Kickoff inför OS

Det utbyttes många kramar och kindpussar i Falsterbo under onsdagseftermiddagen, då samtliga tre OS-lag samlades för att träffa pressen inför London-äventyret.
 
Hoppning
Sylve Söderstrand är nöjd med sitt rutinerade gäng:
- Vi har använt toppligan som förberedelse inför London. Ibland är det enkelt att vara förbundskapten, uttagningen har gett sig själv den här gången. Det här gänget har tagit ut sig själva genom sina resultat och prestationer.
Gänget han pratar om är alltså Rolf-Göran Bengtsson, Malin Baryard Johnsson, Henrik von Eckermann, Jens Fredricson och reserven Lisen Bratt Fredricson.
Hela laget åker till London den 26:e för att fixa med sina ackrediteringar, besöka OS-byn och vara med på invigningen. Därefter laddar ryttarna upp på lite olika ställen; Malin, Jens och Lisen hos Hans Horn och Henrik och Rolf-Göran på respektive hemmaanläggning.
- Den första augusti checkar vi in i London. Hästarna åker lastbil och båt dit, berättar Sylve.
Lastbilen hästarna kommer till OS med har en trailer efter sig. Två av hingstarna i laget, Coupe de Coeur och Casall, går nämligen inte ihop...
Hopplaget inför OS.
 
Dressyr
Bo Jenå gör sitt första OS som förbundskapten och är mycket nöjd med sitt starka lag; Patrik Kittel, Tinne Vilhelmson Silfvén, Minna Telde och reserven Rose Mathisen.
- Vi siktar på en formtopp första veckan i augusti, hittills ser det väldigt bra ut. Vi ska göra allt vi kan för att vara med och slåss, säger Bo.
Den 24:e åker dressyrlaget till London för att vara med på invigningen. Därefter laddar det på Fiona Bigwoods anläggning utanför London, dit hästarna kommer på lastbil via tunneln under kanalen.
Dressyrlaget med Bo Jenå i snygg pose.
 
 
Fälttävlan
Även förbundskapten Gunilla Fredriksson är väldigt glad över sitt lag.
- Det består både av erfarna ryttare och av ett lite yngre garde. Gör vi runt personbästa är vi med och slåss om medalj.
De ryttare Gunilla syftar på är Niklas Lindbäck, Sara Algotsson Ostholt, Linda Algotsson, Malin Petersen och Ludwig Svennerstål.
Just nu är hela fälttävlanslaget på precamp hos Niklas Lindbäck, de åker från Sverige den 21:a och mellanlandar hemma hos Sara Algotsson Ostholt innan båten går över till England den 22:a. Där får hästarna stå i ett stall utanför London innan de får komma in på OS-området.
 
 Text: Anki Yngve
Foto: Johan Sjögren
 
KÄLLA.
 



Tycker att sånt här är kul att läsa ^^
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0