Mic Mac åker hem

Det blir inget mer tävlande för Mic Mac du Tillard i Rom efter stoets lika plötsliga som överraskande vägran att vända upp från utgången efter de två första hindren i nationshoppningens andra runda.

 

- Vi har gemensamt med Angelica och hennes tränare Dietmar Gugler bestämt att Mic Mac inte ska göra fler starter här i Rom, berättar förbundskapten Sylve Söderstrand.

Någon istadighet har inte hänt efter att hästen kom tillbaka från USA, där liknande stopp hände och var en bidragande orsak till att den franska uppfödaren köpte tillbaka hästen. I Angelicas händer har Mic Mac i stället gått helt perfekt och med strålande resultat.

- Kanske har det gått så bra att Angelica glömt vad hästen gjort tidigare. Kanske fick Mic Mac lite för fria tyglar och utnyttjade det. Det fanns också en stor TV-kamera som höjdes upp och ner i svängen som också kan ha bidragit. Nu åker Mic Mac hem och ska kollas upp ordentligt och det finns redan en träningsplan för den närmaste framtiden, säger Sylve som naturligtvis ser mycket allvarlig t på det som hände med tanke på OS.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0