Stilen stannar i ponny-SM

Inverkansbedömningen i ponny-SM i hoppning är här för att stanna. Sits, balans, inverkan, följsamhet och samspel är faktorer som domarna kommer att titta på i de klasser som rids med bedömning A:stil. 

Reglerna för ponny-SM är framtagna av Svenska Ridsportförbundets hoppkommitté och kommer att formellt fastställas av tävlingssektionen i april.

Sammanfattning av reglerna: (hela regelverket finns här)
Ponny-SM i hoppning rids som tidigare i tre omgångar, där den tredje omgången är avgörande SM-final. Ryttarna tar med sig resultat från omgång 1 och 2 till omgång 3.

Bedömningen kommer att skilja sig mellan kategori B, och kategorierna för de större ponnyerna, C och D. För kategori C och D blir det stil/inverkansbedömning i omgång 2, där stilpoängen tillsammans med fel på hinder blir avgörande för startordningen i tredje omgången. För kategori B-ponny blir det bedömning A:stil i omgång 1 och omgång 2.

Antal fel på hinder är i första hand avgörande för placering. De med lika antal fel skiljs åt genom stilpoäng, och enligt en speciell tabell där tillägg med felpoäng avgör placering och därmed också startordning både för andra och tredje omgången.

Läs mer


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0