En riktig hästlördag


Med formen i fokus. Under första timmen av kursen i Örsta visade Louise Löfgren Nyström och hennes nyblivne make Pär Ola Nyström hur man får hästen att gå i rätt form när man rider den.


Utställning i Hagaby och kurs på Örsta. Under lördagen pågick parallellt två helt olika hästbegivenheter i Kumla.

Hästlördag

Örebro Ponnyavelsförening inbjöd till vinterutställningen. Det kan tyckas som en udda tid på året, då den mesta tillvaron med de fyrbenta vännerna för många hästägare består i att borsta bort gammal vinterpäls från en allt annat än utställningfin ponny.

Men utställningen uppskattas av många.

– Det är kul att göra något tillsammans med hästarna även vid den här tiden på året, säger Mars Karlsson som kom från Ervalla med sambon Lotta Mårtensson. Hästarna de visade var två connemaror, stoet Misty och hennes dotter Mynta.

– Att visa sin häst inför domare ger en hjälp till att se om man har en korrekt bygd häst som kan arbeta bra, säger Lotta Mårtensson.

Det ska snart visa sig att Misty, diplomerat sto sedan tidigare, blir framgångsrik även denna lördag, medan Mynta behöver några år på sig för att få till de rätta proportionerna.

Till dagens minsta ponnyer hörde shetlandsstoet Ivette, från Motala. Vad hon inte vet är att hon ska få ett nytt hem innan kvällen, i Odensbacken.

– Vi har sålt henne till en av arrangörerna här i dag, berättar Charlotte Johansson.

– Visst känns det vara lite vemodigt att skiljas åt, men vi har fött upp upp emot 30 shetlandsponnyer genom åren så det hör till att olika ponnyer passerar revy.

Vid Örsta kulle var det ridningen som stod i fokus. Louice Löfgren Nyström har en gård med islandshästar utanför Fjugesta. Nyligen gifte hon sig med Pär Ola Nyström, efter att de båda träffats via tv-programmet Bonde söker fru.

Pär Ola Nyström har tidigare bara sysslat med större hopphästar. Nu har de båda kombinerat sina respektive kunskaper.

– Vägen till en tävlingskarriär är lång. Främst här i dag vill vi visa vardagsnära problemlösningar, som den som vill lyckas på tävlingsbanan kan ha nytta av, säger Louice Löfgren Nyström.

Webhake: Se fler bilder i bildspel på na.se/kumla



puss och lycka till! Shetlandsponnyn Ivette ska byta ägare. Lördagens utställning var sista dagen som hon och Elsa Johansson tillbringade tillsammans.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0