Snyggt föl försvann

Mysko ,  haha ! xD men tråkigt för dom som är inblandade eller vad man nu ska säga..!




Fölet Cananeia föddes den 18 maj 2008. När hon skulle registreras och frysmärkas upptäckte veterinären att han såg på en helt annan unghäst som dessutom skulle ha varit slaktad
.

 

En travhästuppfödare i Karlstad hade lämnat ett sto för betäckning hos en hästföretagare i Skövdetrakten. Stoet skulle stå kvar på gården och ett år senare kom stoägaren till gården och fick se en välvuxen, vacker, nyfödd Cananeia med förutsättningar för trav och som av en känd travtränare värderades till 200 000 kronor.

Fölet blev kvar på gården i Skaraborg men när hon skulle märkas 2009 fanns hon inte där. Enligt en förklaring var hon utlånad. När Cananeias ägare några månader senare samma år kom för att titta på sitt föl såg han ett ful, ljusbrun unghäst men anade inte att något var fel. Han fick hem den häst han trodde var Cananeia på hösten 2009 och vid besiktningen av hästen visade id-märkningen på en ung travhäst som skulle ha varit slaktad.

Då stämde värmlänningen hästföretagaren i Skaraborg och krävde 221 000 kronor i skadestånd. Innan målet kom upp i Skaraborgs tingsrätt nådde parterna nyligen förlikning, där skaraborgaren gick med på att betala 100 000 kronor.

Var Cananeia finns är dock fortfarande oklart skriver Skövde Nyheter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0