt eller HOPPADE bommarna på marken xD
Men när jag galopperade över dom gick det bättre ♥


Sen stack vi på löshoppning med Farina.
I början hoppade hon knappt, hon hoppade ju över, men tg det inte på "allvar". Sen, när vi höjde till 115 hoppade hon jättebra! Så... LA+5 kan hon hoppa i allafall ;)♥


LEISURE BOMBER JACKET UNISEX KINGSLAND

Den här KL-jackan skulle inte sitta fel ! Jag skulle behöva en vår/höst jacka, och den här är nog lite roligare än en från hööks i svart eller brun :p Rosa är ju jättesnyggt likom ;)
Det var riktigt snyggt med KL-texten på armen. 

Den finns på Charlies Häst & Hund, och nu är det dessutom REA på den, 499:- kostar den nu. 


COX PIKÉ DAM HV POLO

Denhär pikén var riktigt snygg...tills jag såg flaggan på ryggen....usch :o
Den vita med bruna ärmar var mumma, men jag tror inte det är så snyggt med flaggan.. Vet inte riktig vad jag ska säga mer.
Synd att flaggan var så ful, annars hade jag önskat mig en sån :D
Den finns på Charlies häst & hund och kostar 529:-


Karl-Jacob årets första guldmedaljör

Som sista och enda ryttare lyckades Karl-Jacob Ingvarsson, Varbergs RK felfritt styra sin Cafino (val -03 e Cardento-Roderik) genom SM-finalbanan över 1,40-hinder för juniorer. Bakom honom fick fyra tjejer, med varsina fyra fel, göra upp om silver- och bronsmedalj i en omhoppning.

En trekombination i slutet av Maria Alfredssons bana var det mest utslagsgivande hindret. Framför allt inhoppet som var en rejäl oxer ur sväng och dessutom precis vid utgången.

En av dem som rev inhoppet i grundomgången var första startande i omhoppningen Alexandra Emanuelsson med Ottawa. Ett litet extra "upp" gjorde susen över oxern denna gång och Alexandra gick felfritt i mål. Sist ut, och med möjlighet att ta som sämst en silvermedalj, var Louise Torgersen med Alisia, noll fel över hinder och en putsning av Alexandras tid med drygt en sekund gav Louise silvermedalj och därmed blev Alexandra bronsmedaljör i årets första SM-final.

Resultat


En riktig hästlördag


Med formen i fokus. Under första timmen av kursen i Örsta visade Louise Löfgren Nyström och hennes nyblivne make Pär Ola Nyström hur man får hästen att gå i rätt form när man rider den.


Utställning i Hagaby och kurs på Örsta. Under lördagen pågick parallellt två helt olika hästbegivenheter i Kumla.

Hästlördag

Örebro Ponnyavelsförening inbjöd till vinterutställningen. Det kan tyckas som en udda tid på året, då den mesta tillvaron med de fyrbenta vännerna för många hästägare består i att borsta bort gammal vinterpäls från en allt annat än utställningfin ponny.

Men utställningen uppskattas av många.

– Det är kul att göra något tillsammans med hästarna även vid den här tiden på året, säger Mars Karlsson som kom från Ervalla med sambon Lotta Mårtensson. Hästarna de visade var två connemaror, stoet Misty och hennes dotter Mynta.

– Att visa sin häst inför domare ger en hjälp till att se om man har en korrekt bygd häst som kan arbeta bra, säger Lotta Mårtensson.

Det ska snart visa sig att Misty, diplomerat sto sedan tidigare, blir framgångsrik även denna lördag, medan Mynta behöver några år på sig för att få till de rätta proportionerna.

Till dagens minsta ponnyer hörde shetlandsstoet Ivette, från Motala. Vad hon inte vet är att hon ska få ett nytt hem innan kvällen, i Odensbacken.

– Vi har sålt henne till en av arrangörerna här i dag, berättar Charlotte Johansson.

– Visst känns det vara lite vemodigt att skiljas åt, men vi har fött upp upp emot 30 shetlandsponnyer genom åren så det hör till att olika ponnyer passerar revy.

Vid Örsta kulle var det ridningen som stod i fokus. Louice Löfgren Nyström har en gård med islandshästar utanför Fjugesta. Nyligen gifte hon sig med Pär Ola Nyström, efter att de båda träffats via tv-programmet Bonde söker fru.

