Brittisk 19-åring mot höjderna

Hon dök upp som okänd och hoppade runt med endast tidsfel i två rundor i Global Champions Tour i Valencia. Kanske har Storbritannien en ny stjärna på gång i 19-åriga Alexandra Thornton.

 

Alexandra var ett främmande namn även i Storbritannien men Horse&Hound har fått fram information om tjejen som föddes i London men flyttade som 11-åring med familjen till USA och bytte nationalitet från USA till Storbritannien förra året.

- Det var förståndigt att byta nationalitet. Tävlingarna i Florida ryms i min bekvämlighetszon men banorna i Europa är skrämmande. Jag får stå på tå för att se över hindren, säger Alexandra till tidningen.

Alexandra debuterade som lagryttare vid nationshoppningen i Köpenhamn i maj, där hon med sin 10-årige Cabellero 84 (hingst e Chambertin-Carpaccio) hade fyra fel som var bästa brittiska resultat i klassen. Det var också Caballero som gick med endast tidsfel till åttonde plats i Global Champions Tour.

Den unga brittiskan är baserad i Fontainebleau utanför Paris. Hon har flera hästar för internationell Grand Prix och en välkänd mentor i amerikanen Norman Dello Joio, som har OS-brons och vunnit en världscupfinal.

Storbritanniens chef d´equipe Rob Hoekstra ser Alexandra som ett bra tillskott inte minst när hon kan tävla både som senior och young rider skriver H&H.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0