Kittel och Scandic rockar

Premiär för nya Billy Idol-küren, födelsedag och solsken. Patrik Kittel och hans Scandic hade en bra söndag i Lingen - 79,325 procent och ny seger.


De tyska ryttarna i klassen hade svårt att matcha nivån.

Helen Langehanenberg kommer med största säkerhet att rida OS på Damon Hill men idag var det det yngre stjärnskottet Fürst Khevenhüller, ägd av den österikiska domaren Sissy Max-Theurer, som fick visa upp sig till "Eye of the tiger". Hästen har mycket kvalitéer men det blev några dyra misstag som drog ner totalresultatet.

Nadine Capellmann på Girasol hann bara rida några moment innan hon valde att bryta ritten efter att något kändes ostämt mellan henne och hästen. Anabel Balkenhol är med och slåss om en plats i tyska laget, rider i Rotterdam men då på första hästen Dablino. Här var det Rubins Royal som till U2-slingor visade upp sig lydigt och elastiskt men med lite uttryck, 72,75 procent räckte till ledning.

Patrik Kittel fyller 36 år idag och det var med ett stort GRATTIS och födelsedagssång som kommentatorn hyllade vår svensk i Tyskland vid färdig ritt. Och vilken ny olympisk kür det var, modern musik med ett mönster som visar lika mycket för domarna vid F och K som vid M och H. Det blev direkt 79 procent i debuten. Patrik satte tonen direkt när han började med piaffpiruetter vid staketet vid C och A, hög svårighetsgrad och en av hingstens absoluta höjdpunkter. Galoppökningar till gitarrsolon och direkt ner i dubbelpiruetter var andra höjdpunkter liksom bytesserier till taktfasta "Flesh for fantasy". Allt som allt - sehr, sehr Schön.

Uppdatering
Laura Bechtolsheimer och Andretti H jobbade på till gungande reggae-rytmer, avspänt, harmoniskt även om det riktigt mäktiga uttrycket uteblir. Bedömningen av hennes ritt var mycket ojämn, från 72 till 80 procent, totalt 76,45 blev det för den luvförsedde Andretti H.

Divertimento och Tinne Vilhelmson Silfvén inledde lite ängsligt då den spände valacken skyggade i en piaff innanför B. Men som det proffs hon är red Tinne vidare och allt blev bara bättre och bättre. Till toner från musikalen Grease visade de fina bytesserier, avslutade med en piaffpiruett och en klassisk uppridning i passage. Det blev 71,37 där två domare höll nere siffrorna under 70 till skillnad från övriga tre och Tinne och Tim slutade femma.

Finska Mikaela Lindh på Skovlunds Mas Guapo rider till pampig klassisk musik. Ekipaget höll sig på samma nivå som under GP-klassen och blev fyra i dagens klass.

Resultat


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0