Pär Ola Nyström har tidigare bara sysslat med större hopphästar. Nu har de båda kombinerat sina respektive kunskaper.

– Vägen till en tävlingskarriär är lång. Främst här i dag vill vi visa vardagsnära problemlösningar, som den som vill lyckas på tävlingsbanan kan ha nytta av, säger Louice Löfgren Nyström.

Webhake: Se fler bilder i bildspel på na.se/kumla



puss och lycka till! Shetlandsponnyn Ivette ska byta ägare. Lördagens utställning var sista dagen som hon och Elsa Johansson tillbringade tillsammans.


Tack Emelie ♥

Som ni ser så har Emelie fixat med designen. Är supernöjd. Tack Emelie :D
Kolla in Emelies blogg -
http://gemes.blogg.se!

Emelie och hennes fina pånny Giggan ! :D


11 Mars

Hej !
Idag är det löshoppning för Farinas del.  Victor får trava lite över bommar, och så tänkte jag ha en liten fotostund med gamlemanen ;) ♥


Brunt eller svart ?

Vilken färg passar Farina bäst i ? Brunt eller svart ?

Brun...


...eller svart?


[dåliga bilder, hoppas ni ser ]

Skitväder

Hej, Idag skulle vi ju rida ut. Vi gjorde iordning dom och allt, när vi skulle gå ut insåg vi att det SPÖREGNADE. Men vi gick ut på ridbanan. Victor var riktigt duktig, även om han inte tyckte det var så kul att blir iden i regn..
Red igenom Lc:2. Han var ganska spänd tyckte jag. Men jag red som en kratta. Sen fick han skritta lite. Efter det red jag Lc:2 igen. Då var han så himla fin ♥


Mobilblogg

Sticker ut och rider nu, hörs! :)


Tävlingsdebut

Nu är Victor änmäld till sin första riktiga tävling. Det blir debut för mig med, första tävlingen 2012! :D


Skillnad?


I mars nån gång ♥'


Den 7 maj 2011 ♥


Den 12 November 2011 ♥


Den 3 Mars 2012 ♥



Det ät stooooor skillnad om man jämför 1:a bilden och sista ♥


I Mars nån gång ♥



Den 29 augusti 2011 ♥ [Sara som rider]

Den 22 november 2011 ♥


Ja, ni ser nog lite skillnad :D



CATAGO DRESSYRSKYDD I 4-PACK

Dom var ganska coola tyckte jag :p  Det verkar vara bra passform likom. Och dom vita ser ju ut som vita bandage, så om man ska in på prisutdelning kan man ju ta på dom.
Ja, jag vet inte riktigt vad jag ska säga mer ? xD hihi

Dom finns på Charlies Häst & Hund, och kostar 699:- [Det är REA på dom nu, förut kostade dom 999:-]




10 Mars

Hej hej! Idag tror jag att vi rider ut. Eller tror och tror, vi ska rida ut xD
Men nu ska jag fixa lite inlägg! :D


Blogg-tävling


klicka på bilden...

PiiiiiiggPoooonny ♥

Idag skulle jag ju gå ut och gå med Farina. Men det var ingen idé för hon har vilat 2 dagar i rad nu, så hon hade myyyyycket energi, så hon fick springa lite på ridbanan. Sen gick det att gå med henne ♥
hinner inte skriva mer nu, ska bort nu ju. Hörs ikväll eller imorgon bitti!


KENSINGTON SOFTSHELL JACKA UNISEX KL

Den var snyggare framifrån än om man ser den bakifrån xD
Fast jättesnygga tyckte jag inte att dom var..men INTE fula:)
 Det var ganska snyggt med USA KL märket.
Köp dom HÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄR om du vill !




