Ryttare och hästar på plats


Foto: Jörgen Ottosson
Karl-Jacob Ingvarsson vill
gärna försvara fjolårssegern i
Morgondagens Vinnare med Cafino.




Alla hästar utom en, som ska visas igen torsdag morgon, fick godkänt av veterinärerna i onsdagens besiktning och är klara för start i Göteborg Horse Show.

På en presskonferens berättade hoppryttarna Rolf-Göran Bengtsson och Angelica Augustsson samt dressyrryttarna Patrik Kittel och Cecilia Dorselius att allt känns bra och att det är enormt roligt att rida i Scandinavium.

Det är den 36:e upplagan av tävlingen och även om Rolf-Göran inte visste exakt hur många gånger han tävlat i Scandinavium så vann han sin första, av totalt 39 internationella Grand Prix-segrar, i Scandinavium med Paradiso 1996.

Med stor glädje kunde tävlingsledaren Tomas Torgersen dessutom berätta att årets publiksiffra pekar mot 75 000 åskådare, vilket är 2 000 fler än förra året.

Karl-Jacob Ingvarsson var en av dem som visade upp sin häst för veterinärerna innan han fick sätta på sadel och mjuka upp Cafino inne på arenan. Karl-Jacob vann Morgondagens Vinnare förra året och gör det gärna igen.

- Det hoppas jag så klart. Jag kvalade in två hästar och eftersom Cafino känns bäst för tillfället valde jag honom, berättade Karl-Jacob och det var Cafino som fick segerrosetten förra året.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0