WILLSTEND MICROFLEECE DAM KL

Åh, älskar den blå! :D Såå snygg!
Dom verkar vara riktigt bra, bra material [stav]..hoppar jag :p
Men dom verkar bra i allafall, snygga och förhoppningsvis sköna. den svarta och gröna var också ganska snygga, men den blå var liite snyggare.
Dom finns på Charlies Häst & Hund och kostar 899:-




KNIGHTBRIDGE T-SHIRT DAM KL

Den här var snygg faktiskt. Väldigt enkel, men det gillar jag. Det blir lite "To much" med alla märken på en tröja.
Ah, den röda var lite snyggare, det var ingen snygg grön. Lite, lite ljusare hade den varit min favvofärg [limegrön] haha^^ det snyggaste var nog ändå KL-märket xD
Men om ni vill så kan ni köpa den HÄÄÄR




Benskydd PRO från Lami-Cell

Jag hade [det ena framskyddet har jag tappat i skogen, och baksydden är nerbajsade xD] sånahär skydd till William. Dom var riktig bra, nu har bakbensskyddens resår börjat ge sig, men jag fick dom när jag fyllde 9, så jag har haft dom i typ 3-4 år. Och det vita [mina var vita] har börjat bli lite gult, men jaja, dom håller nog ett tag till i allafall...

Du kan köpa dom på Cheval ridsport för 549:-

AYR 8 LEATHER LOOK CHARLES OWEN


Åh, dom här hjälmarna är bara för snygga *dregel* *dregel*
Det är likom snyggt med "nätet" eller vad man nu ska säga, och lädret är inte så fult heller. Testade en sån i Göteborg, den var lite liten [jag måste ha 59, den jag prova var 57] så jag kände inte rikrigt hur den satt, men den verkar vara skön ^^
Den finns HÄR






visst är dom snygga ? :)

LEWIS TOP DAM HV POLO

Jag vet inte riktig om jag gillar denhär Pikén?
Den var riktig cool, speciellt med "skosnörena" i kragen eller vad man nu ska säga xD
Den mörkblå och den rosa var i allafall snyggast :)
Den finns på Charlies häst & hund och kostar 479:-






Hatton Cross coolmax strumpa från Kingsland




Domhär Kingsland strumporna var ganska snygga faktiskt.
Svart funkar ju till allt^^ och den röd-vit-gröna randen gjorde dom ju inte fulare precis xD
Du kan köpa dom HÄÄÄR!

Vardagsskydd

En sak som jag skulle behöva är ett par vardagsskydd.
Jag har ju mina eskadron, men det är inte så kul att ha dom när man rider ut och dom blir leriga :/

Har kikat på ett par från Hööks som gärna får ligga i ett paket den 29 Mars... ;)


har någon av er dom? Är dom bra ? :D

Regntäcke Horsepower

Såg att hööks har fått in ett nytt regntäcke.
Det är nog bra passform oså, men fy vad fult med Grönt och Orange :o Såg det när vi var på hööks igår.
Men somsagt, jag tror det är rikrigt bra om man inte ser vad det är för färg ;D

Det kostar 349:-

9 Mars

Hej! Idag hoppas jag att jag hinner gå ut och gå med Farina.
Ah, annars får hon nog vila.. Det kommer inte bli så bra uppdatering ikväll för vi ska till Amanda och träffa några som red på Folkatorp :)



Shoppat

Hej, har kommit hem från marieberg nu . Var ju inne på hööks och till häst.


Det vi köpte: [dåliga bilder]

https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-2/2611890/images/2012/pic_193043588.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-2/2611890/images/2012/pic_193043588.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-2/2611890/images/2012/pic_193044066.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-2/2611890/images/2012/pic_193044133.jpg" class="image">


Fleecetäcke Sinclair Showmaster®

Kikade in på Hööks hemsida lite snabbt och såg dethär täcket -->

Det föll tyvärr inte mig i smaken..Det rutiga förstörde det lite känns det som. Sen är det ju inte någa kryssgjordar, och det vill jag helst ha på täckena. Men annars var det snyggt, själva formen oså ^^
Häär kan du köpa det!

8 Mars

Tjabba! Iadag ska jag och mamma till Marieberg, Till Häst och Hööks. Ska bara gå ut och gå med Farina först. Pappa mockar oså så ja..:)


Hur sööt är den inte? :D



hur söt är den inte ? :D

Hoppträning - film

Här är filmen från hoppträningen ! :D


Catago silverboots

jag tänkte HISSA Catago Silverbootsen. Dom är jättebra. Jag köpte mina på GHS 2011, och dom har börjat tröttna på livet nu ;) haha efter 1 år! Men det är mest att färgen börjar blekna.




Inget ridhus

Hej, Idag blev det inget ridhus. Mamma och pappa skulle fixa nåt med duschen. Så vi fixade bara allt i stallet och tog in dom. Men imorgon blir det inget sharpman, dom kunde inte, förskylningstider...ah, ni vet ;)
men jag tror att jag skrittar henne imorgon eller nåt ?


7 Mars

Hejj! Idag tror jag att vi åker till ridhuset med Farina. Victor vilar. Skriver mer sen, ciiiao!


10 månader med finaste idag ♥




STOR FET HISS!

BR schbarken som jag köpte i göteborg får en STOR FET HISS!
Schbraken har en jättebra passform. Och benlindorna är också jättebra. Lagom långa och lagom breda. Superbra helt enkelt! Ska absolut köpa fler set!
image description
William i det Limegröna settet

Ladies Bomber Jacka Blå från Kingsland


Åhh, vad den här jackan är snygg !
Så enkel, men så snygg. Det är precis lagom med Kingslands texten på armen.
Den skulle inte sitta fel om man säger så :D
Om du vill köpa den, kan du göra det HÄR




Vinn en länk!

På torsdag ska jag göra en sak, men vad ? Gissa rätt, och vinn en fet länk!
Kan säga att jag gjort det förut...


SCHABRAK SCAPA SPORT LAMI-CELL

Det här schbarket var inte så snyggt, tyckte jag...asså, det var inte fult, utan annorlunda. Men pågränsen till fult :o
I allafall det gröna och blå. Men det röda och blå var ganska snyggt.
Fast jag tror inte att jag skulle köpa det...
Det finns på Charlies Häst & Hund och kostar 789:-



Japansk krutgubbe klar för OS

haha, det är ju ungefär som om farmor skulle vara med :p


70-årige japanen Hiroshi Hoketsu har kvalat in till sommarens OS i dressyr. Därmed blir han en av historiens äldsta olympier.

 

När Hiroshi Hoketsu kvalade in till OS första gången var det i Tokyo, hans hemstad. Året var 1964 och Hoketsu var 23 år. Detta berättar Svt på sin hemsida. I sommarens OS planerar han att starta ett 15-årigt sto som lystrar till namnet Viskning.
- Hon är lite gammal men har ännu fin ålder, säger Hoketsu till Svt.

Japanen fyller 71 år i sommar och det gör honom till en av de äldsta olympierna någonsin. Äldst hittills är svenske storskytten Oscar Swahn som var 72 år vid OS 1920 i Antwerpen.




Brrrrrr

Hej, idag red vi ju ut. Det hade blivit så hårt i backen så vi skirittade bara. Men brrrrrrr vad det var kallt...
Ah, har inte så mycket mer att säga :p
Innan vi red fixade jag allt i stallet.
Nu ska jag fixa lite mer inlägg tänkte jag!


Erbjudanden på Till Häst




6 Mars

hejsan hoppsan! Idag  tänkte jag och mamma rida ut. Mamma tar Farina och jag tar Victor.



finaste ♥


Vintertäcke Fullneck Outdoor Showmaster®

Nu  har Hööks rea på ett vintertäcke med hals, och ett stalltäcke med hals.


Wilma frågar



Den blev lite liten xD


Du är bäst, Victor ♥

Idag red jag somsagt Victor idag.
Jag red ut. Där jag kunde trava travade jag. Jobbade han i en låg form idag. Sen  tog jag lite galopp i den så kallade backen. När jag kom tillbaka gick jag in på banan. Övade lite galoppfattningar från skritt och några från halt också. Han var jätteduktig ♥
Sen tog jag av han all utrustning, och släppte ut han i hagen.
Efter det så fixade jag allt i stallet.

Nu har jag  varit ute och borstat min lilla grå ♥


WILMA hissdissar



Jag tänkte hissdissa det här tränset.

Det ser mjuk och smidigt ut, och nosgrimman är jättesnygg, lite för bred kanske? jag vet inte :P Sen gillar jag inte pannbandet, det är ju "blommor" på, och det är inte så snyggt :(

Det finns på Hööks och kostar 759:-


JIN STIGBYGEL PRECIOUS


Jag vet inte om jag ska gilla eller "ogilla" dom här stigbyglarna?  Dom är ju lite fräcka. Men ine så snygga :/ 

Dom finns på Charlies och kostar 2999:-


5 mars

Hej hej!
Idag tänkte jag rida ut en liten sväng på Victor. Bäst att passa på när det är någelunda mjukt i backen ;) Och Farina får nog gå på en liten promenad.



Skola

Sticker till skolan nu, ciao


BLOGGTÄVLING !






Beezta Heezten ♥♥♥

Idag var det hoppträning. Farina var jätteduktig ♥

Vi hoppade ganska mycket i trav och skulle landa i galopp. Hon var jätteduktig. När vi skulle hoppa i galopp blev hon ganska pigg, eller hon blev typ sur när jag drog i tyglarna för mycket :o  Jag red på pessoat men jag hade tyglarna i dom "vanliga"  ringarna :D Nöjd! :)
Hoppade inga höjder, men det gick jättebra ändå :')
Mamma filmade, så film kommer kanske...om ni vill. 5 kommentarer så kommer den !


Önskelista 2012



Bara att drömma vidare Wilma...



4 mars

Hejsan ! Idag är det hoppträning.
Har varit ute i stallet nu och mockat oså. Så det är klart. Sen ska vi ner till William och lämna svanskappan som vi glömde i transporten [deras svanskappa låg kvar i våran transsport] och då kanskie jag rider på Tommen. Vi får se ;) Hörs !

jag och Tommen ♥

Shoppis a'la Hööks


♥ Ridvantar
♥ Hooligan grimma
♥ Pessoabett [ska ha det när jag hoppar på Farina]
♥ Dressyrspö




3/3 mars - Bästa dagen in my life ♥

Hej!
Mamma och jag var på hööks först [vad vi köpte kommer i ett annat inlägg]. Sen var det bara hem och vända.
Jag tränade ju med Victor för Lina Hägg. 
Han var sjuukt fin. Sen red vi igenom LC:2. Han var finare än finast ♥ Sen fick jag lite tips från Lina.
Film kommer...

Sen åkte vi hem och bytte häst till Farina. Vi hoppade idag. Eller red bommar, men ah. Hon var jätteduktig också ♥ Jag hoppade faktiskt, bara kanske 50 cm men för några veckor sen fick hon typ damp om hon bara såg ett hinder xD [överdrev liiiiite] Eftersom det är hoppträning imorgon gick hon inte så hårt idag.
Film kommer...


Sen hem igen och hämta William ♥ Ja, jag red William idag! Frida och Tove är i sälen så jag red han.
Han var bäst. Lite stel kanske, men det brukar han vara innan han kommit igång ordentligt.
Men det bästa av allt -  Racegalopp ♥ Fett roligt :D
Film kommer...




3 mars

Hej. Ledsen att jag inte blogga mer igår. Men årsmötet började 7, och vi kom hem typ kvart i 11 xD
Menmen....



Pappa fixade stallet, och jag fixade med Farina. Hon fick springa lös på ridbanan och hon blev faktiskt lite svettig ^^
Det stog ett litet hinder som  var kanske 30 cm, det hoppade hon som om det vore 130 ! haha ♥
Sen borstade jag av henne lite.


2 februari

Hejsan ! Idag är det årsmöte med RKK. Är hos farmor nu, så det blir bara hem-promenada med Farina ;) - årsmöte.
Skriver mer sen.



Dramatisk räddning blev världsnyhet

Nicole Graham red sin häst Astro på stranden i Australien som så många gånger förr när hästen plötsligt sjönk ned i ett djupt hål. De dramatiska och känsloladdade bilderna från räddningsaktionen har kablats ut över hela världen.

Det var inte bara faran med att sitta fast djupt ned i sankhål som låg bakom dramatiken, hästen riskerade också att drunkna då räddningstjänsten hade svårt att hinna till stranden och utföra det krävande räddningsarbetet innan tidvattnet kom in.

Nicole Graham väntade vid sin hästs sida i timmar. Astro fick grävas loss och sedan dras upp med en traktor. Stoet rapporteras ha klarat sig undan äventyret med några skrubbsår.

Bilder från den dramatiska räddningen har spridits över hela världen och finns här.

Se film här.


Bilden har inget med händelsen att göra!


Farträdd ryttare och pigg häst


Farträdd ryttare och pigg häst - det är ofta den kombination som uppstår när hästar som vintervilat ska sätta igång med hoppningen. Men med den här uppvärmningen är du väl rustad för bra banhoppning.



Efter en vila har många ryttare blivit farträdda och de flesta hästar är lite vildare än vanligt. Det gäller även hästar som inte är så heta på marken, de kan tända till när hindren kommer fram, säger hippologen och ridläraren Jenny Ekdal.
Hon säger att man bara förstärker hästens vilja att springa mot handen om man håller i den statiskt.
- Hästar kan vara pigga, men om man inte tar för mycket i dem slutar de snart springa. Kolla på hur det fungerar på longerlina när man är utan broms, de brukar lugna ner sig efter några varv.

Lugnande inverkan
Dagens övning hjälper, eftersom en het häst ofta lugnar sig när den får trava på med lite lång hals utan att man håller i den hårt.
- Många säger att de inte kan galoppera och lätta i tyglarna på en långsida - och det kan vara sant om du värmer upp som vanligt och tjuvhåller för att hästen ska hålla rätt tempo. Men då får man aldrig hästen att acceptera bettet så att man kan ge eftergift, man bara håller och håller.
Lite längre tygel, en passiv sits och lagom mycket vikt i tyglarna - så lyder receptet för god uppvärmning efter vila, enligt Jenny.
- Om man alltid rider med handbromsen i fungerar inte tygelhjälperna sedan. Du har för mycket vikt i tyglarna.
Målet med hela uppvärmningen är att hästen ska bli lugn och inte springa mot handen, så att ryttaren kan rida hästen framåt och att den blir lyhörd och reglerbar i banhoppningsgalopp (300 meter/minut för lätt klass inomhus). Det handlar helt enkelt om att preparera hästen för banhoppning.

Gör så här:
Börja med att värma hästen i trav i ett friskt tempo, i en fri form och med endast en mycket lätt kontakt i tyglarna. Var noga med att sitta på hästen i balans och i jämvikt, du får inte klämma med benen eller jaga på hästen genom en överdriven lättridning. Ge det några varv och var inte rädd om det blir lite för fort till en början. Variera sedan tempot på ett mjukt sätt. Ta endast lätta, korta förhållningar och ge efter igen direkt.

Vissa hästar kan behöva lugnas ner med rösten och man kan göra övergångar till skritt om de stressar på mycket. Andra hästar behöver i stället väckas upp så att de travar på framåt ordentligt. När hästen går i balans, testa även med helt lösa tyglar. Hästen ska inte öka tempot då.

Gör sedan samma jobb i galopp. Variera tempot och din sits. Rid hela tiden i en fri form med endast mycket lätt kontakt. För avancerad nivå kan man till exempel lägga in piruettliknande vändningar varvat med ökningar, serpentiner med byten och så vidare. Också det med endast lätt kontakt och utan att hästen ökar tempot.

Travbommar (A): Bygg travbommar enligt skissen, med 1,2-1,4 meter mellan bommarna. Trava över dessa. Fortsätt tills hästarna är lugna. Det är bra att avdramatisera hindermaterialet lite om hästarna inte har hoppat på ett tag. Att trava över bommar först kan göra att hästarna blir mindre tittiga och spända på hindren senare.

Travhoppning (B): Lägg upp till låga hinder och lägg eventuellt en hjälpbom/travbom cirka 2,5 meter framför hindren. Travhoppa alla hinder och bryt av till trav i god tid före nästa. Ha samma tänk som i framridningen, med endast lätt kontakt i tyglarna. Om hästarna är mycket pigga kan man behöva göra om denna del flera gånger. Vissa hästar kanske bara kommer hit under första hoppasset. Har man gjort om många gånger här kan man fortsätta en annan dag, i stället för att gå vidare med nya övningar.

 

Syfte:
Att få en bra känsla för ridningen, utan "handbroms". Att vänja hästarna vid hindermaterial efter ett uppehåll i hoppningen.

 

Svårighetsgrad:
Bas.

 

Tänk på det här:
Rid med passiv sits, det är underskänklarna som ska jobba. Inte överskänkel eller överkropp.


1 mars

Idag är det 1 mars. Nu ska jag ut och fixa allt i stallet. Sen ska jag och mamma till Hööks och Till Häst. Hörs ! :D

 ♥♥♥

Grattis grattis grattis !


Idag fyller våran "lilla bebis" 5 år ! Han blir så stor ♥

Victor några dagar gammal ♥


Victor i den 28 februari 2012 ♥


RSS 2.0